Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Πάνου Καμμένου, προκάλεσαν δημοσιεύματα για την νέα εμπλοκή που σημειώθηκε στην αξιοποίηση του Γκόλφ Αφάντου, εξαιτίας της ύπαρξης οχυρών και  πολυβολείων, που βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής.
Ο Υπουργός Άμυνας, μιλώντας χθες στη «δημοκρατική» κατέστησε σαφές ότι δεν είχε οποιαδήποτε παρέμβαση στο ζήτημα, για το οποίο ενημερώθηκε και ο ίδιος από τον τύπο και ότι έχει ήδη δώσει εντολή στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, να επιληφθεί προσωπικά και να παρέχει οποιαδήποτε διευκόλυνση του ζητηθεί από τους επενδυτές, για την διευθέτηση του θέματος που έχει ανακύψει.
Όπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», στην τελευταία συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου τέθηκε νέο θέμα σχετικά με τη λειτουργία και διαχείριση πολυβολείων που βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής των Αφάντου και περαιτέρω για την τύχη υπόγειων οχυρωμάτων κυρίως στην περιοχή μετά το Γκόλφ Αφάντου.
Εντύπωση έχει προκαλέσει εξάλλου πληροφορία που θέλει το συγκεκριμένο θέμα να έχει τεθεί από επιτελή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπρίτζη και όχι από το Υπουργείο Αμύνης, που είναι καθ’ ύλην αρμόδιο. Χθες μάλιστα σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος (βλέπε άλλες στήλες) αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες πληροφορίες και παρότρυνε τους δημοσιογράφους να «ψάξουν» το συγκεκριμένο ζήτημα.
Θυμίζουμε εξάλλου ότι, από πλευράς των νομικών συμβούλων του κ. Μερκούρη Αγγελιάδη, που είναι αυτός που πλήττεται κυρίως από τη συγκεκριμένη εμπλοκή, δεν θεωρήθηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα ως μείζον πλην όμως δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ενημέρωσή τους.
Θυμίζουμε ότι ο όμιλος Αγγελιάδη έχει προγραμματίσει να αναπτύξει αμέσως μετά τις εγκαταστάσεις του Γκολφ μια σύγχρονη Μαρίνα για την εξυπηρέτηση των πελατών του, η οποία φέρεται να εκτείνεται μέχρι το σημείο, που βρίσκονται διάσπαρτες οχυρώσεις και ορύγματα. Οι εκπρόσωποι του ομίλου, δεν είναι αντίθετοι στο ενδεχόμενο μετακίνησης της Μαρίνας σε άλλο σημείο της επένδυσης.
Ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, κατέστησε χθες σαφές με δηλώσεις του στη «δημοκρατική», ότι ο ίδιος θα παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια του ζητηθεί για να προχωρήσει η επένδυση επισημαίνοντας ότι ήδη το Υπουργείο Αμύνης, επί των ημερών του, έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη περιοχών της χώρας μέσω της αξιοποίησης της περιουσίας του.
Σχεδιάζει, όπως επεσήμανε, να παραχωρήσει σε ξένους επενδυτές, με διαδικασίες fast track, το νησί Φλέβες, απέναντι από τη Βουλιαγμένη και τη βάση στον Τούρλο της Αίγινας.
Για τις Φλέβες, ο υπουργός, επεσήμανε ότι θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την μίσθωσή του για την ενίσχυση του ταμείου του Πολεμικού Ναυτικού.
Υφίσταται εξάλλου σχετική επενδυτική πρόταση από επενδυτές του Άμπου Ντάμπι, για τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων 22.000 θέσεων, προϋπολογισμού δαπάνης 3,6 δισ. ευρώ.
Αλλη πρόταση υφίσταται από επενδυτές του Ισραήλ για τη δημιουργία κέντρου έρευνας και τεχνολογίας, που προτείνεται να λειτουργήσει στην περιοχή Τούρλος στην Αίγινα.
Ανάλογη επένδυση αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Άμυνας, εξετάζεται και στο παλιό αεροδρόμιο των Χανίων, σε συνεργασία με ξενοδόχους της Κρήτης για τη δημιουργία γηπέδου Γκόλφ.
Εξετάζεται εξάλλου η δημιουργία ενός στρατιωτικού ΤΑΙΠΕΔ, που θα αναλάβει την αξιοποίηση της περιουσίας του Υπουργείου Αμυνας.
Ο υπουργός Αμυνας, μιλώντας στη «δημοκρατική», αναφέρθηκε και σε ακόμη μια επένδυση που προγραμματίζει στην περιοχή των “Οχυρών” στην Πέρδικα της Αίγινας. Εκεί, όπως εξήγησε, προγραμματίζεται η αξιοποίηση έκτασης, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού Στόλου, που σκοπεύει να την αξιοποιήσει μετατρέποντας την σε θεματικό πάρκο.
Τόνισε επίσης ότι εξετάζεται η μίσθωση παλαιών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και η αξιοποίηση τους ακόμη και με την λειτουργία γηπέδων paintball.
“Eίναι σαφές ότι το Υπουργείο Αμυνας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να υπάρξει ανάπτυξη και έσοδα στη χώρα και προς αυτή την κατεύθυνση, είναι οι οδηγίες που έχω δώσει στους επιτελείς μας. Δεν τίθεται θέμα εμπλοκής στην επένδυση του Γκολφ Αφάντου», τόνισε ο κ. Καμμένος.

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΜΕΓΑΛΟ
PROJECT ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ
ΒΟΛΗΣ ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ
Ο υπουργός Άμυνας, απεκάλυψε στη «δημοκρατική», ότι στα σχέδιά του είναι η άμεση αξιοποίηση του πεδίου βολής της Κατταβιάς από κοινού με το Υπουργείο Τουρισμού.
Πιο συγκεκριμένα, στόχος του κ. Καμμένου, είναι σε συνεργασία με την υπουργό Τουρισμού κ. Ελενα Κουντουρά, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την κατασκευή κέντρου υποδοχής κρουαζιέρας στην περιοχή.
«Η κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο αναζητεί πλέον εναλλακτικές περιοχές για να αναπτυχθεί και ήδη υπήρξαν συνομιλίες με επενδυτές για τη δημιουργία ενός κέντρου υποδοχής κρουαζιέρας στη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Καμμένος, που εξήγησε ότι το πεδίο βολής της Κατταβιάς ενδείκνυται για την συγκεκριμένη επένδυση λόγω μεγέθους και τοποθεσίας.
«Δύναται να κατασκευαστεί λιμάνι, που θα υποδέχεται μόνο κρουαζιερόπλοια και ταυτόχρονα ένα αεροδρόμιο το οποίο θα υποδέχεται μόνο charter με επιβάτες για τα κρουαζιερόπλοια αυτά. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί το αεροδρόμιο “Διαγόρας” και ταυτόχρονα θα υπάρξει αξιοποίηση της περιοχής αφού στις προθέσεις των επενδυτών είναι η δημιουργία ενός resort στο οποίο θα λειτουργούν και καταστήματα duty free».
ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η «ΜΟΜΑ»
Ο υπουργός Αμυνας, απεκάλυψε επίσης, ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, προχωρεί στην αξιοποίηση μηχανημάτων ασφαλτόστρωσης ιδιοκτησίας του τελευταίου, που παραμένουν σε ακινησία, προκειμένου να γίνουν έργα ασφαλτοστρώσεων αρχικά στη Ρόδο και εν συνεχεία στα υπόλοιπα νησιά, μέσω των Μικτών Ομάδων Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως (ΜΟΜΑ), που ανασυγκρότησε το Υπουργείο και τώρα μετονομάστηκε σε «ΔΙΔΕΡΓΩΝ».
Οι ΜΟΜΑ είναι κατασκευαστικές μονάδες διοικητικά  και αναλαμβάνουν την εκτέλεση έργων. Το προσωπικό τους αποτελείται από αξιωματικούς και οπλίτες του  Μηχανικού, τεχνικά καταρτισμένους.
Όπως εξήγησε ο κ. Καμμένος, θα δοθούν κατά χρήση τα μηχανήματα ασφαλτοστρώσεων που διαθέτει ο Δήμος Ρόδου στη ΜΟΜΑ και ταυτόχρονα θα γίνει η προμήθεια ακόμη ενός, προϋπολογισμού δαπάνης 200.000 ευρώ.
Προγραμματίζεται αρχικώς η ασφαλτόστρωση δύο κεντρικών οδών στο νησί της Ρόδου. Το έργο των ασφαλτοστρώσεων θα συνεχιστεί στο νησί και θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.

5 σχόλια στο Αεροδρόμιο και λιμάνι στη Νότια Ρόδο! Αποκλειστικές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας στην “δ”

  1. Avatar Ο/Η George λέει:

    Οπου ακους πολλα λογια κρατα μικρο καλαθι, όταν δε είναι από τους μεγαλύτερους ψευτες στην πολιτικη ιστορια της χωρας μας ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, κλεισε τα αυτια σου. Ψευτες αλητες, ανίδεοι, ανίκανοι, προδοτες.

  2. Avatar Ο/Η d t λέει:

    μαρίνα στην Ιξιά,μαρίνα στα Αφαντου, λιμάνι στην Καταβιά, βάση του Νάτο στην Κάρπαθο κλπ κλπ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ