Τοπικές Ειδήσεις

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Pόδου μισό εκατ. ευρώ περίπου για την επιδότηση ενοικίου σε Ρομά!

Στην «διαύγεια» αναρτήθηκε πρακτικό της από 21 Μαΐου 2019 τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρόδου με το οποίο αποφασίστηκε η διάθεση ποσού ύψους μισού εκατ. ευρώ περίπου για την επιδότηση ενοικίου σε Ρομά.

Πιο συγκεκριμένα το δημοτικό συμβούλιο εξέτασε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης πράξης με τίτλο «Επιδότηση Ενοικίου Ρομά Δήμου Ρόδου», στο πλαίσιο του μέτρου «Βελτίωση Συνθηκών Στέγασης Ρομά – Επιδότηση ενοικίου» του Άξονα Προτεραιότητας 4: «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΠ «Νοτίου Αιγαίου 2014-2020», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), αρ.πρωτ. 14/24949/2019.
Ψηφίστηκε ειδικότερα η κατεπείγουσα έγκριση υποβολής πρότασης για την κατάθεση τεχνικού δελτίου συνολικού προϋπολογισμού 457.920,00€ λόγω της ανάγκης τήρησης του χρονοδιαγράμματος που θέτει το Υπουργείο Εργασίας αναφορικά με την άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά, της αναγκαιότητας απορρόφησης κι αξιοποίησης των κονδυλίων που αφορούν στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και της δυσκολίας σύνταξης του τεχνικού δελτίου.
Αποφασίστηκε η εξουσιοδότηση του δημάρχου Ρόδου για την υπογραφή της αίτησης χρηματοδότησης καθώς και όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την υποβολή της πρότασης χρηματοδότησης και η κατάθεση τεχνικού δελτίου συνολικού προϋπολογισμού 457.920,00€, τα οποία αναλύονται ως εξής: Δαπάνη Ενοικίου 345.600,00€, Δαπάνες ΟΚΩ (Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας): 112.320,00€.
Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων εντός και εκτός ημερήσιας διάταξης ο πρόεδρος κ.Ε. Μανδρακός γνωστοποίησε στο Σώμα ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 65 του Ν.3852/2010 (Α’87) όπως συμπληρώθηκε από την παρ.2 του άρθρου 1 του Ν.4257/2014 (Α’93), «Ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για Θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, καθώς και για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • gianis    06.06.2019 09:44

    STOYS ROMA DINETE XRHMA SAN NA EINAI ELLHNES, ALLA STOYS FTOXOYS ELLHNES OXI MONO SPITI DEN DINETE ALLA OYTE FAGHTO, KAPOTE PREPH AYTO NA ALAKSH DIOTI PROTEREOTHTA EXH O ELLHNAS POY SAS BAZH STH EKSOYSIA KAI META O GYFTOS DIOTI OTI KAI NA TOY DOSHS PARAMENH PANTA GYFTOS DHLADH PARASHTO POY ZH KLEBONTAS TON ELLHNA.

Σχολιασμός άρθρου