ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Την ενοχή του 75χρονου κατηγορούμενου για αποπλάνηση παιδιών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση εισηγήθηκε ο Εισαγγελέας

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ

Σήμερα το πρωί θα απο­φαν­θεί το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδε­κα­νή­σου επί της ενοχής ή μη του 75χρονου κομμωτή, κατη­γο­ρού­με­νου για απο­πλά­νηση παιδιών κατά συρροή και κατ’ εξα­κο­λού­θηση, που κατα­δι­κά­στηκε πρω­το­δί­κως σε ποινή κάθειρ­ξης 12 ετών ενώ του ανα­γνω­ρί­στηκε το ελα­φρυ­ντικό του πρό­τε­ρου σύν­νο­μου βίου.

Ο Εισαγ­γε­λέας Εφετών Δωδε­κα­νή­σου ειση­γή­θηκε χθες από έδρας την ενοχή του όπως και πρω­το­δί­κως, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι μια από τις πράξεις για τις οποίες κατη­γο­ρεί­ται έχει ήδη υπο­πέ­σει σε παρα­γραφή και περαι­τέρω ότι βρίσκει εφαρ­μογή ευμε­νέ­στερη διάταξη για τα αδι­κή­ματα του είδους μετά από τρο­πο­ποί­ηση του ποι­νι­κού κώδικα.

Οι συνή­γο­ροι υπο­στή­ρι­ξης της κατη­γο­ρίας κ. Γιάννης Χαρίτος και υπε­ρά­σπι­σης κ.κ. Μαρία Κρι­κο­πού­λου και Κώστας Χατζη­ιω­άν­νου αγό­ρευ­σαν και σήμερα το δικα­στή­ριο θα συνέλ­θει εκ νέου σε συνε­δρί­αση την 11.00 ώρα για την έκδοση της απο­φά­σεως..

Οπως έγραψε η «δημο­κρα­τική», ο κατη­γο­ρού­με­νος καταγ­γέλ­θηκε από τους γονείς δύο ανή­λι­κων κορι­τσιών 11 και 7 ετών αλλά και από μια 18χρονη, σήμερα, συγγενή του, για εξα­κο­λου­θη­τική ασέλ­γεια.

Ο ίδιος απο­λο­γού­με­νος αρνή­θηκε κατη­γο­ρη­μα­τικά τα όσα του απο­δί­δο­νται από τους συγ­γε­νείς του. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στο κουρείο του γνώρισε τη σύζυγό του, χήρα με τρία παιδιά.

Υπο­στη­ρί­ζει ότι σε χρόνο, που καταγ­γέλ­λε­ται ότι ασελ­γούσε στα παιδιά, οι μητέρες τους, του τα εμπι­στεύ­ο­νταν, ενώ ένας πρώην σύζυγος μιας εκ των παιδιών της συζύγου του, που τον κατήγ­γειλε, του εκμυ­στη­ρεύ­θηκε ότι απο­βλέ­πει στο εφάπαξ που θα πάρει η σύζυγός του και μητέρα της. Ισχυ­ρί­ζε­ται ακόμη ότι η σύζυγός του τους δια­μή­νυσε ότι με τα χρήματα αυτά θα πάνε δια­κο­πές και ακο­λού­θησε καβγάς αφού, όπως υπο­στη­ρί­ζει, ήθελε να της δώσει τα χρήματα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.