Από την Παρασκευή (07/07) έως και την Κυριακή (09/07) η Ελληνική Ομοσπονδία της Ποδηλασίας διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου 2017, στις κατηγορίες Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, με τη συμμετοχή και αρκετών αθλητών από τη Ρόδο. Οι λεπτομέρειες του πρωταθλήματος:

Αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Μαλακάσα-Αυλώνα, ΒΑ Αττική

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Δυτική Παράλληλη Οδός ΠΑΘΕ Αθηνών – Λαμίας (από Μαλακάσα έως Αυλώνα). Εκκίνηση 500 μ. από ΣΕΑ ΣΕΙΡΙΟΣ (ΦΟΥΡΝΟΣ-ΣΗΜ.Α) κατεύθυνση αγώνα προς Αυλώνα, αναστροφή (εργοστάσιο EXPOFORM-ΣΗΜ.Β) επιστροφή κατεύθυνση προς Μαλακάσα, Τερματισμός (ΦΟΥΡΝΟΣ-ΣΗΜ Α).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ: Παίδες – Νεανίδες – Κορασίδες : 11,8 χλμ. (1 στροφή) , Έφηβοι : 23,6 χλμ. (2 στροφές)

Αγώνες Αντοχής

ΠΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ/ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ (2η είσοδος Αγίας Τριάδας) Δήμου Ωρωπού, ΒΑ Αττική.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Β΄ είσοδος ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ – ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ – ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΔΙ – ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ – Α΄ είσοδος ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ – Β΄ είσοδος ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ (1 στροφή = 8 χλμ.)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ: • Έφηβοι: 104 χλμ (13 στροφές) • Παίδες : 64 χλμ. (8 στροφές) • Νεάνιδες, και Κορασίδες: 56 χλμ. (7 στροφές)

Κάθε σωματείο, μέλος της Ε.Ο. Ποδηλασίας έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό ποδηλατών. Για ποδηλάτη(-ισσα), που δεν θα παρουσιαστεί στην εκκίνηση για να αγωνιστεί, ενώ έχει δηλωθεί στην Δήλωση Συμμετοχής του Σωματείου του, θα αφαιρούνται 10 βαθμοί από την ετήσια βαθμολογία του Σωματείου του ανά αθλητή / αγώνισμα.

Σε όλα τα αγωνίσματα οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με τις δηλωμένες εμφανίσεις των σωματείων τους. Στο αγώνισμα αντοχής, ποδηλάτης ή ποδηλάτισσα που θα κλείνεται στροφή θα σταματάει τον αγώνα και θα παραδίδει τον αριθμό του στην γραμματεία.

Για να παίρνει σειρά κατάταξης (χωρίς χρόνο), θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις εξής στροφές:

Έφηβοι: 7 στροφές

Παίδες : 5 στροφές

Νεάνιδες

Κορασίδες: 4 στροφές

Στο αγώνισμα αντοχής, οι αθλητές και αθλήτριες θα καλυφθούν από γενικό Service. Επίσης θα καθοριστούν ειδικά σημεία μέσα στη διαδρομή όπου τα αυτοκίνητα των σωματείων θα μπορούν να σταθμεύσουν για παροχή τεχνικής βοήθειας και τροφοδοσίας. Τέλος στο τεχνικό συνέδριο θα αποφασιστεί εάν θα επιτραπεί η όχι η συνοδεία οχημάτων των ομάδων μέσα στον αγώνα, για λόγους ασφαλείας σε σχέση με το μικρό μήκος του σιρκουί.

Τεχνικό Συνέδριο: Παρασκευή 07/07/2017 και ώρα 15:00 στο χώρο εκκίνησης της ατομικής χρονομέτρησης. Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική.

Έπαθλα: Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές ή νικήτριες στην Ατομική Χρονομέτρηση και στον αγώνα Αντοχής. Στον Πρωταθλητή Ελλάδος κάθε αγωνίσματος, κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος.

Απονομές Επάθλων: Όπως ορίζονται από το πρόγραμμα. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

Αγωνίσματα – Πρόγραμμα:

Παρασκευή 07.07.2017

15:00 Επικύρωση Συμμετοχών – διανομή αριθμών για την Ατομική Χρονομέτρηση όλων των κατηγοριών και αγώνα Αντοχής (Μαλακάσα-εκκίνηση χρονομέτρου)

16:00 Τεχνικό Συνέδριο των Αρχηγών των Σωματείων (Μαλακάσα-εκκίνηση χρονομέτρου)

17.00 Ατομική Χρονομέτρηση Κορασίδων Ατομική Χρονομέτρηση Νεανίδων

17.30 Ατομική Χρονομέτρηση Παίδων

18.45 Ατομική Χρονομέτρηση Εφήβων

20.00 Τέλος αγώνα – απονομές

Σάββατο 08.07.2017

16:00 Αγώνας Αντοχής Νεανίδων

16:02 Αγώνας Αντοχής Κορασίδων

18:00-20:00 Αγώνας Αντοχής Παίδων

20.00 Απονομές Επάθλων

Κυριακή 09.07.2017

09.00-12.00: Αγώνας Αντοχής Εφήβων

12:10 Απονομές Επάθλων

Τόπος και Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας: Η Γραμματεία θα λειτουργήσει στα γραφεία της Ε.Ο.Π. στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών την Παρασκευή 07/07/2017, από 10:00 – 13:30 και στο σημείο εκκίνησης του χρονομέτρου από 15:00. Τις ώρες λειτουργίας θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα. Αγωνόδικος Επιτροπή: Θα ανακοινωθεί.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ