Ειδήσεις

Liberation: Εκλογές με γεύση στάχτης στην Ελλάδα

«Οι άνθρωποι δεν έχουν ξεχάσει την τραγωδία… η απογοήτευση αναμένεται να εκφραστεί στις εκλογές της Κυριακής κλείνοντας την παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ, του πρώτου αριστερού κόμματος που βρέθηκε στην εξουσία», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα της Liberarion υπό τον τίτλο «Εκλογές με γεύση στάχτης».

Η γαλλική εφημερίδα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται και στην τραγωδία στο Μάτι καθώς και στον τρόπο διαχείρισής της από την κυβέρνηση, τις διακοπές σε θαλαμηγό λίγο μετά τη φονική καταστροφή και τα χρόνια λιτότητας που επέβαλε, τα οποία σημάδεψαν τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η «Libetation» υπογραμμίζει την έντονη δυσφορία των Ελλήνων για τους ανθρώπους που χάθηκαν από την φονική πυρκαγιά πριν από ένα χρόνο και σημειώνει ότι οι κάτοικοι δεν έχουν ξεχάσει αυτή την τραγωδία που ανέδειξε  τις απογοητεύσεις οι οποίες συσσωρεύθηκαν γύρω από τον Πρωθυπουργό και τη διακυβέρνησή του, καθώς όχι μόνο «η λιτότητα δεν τερματίστηκε, αλλά διπλασιάστηκε» Και αυτήν την «προδοσία δεν θα συγχωρέσουν ποτέ», προσθέτει εφημερίδα.

 «Οι άνθρωποι δεν έχουν ξεχάσει την τραγωδία… η απογοήτευση αναμένεται να εκφραστεί στις εκλογές της Κυριακής κλείνοντας την παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ, του πρώτου αριστερού κόμματος που βρέθηκε στην εξουσία», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

«Την Κυριακή, οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες για να ψηφίσουν. Πολλοί για να απορρίψουν, να τιμωρήσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε κάκιστη διαχείριση της καταστροφής. Αναγνωρίζοντας την έκταση της τραγωδίας πολύ αργά, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των θανάτων. Χωρίς να λάβει υπόψη του τις πραγματικές διαστάσεις της τραγωδίας, δεν έλαβε τις σωστές αποφάσεις που θα επέτρεπαν στους πυροσβέστες και την αστυνομία να ενεργήσουν πιο γρήγορα. Και, πολλαπλασιάζοντας τις ψευδείς υποσχέσεις για την ανασυγκρότηση, την αποζημίωση των θυμάτων ή ακόμα και τη βοήθεια», σημειώνει.

Και προσθέτει: «Σε αυτές τις εκλογές, ο νυν πρωθυπουργός είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χάσει και επίσης θα τελειώσει μια εποχή: Τον Ιανουάριο του 2015, εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ, το αριστερό κόμμα με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα… Οι Έλληνες, που καταστράφηκαν από την πενταετή λιτότητα, τον υποστήριξαν με ενθουσιασμό. Τέσσερα χρόνια αργότερα, όπως οι στάχτες που καλύπτουν το Μάτι, οι υποσχέσεις του για μια ριζική αλλαγή αναδύονται σαν καπνός».

Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενή αναφορά στην κατάσταση και στην απογοήτευση που επικρατεί στους κατοίκους του Μάτι για τον πρωθυπουργό, ενώ αναφέρεται και στον τρόπο που χειρίστηκε τη φονική καταστροφή ο Αλέξης Τσίπρας: «Από το Μάτι, ο Τσίπρας έσπευσε να ρίξει την ευθύνη στην κατάσταση που κληρονόμησε… Αλλά γιατί χρειάστηκε σχεδόν ένας χρόνος για το Υπουργείο Περιβάλλοντος για να παρουσιάσει ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης αυτού του θέρετρου με τις παράνομες κατοικίες; Λίγες μέρες μετά την τραγωδία, οι φωτογραφίες του Τσίπρα και της οικογένειάς του που έκαναν διακοπές στο θαυμάσιο γιοτ του συζύγου ενός εκ των συνεργατών του θα έχουν καταστροφικό αποτέλεσμα. Και εξίσου συμβολικό: ο αριστερός πρωθυπουργός, ο μόνος που έχει εκλεγεί στην Ελλάδα, χαλάρωνε με τους πλούσιους φίλους του όταν η μεσαία τάξη αποδεκατιζόταν στο Μάτι θρηνώντας ανθρώπινες ζωές».

«Η λιτότητα, όχι μόνο δεν τερματίστηκε, αλλά διπλασιάστηκε. Αυτή η αρχική προδοσία δεν θα συγχωρεθεί ποτέ», υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα «Liberation»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου