Αθλητικά

Οριστική ακύρωση των τοπικών «δείχνει» η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής

Το όποιο «παράθυρο» υπήρχε ανοιχτό για την επανεκκίνηση των τοπικών πρωταθλημάτων, έστω με τη συμμετοχή μόνο των ομάδων που θα δήλωναν πρόθυμες να διεκδικήσουν την άνοδό τους στη Γ’ Εθνική κατηγορία, ήρθε να κλείσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.
Παρότι αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με τις τοπικές διοργανώσεις δεν ελήφθησαν, αν και αναμενόταν, η τροποποιημένη προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, το οποίο θα βγει από τον «πάγο» στις 11 Απριλίου, μάλλον τελειώνει κάθε συζήτηση για την πιθανότητα να παιχθεί ποδόσφαιρο νωρίτερα από το προσεχές φθινόπωρο.
Η παράγραφος στ’ του άρθρου 17 Α (νέοι κανόνες διεξαγωγής πρωταθλήματος), αναφέρει τα ακόλουθα:
«Στην περίπτωση που η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφασίσει την μη διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ, θα καταργηθεί η παράγραφος 15.3 και δεν θα υπάρξει προβιβασμός καμίας ομάδος από την πρώτη κατηγορία των ΕΠΣ στην Γ΄ Εθνική, αφού δεν θα υπάρχουν πρωταθλήματα και νικητές για να προβιβαστούν και με στόχο τη μείωση των ομάδων της Γ΄ εθνικής και τη δημιουργία πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος την επόμενη αγωνιστική περίοδο».
Με άλλα λόγια, η Ε.Ε. επιβεβαιώνει πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την ίδια (προφανώς σύντομα) και θα είναι ενιαίες για όλη την επικράτεια, συνεπώς οι ΕΠΣ δεν θα έχουν τη δυνατότητα να διαφοροποιηθούν. Η κάθε Ένωση έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, εδώ και καιρό είναι προφανές πως χρόνος για να επανεκκινήσουν και να διεκπεραιωθούν τα τοπικά πρωταθλήματα δεν θα υπήρχε ακόμα κι αν ο «εφιάλτης» της πανδημίας είχε τελειώσει, ενώ ενδεικτική της προσέγγισης του θέματος από την Ε.Ε. είναι η σύνδεσή του με την ανάγκη, έτσι όπως την περιγράφει η ίδια, να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων προκειμένου το επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας να γίνει πιο ανταγωνιστικό.
Αυτό στην πράξη σημαίνει πως οι Ενώσεις δεν θα κληθούν να δηλώσουν πρωταθλητή, ούτε μέσα από μία διαδικασία κλήρωσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου