Στην σύλληψη ενός 57χρονου Παραδεισιώτη, που έχει κατ’ επανάληψη απασχολήσει τις αρχές σε υποθέσεις απάτης και πλαστογραφίας, προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι αστυνομικοί του ΑΤ Ιαλυσού.
Ο 57χρονος, που παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα για να δώσει το παρών στο πλαίσιο περιοριστικών όρων της ελευθερίας του, που του έχουν επιβληθεί, συνελήφθη διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Πατρών με ποινή φυλάκισης 13 ετών, 3 μηνών και 25 ημερών για κλοπή.
Την 6η Ιουνίου 2016 ο 57χρονος, που έχει εμπλακεί σε υπόθεση υπεξαγωγής εγγράφων, πλαστογραφίας, απάτης και παράβασης της νομοθεσίας που διέπει τη διαμονή των αλλοδαπών στη χώρα είχε αφεθεί ελεύθερος.
Φέρεται συγκεκριμένα προσποιούμενος τον δικηγόρο με το πρόσχημα διεκπεραίωσης των διαδικασιών έκδοσης αδειών διαμονής αλλοδαπών στη χώρα, να εξαπατούσε συστηματικά Αλβανούς, από τους οποίους αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά υπεξαιρώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και προμηθεύοντάς τους με πλαστά πιστοποιητικά.
Συγκεκριμένα, από τη διερεύνηση της εγκληματικής του δράσης έχουν εξιχνιαστεί οκτώ παρόμοιες περιπτώσεις, τις οποίες διέπραξε από τις αρχές του 2015 έως πρόσφατα, αποκομίζοντας οικονομικό όφελος που αγγίζει τις 15.000 ευρώ.
Συνελήφθη τότε όταν διαπιστώθηκε, μετά από έλεγχο σε παραστατικό, που βρέθηκε στην οικία του, ότι εκκρεμούσε ανεκτέλεστη σε βάρος του απόφαση του Εφετείου Πατρών με την οποία είχαν συγχωνευθεί το 2015 ποινές που του έχουν επιβληθεί, για άλλες παράνομες πράξεις του, συνολικού ύψους 13 ετών, 3 μηνών και 25 ημερών και διατάχθηκε η δοσοποίησή τους σε 36 δόσεις, εκ των οποίων δεν καταβλήθηκε καμία.
Υπέβαλε τότε αίτημα στο δικαστήριο της Πάτρας για την διεύρυνση της δοσοποίησης των ποινών του, το οποίο έγινε αυθημερόν δεκτό.

Το δικαστήριο προχώρησε σε νέα δοσοποίηση της ποινής του σε 24 δόσεις και μετά την κοινοποίηση της απόφασης στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου είχε αφεθεί ελεύθερος.
Πλην όμως δεν τήρησε την απόφαση δοσοποίησης της ποινής του και συνελήφθη εκ νέου προχθές.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ