Αντιμετωπίζοντας την πιο δύσκολη χειμερινή περίοδο στην ιστορία των αερομεταφορών, οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια συμφώνησαν να τηρήσουν ένα σύνολο προϋποθέσεων βάσει των οποίων επέκταση της παραίτησης από το “use-it-or-lost-it”. Κανόνας θα μπορούσε να εφαρμοστεί για ολόκληρη τη χειμερινή περίοδο 2020-2021.

Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και των ταξιδιωτικών περιορισμών έχει προκαλέσει την πτώση της ζήτησης των επιβατών, οδηγώντας σε βραδύτερη ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές αερομεταφορές.

Για να διευκολυνθεί η έγκαιρη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι ACI EUROPE, Airlines for Europe (A4E), Airlines International Representation in Europe (AIRE), η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) και η Ευρωπαϊκή Ένωση Συντονιστών Αεροδρομίων (EUACA) συμφώνησαν σε ειδικές προϋποθέσεις για να διασφαλιστεί η έγκαιρη επιστροφή του κλάδου αυτόν τον χειμώνα.

Αυτό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό επίτευγμα, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικές συνθήκες που βρίσκονται τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείες.

Είναι πλέον κρίσιμο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επισημοποιήσει πώς θα εφαρμοστούν οι προϋποθέσεις.

Οι συντονιστές του κλάδου απαιτούν ένα σαφές μήνυμα από την Επιτροπή σχετικά με τους κανόνες για την επόμενη χειμερινή περίοδο.

«Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επιβατών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για ολόκληρο τον τομέα των αερομεταφορών και μάλιστα για την ευρωπαϊκή οικονομία,  δήλωσε ο Thomas Reynaert, Διευθύνων Σύμβουλος της A4E.

Δεδομένων των συνεχώς μεταβαλλόμενων κυβερνητικών περιορισμών, είναι ζωτικής σημασίας τα επερχόμενα χειμερινά δρομολόγια να παρέχουν στους επιβάτες όσο το δυνατόν περισσότερη προβλεψιμότητα».

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ