Ο κίνδυνος ματαίωσης της έναρξης λειτουργίας μιας νέας εμβληματικής ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή της Λίνδου και συγκεκριμένα του νεόδμητου «Lindos Grand Resort and Spa», 5 αστερων plus, που αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την τοπική οικονομία και να ανοίξει νέες θέσεις εργασίας απασχόλησε χθες, πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα στον Δήμο Ρόδου, τον νέο δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείο, με την σφραγίδα του ξενοδόχου κ. Κωνσταντίνου Μηνέττου και την αρχιτεκτονική επίβλεψη του γραφείου «Μελένου», που ενσωματώνει πλήθος τεχνολογικών και άλλων καινοτομιών, σε μια επένδυση που αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ και ανεβάζει τον πήχυ της φιλοξενίας, στην πανέμορφη Λίνδο.
Το νέο adults only ξενοδοχείο, επρόκειτο να ανοίξει την 1η Ιουνίου και να λειτουργήσει για το 2019 για 160 ημέρες, με 200 δωμάτια και σουίτες, απασχολώντας 180 άτομα προσωπικό.
Η «περιπέτεια» της επένδυσης ξεκίνησε μετά την λήψη των σχετικών αδειών για την σύνδεση της νέας ξενοδοχειακής μονάδας στον Βιολογικό της Λίνδου.
Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία υπέβαλε αίτηση στην ΔΕΥΑ Ρόδου με πλήρη μηχανολογική αποτύπωση για την σύνδεση με τον βιολογικό όσο και για την υδροδότησή της.
Η αίτηση εγκρίθηκε, χορηγήθηκε η σχετική άδεια, όπως και άδεια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για εκσκαφές στον δρόμο και σύνδεση των αγωγών αποχετευτικού με τον Βιολογικό της Λίνδου.
Αφού δόθηκαν όλες οι προβλεπόμενες άδειες η εταιρεία, όπως κι άλλες της περιοχής, ανέθεσε το έργο σε πιστοποιημένο εργολάβο.
Πλην όμως βρήκε απέναντί της το τοπικό κοινοτικό συμβούλιο, που θεωρεί ότι ο Βιολογικός της Λίνδου, δεν μπορεί να «σηκώσει» τα λύματα του ξενοδοχείου, ενώ απεναντίας μπορεί να δεχτεί τα λύματα στο μέλλον όλης της περιοχής των Πεύκων.
Το τοπικό συμβούλιο ζήτησε έτσι σχετική γνωμοδότηση από την ΔΕΥΑ Ρόδου, που δεν έχει ακόμη δοθεί με αποτέλεσμα να μην δύναται να εκκινήσει την λειτουργία του το ξενοδοχείο, ενώ είναι απορίας άξιο γιατί υφίσταται η συγκεκριμένη καθυστέρηση, όταν η ίδια η επιχείρηση, που χορήγησε την άδεια στην ξενοδοχειακή εταιρεία σαφώς έλαβε υπόψη της τον φόρτο που τυχόν θα προκαλέσει στον Βιολογικό της Λίνδου και έκρινε ότι δεν τον επιβαρύνει!
«Σήμερα πληροφορήθηκα την τραγική εξέλιξη μιας επένδυσης στον Δήμο Λινδίων και έχω θορυβηθεί από το γεγονός ότι ενώ υφίστανται όλες οι προβλεπόμενες άδειες και βεβαιώσεις η ΔΕΥΑ Ρόδου, όχι μόνο δεν συνδράμει στην έναρξη της λειτουργίας της αλλά θέτει προσκόμματα. Είναι σχεδόν παροιμιώδης η προχειρότητα και η ελαφρότητα με την οποία διαχειρίζεται η επιχείρηση τα συμφέροντα του Ροδιακού λαού, την ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης και της τοπικής οικονομίας» ανέφερε χθες σε συντάκτη της «δημοκρατικής» ο νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.
«Στόχος της νέας δημοτικής αρχής και πρώτη προτεραιότητά μας είναι η επάρκεια ποιοτικού νερού στη Ρόδο, αποχετευτικό που να σέβεται το περιβάλλον και ύδρευση η οποία θα επιτρέπει στους άξιους Ροδίτες να προσφέρουν ποιοτικό τοπικό προϊόν και να ενισχύουν την τοπική οικονομία με το ψωμί που αυτή στερήθηκε» πρόσθεσε ο νέος δήμαρχος.
«Είναι αδιανόητα και εξωπραγματικά αυτά που συζητούνται για την νέα ξενοδοχειακή επένδυση στο νησί. Δεν είναι δυνατόν να απειλείται η λειτουργία μιας νέας ξενοδοχειακής μονάδας από την αμέλεια και ανεπάρκεια παραγόντων» τόνισε ο κ. Καμπουράκης, που θα ζητήσει πλήρη φάκελο και εξηγήσεις για τα όσα απίθανα λαμβάνουν χώρα.
Στο νέο ξενοδοχείο μεταξύ των δραστηριοτήτων και των υπηρεσιών, θα περιλαμβάνονται περιπατητικές διαδρομές με οδηγό, καταδύσεις στην Λίνδο, εκδρομές με catamaran, ψάρεμα (αλιευτικός τουρισμός), μαθήματα ζωγραφικής και υψηλό επίπεδο γαστρονομίας από τον βραβευμένο σεφ Σταύρο Μανουσάκη, με εστιατόρια fine dining, gourmet, asian, ιδιωτικό κελάρι κρασιών με sommelier και χώρο private dining στο κελλάρι μέχρι και για 12 άτομα, vip meetings, cigar & whiskey room με παλαιωμένα ποτά, υγραντήρες, πούρα, όπως έγραψε το «Χρήμα και Τουρισμός».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ