Ειδήσεις

Διαψεύδει το ΓΕΣ τα περί αντίθεσης στην επένδυση στην Αφάντου Ρόδου

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που ‘ηθελαν το Γενικό Επιτελείο Στρατού να αντιτίθεται στην τουριστική επένδυση στην περιοχή Αφάντου Ρόδου, προέβη το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή.

«Το ΓΕΣ, δεν είχε, ούτε έχει αντίρρηση για την υλοποίηση των προβλέψεων του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης για την περιοχή Αφάντου Ρόδου, θέση  που διατυπώθηκε και εγγράφως αλλά και στην πρόσφατη  σύσκεψη που  συγκλήθηκε  από τους συναρμόδιους  φορείς,  κατά την οποία ο εκπρόσωπος  του ΓΕΣ  τόνισε  επανειλημμένα, τη θέση του ΓΕΣ ότι η ανάπτυξη εξασφαλίζει την Εθνική Άμυνα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο περί δήθεν αρνητικής θέσης του ΓΕΣ για την τουριστική επένδυση στην περιοχή Αφάντου Ρόδου, σας ενημερώνουμε ότι το ΓΕΣ είναι υπέρμαχος της ανάπτυξης διότι θεωρεί ότι μέσω αυτής διασφαλίζεται και η Εθνική Άμυνα.

Κατά συνέπεια το ΓΕΣ, δεν είχε, ούτε έχει αντίρρηση για την υλοποίηση των προβλέψεων του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης για την περιοχή Αφάντου Ρόδου, θέση  που διατυπώθηκε και εγγράφως αλλά και στην πρόσφατη  σύσκεψη που  συγκλήθηκε  από τους συναρμόδιους  φορείς,  κατά την οποία ο εκπρόσωπος  του ΓΕΣ  τόνισε  επανειλημμένα, τη θέση του ΓΕΣ ότι η ανάπτυξη εξασφαλίζει την Εθνική Άμυνα.

Όσο αφορά στις προϋποθέσεις για τις οποίες γίνεται λόγος, οι οποίες δεν αποτελούν δόγμα, τονίζεται ότι σε καμία περίπτωση αυτές δεν λειτουργούν αρνητικά και δεν οδηγούν στην εμπλοκή του θέματος.  Επεξηγηματικό έγγραφο επί των προϋποθέσεων, θα εκδοθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου