ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανελλαδικές 2023: Οι απαντήσεις σε Μαθηματικά, Βιολογία και Αρχαία

news room 3 λεπτά ανάγνωση

Πανελ­λα­δι­κές 2023: Το dimokratiki.gr σε συνερ­γα­σία με τα φρο­ντι­στή­ρια «Που­κα­μι­σάς» παρου­σιά­ζει τις απα­ντή­σεις στα τρία μαθή­ματα – Η εκτί­μηση για τον βαθμό δυσκο­λίας των θεμάτων

Τις απα­ντή­σεις για τα θέματα που «επέσαν» σε Μαθη­μα­τικά, Βιο­λο­γία και Αρχαία Ελλη­νικά, τα τρία μαθή­ματα στα οποία εξε­τά­στη­καν σήμερα, Τρίτη, οι υπο­ψή­φιοι των ΓΕΛ στις πανελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις δίνει το dimokratiki.gr σε συνερ­γα­σία με τον Όμιλο Φρο­ντι­στη­ρίων «Που­κα­μι­σάς».


Σήμερα, Τρίτη, οι υπο­ψή­φιοι των πανελ­λα­δι­κών της Ομάδας Προ­σα­να­το­λι­σμού Ανθρω­πι­στι­κών Σπουδών εξε­τά­στη­καν στα Αρχαία Ελλη­νικά, οι υπο­ψή­φιοι των Ομάδων Προ­σα­να­το­λι­σμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικο­νο­μίας και Πλη­ρο­φο­ρι­κής στα Μαθη­μα­τικά και οι υπο­ψή­φιοι της Ομάδας Προ­σα­να­το­λι­σμού των Σπουδών Υγείας στη Βιο­λο­γία.

Ειδικά για τα Αρχαία το διδαγ­μένο κείμενο ήταν από τα Πολι­τικά του Αρι­στο­τέλη και το αδί­δα­κτο από τον Θεάγη του Πλάτωνα

Σύμφωνα με τον ακα­δη­μαϊκό υπεύ­θυνο Μαθη­μα­τι­κών του φρο­ντι­στη­ρίου Που­κα­μισά, Μανώλη Φου­ντου­λάκη, «τα θέματα σε γενικές γραμμές ήταν εύκολα για σωστά προ­ε­τοι­μα­σμέ­νους μαθητές, με εύκολη θεωρία, το 2ο και 3ο θέμα να είναι βατά και τα περισ­σό­τερα υπο­ε­ρω­τή­ματα να μην απαι­τούν ιδιαί­τερη αφιέ­ρωση χρόνου ώστε να λυθούν».

Για τα θέματα της Βιο­λο­γίας ο ακα­δη­μαϊ­κός υπεύ­θυ­νος των φρο­ντι­στη­ρίων Που­κα­μι­σάς, Αλέ­ξαν­δρος Παπα­γιαν­να­κό­που­λος σημειώ­νει ότι «τα σημε­ρινά θέματα στα οποία εξε­τά­στη­καν οι μαθητές ήταν αρκετά απαι­τη­τικά, που όποιος δεν είχε προ­ε­τοι­μα­στεί κατάλ­ληλα δεν θα μπο­ρούσε να απα­ντή­σει. Χρεια­ζό­ταν ιδιαί­τερη προσοχή, καθώς κάλυ­πταν το μεγα­λύ­τερο κομμάτι της ύλης και ακόμη και οι ερω­τή­σεις πολ­λα­πλής ήταν πιο δύσκο­λες απ ότι συνήθως».

Όσον αφορά τα Αρχαία Ελλη­νικά η ακα­δη­μαϊκή υπεύ­θυνη του «Που­κα­μισά», Γεωργία Μακρή, εκτιμά ότι «τα σημε­ρινά θέματα στα αρχαία ήταν για καλά προ­ε­τοι­μα­σμέ­νους μαθητές, καθώς το διδαγ­μένο κείμενο ήταν πιο απαι­τη­τικό από το περσινό και το αδί­δα­κτο ήταν στο ίδιο επίπεδο δυσκο­λίας με πέρυσι».

Aύριο, Τετάρτη 7 Ιουνίου, οι υπο­ψή­φιοι των ΕΠΑΛ θα αρχί­σουν τις εξε­τά­σεις των μαθη­μά­των ειδι­κό­τη­τας. Πιο συγκε­κρι­μένα, θα εξε­τα­στούν στα μαθή­ματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικο­νο­μι­κής Θεωρίας, Δίκτυα Υπο­λο­γι­στών και Αρχές Βιο­λο­γι­κής Γεωρ­γίας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το protothema.gr θα μετα­δώ­σει πρώτο τις απα­ντή­σεις σε συνερ­γα­σία με τον Όμιλο Φρο­ντι­στη­ρίων Που­κα­μι­σάς.

Περίπου 90.000 μαθητές, έχουν δηλώσει συμ­με­τοχή στις φετινές Πανελ­λα­δι­κές, διεκ­δι­κώ­ντας μια από τις 68.574 θέσεις στα ελλη­νικά Ανώτατα Εκπαι­δευ­τικά Ιδρύ­ματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώ­τα­τες Εκκλη­σια­στι­κές Ακα­δη­μίες, για το ακα­δη­μαϊκό έτος 2023-2024.

Στους παρα­πάνω θα προ­στε­θούν και οι εισα­κτέοι στις Στρα­τιω­τι­κές και Αστυ­νο­μι­κές Σχολές και στις Ακα­δη­μίες της Πυρο­σβε­στι­κής, του Εμπο­ρι­κού Ναυ­τι­κού και του Λιμε­νι­κού Σώματος. Σύμφωνα με τα περυ­σινά στοι­χεία ο αριθμός των εισα­κτέων ανερ­χό­ταν σε 68.394.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Ημε­ρή­σια και Εσπε­ρινά ΓΕΛ

• Τρίτη, 6/6/2023 Αρχαία Ελλη­νικά, Μαθη­μα­τικά, Βιο­λο­γία Ο.Π. Ανθρω­πι­στι­κών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Οικο­νο­μίας και Πλη­ρο­φο­ρι­κής, Ο.Π. Σπουδών Υγείας

• Πέμπτη, 8/6/2023 Λατι­νικά, Χημεία, Πλη­ρο­φο­ρική Ο.Π. Ανθρω­πι­στι­κών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας, Ο.Π. Σπουδών Οικο­νο­μίας και Πλη­ρο­φο­ρι­κής

• Δευτέρα, 12/6/2023 Ιστορία, Φυσική, Οικο­νο­μία Ο.Π. Ανθρω­πι­στι­κών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας, Ο.Π. Σπουδών Οικο­νο­μίας και Πλη­ρο­φο­ρι­κής

Ημε­ρή­σια και Εσπε­ρινά ΕΠΑΛ

• Τετάρτη, 7/6/2023 Ανατομία- Φυσιο­λο­γία ΙΙ, Αρχές Οικο­νο­μι­κής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπο­λο­γι­στών, Αρχές Βιο­λο­γι­κής Γεωρ­γίας

• Παρα­σκευή, 9/6/2023 Ηλε­κτρο­τε­χνία 2, Αρχι­τε­κτο­νικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανο­νι­σμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγ­χρο­νης Τέχνης

• Σάββατο, 10/6/2023 Υγιεινή, Προ­γραμ­μα­τι­σμός Υπο­λο­γι­στών, Αρχές Οργά­νω­σης και Διοί­κη­σης (ΑΟΔ), Στοι­χεία Μηχανών

• Τρίτη, 13/6/2023 Ηλε­κτρι­κές Μηχανές, Σύγ­χρο­νες Γεωρ­γι­κές Επι­χει­ρή­σεις, Ναυ­σι­πλοΐα ΙΙ, Ναυ­τι­κές Μηχανές

• Πέμπτη, 15/6/2023 Τεχνο­λο­γία Υλικών, Οικο­δο­μική, Μηχανές Εσω­τε­ρι­κής Καύσης (ΜΕΚ ΙΙ), Ψηφιακά Συστή­ματα

• Παρα­σκευή, 16/6/2023 Στοι­χεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινη­τή­ρες Αερο­σκα­φών, Στοι­χεία Σχε­δια­σμού Κεντρι­κών Θερ­μάν­σεων

Ειδικά και Μουσικά Μαθή­ματα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Σάββατο, 17/6/2023 Αγγλικά 10.00 πμ

Δευτέρα, 19/6/2023 Γερ­μα­νικά 8.30 πμ

Τρίτη, 20/6/2023 Ελεύ­θερο Σχέδιο 8.30 πμ

Τετάρτη, 21/6/2023 Γραμ­μικό Σχέδιο 8.30 πμ

Πέμπτη, 22/6/2023 Αρμονία 8.30 πμ

Παρα­σκευή, 23/6/2023 Έλεγχος Μου­σι­κών Ακου­στι­κών Ικα­νο­τή­των 16.30 πμ

Σάββατο, 24/6/2023 Μουσική Αντί­ληψη και Γνώση 12.30 πμ

Δευτέρα, 26/6/2023 Μουσική Εκτέ­λεση και Ερμη­νεία 8.30 πμ

Τρίτη, 27/6/2023 Γαλλικά 8.30 πμ

Τετάρτη, 28/6/2023 Ισπα­νικά 8.30 πμ

Πέμπτη, 29/6/2023 Ιταλικά 8.30 πμ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.