Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Αρχαγγέλου του ΚΚΕ με αφορμή τη διάγνωση κρούσματος κορωνοϊού στο χωριό

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Αρχαγγέλου του ΚΚΕ στη Ρόδο, με αφορμή τη διάγνωση κρούσματος στο νησί, αναφέρει:

«Θέλουμε κατ’ αρχήν να ευχηθούμε περαστικά στο βρέφος και κουράγιο στην οικογένειά του. Όπως είναι λογικό, ιδιαίτερα με όσα ακούγονται, γράφονται και αναπαράγονται στο διαδίκτυο, η διάγνωση του κρούσματος σε κάτοικο του χωριού μας, δημιούργησε αναστάτωση και φόβο.

Ωστόσο αυτό που δεν είναι λογικό, αντίθετα είναι απαράδεκτο και ανήθικο, είναι η στοχοποίηση και τα ρατσιστικά σχόλια στα ΜΚΔ προς την οικογένεια λόγω της αλβανικής καταγωγής τους. Το μωράκι 7,5 μηνών νόσησε από έναν ιό που εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο και σίγουρα δεν κάνει …φυλετικές διακρίσεις. Μάλιστα από αυτό τον ακόμα πιο επικίνδυνο ιό του ρατσισμού, φαίνεται ότι προσβλήθηκαν και ορισμένα πολιτικά στελέχη και δημοσιολογούντες του νησιού. Να ευχηθούμε και σε αυτούς περαστικά, αν και δεν είμαστε αισιόδοξοι…

Είναι αλήθεια ότι μετά τη διάγνωση πάρθηκαν ορισμένα μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού στους κατοίκους του χωριού μας. Η οικογένεια έμεινε στο σπίτι, έγιναν ορισμένες αναγκαίες απολυμάνσεις γύρω από το σπίτι της οικογένειας και σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους, όπως τράπεζες, ΟΑΕΔ, Κέντρο υγείας, αστυνομικό τμήμα κλπ.

‘Όμως, αυτό που μεγαλώνει την ανασφάλεια και το φόβο είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας στο νησί μας.

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος κ. Πατσάης είπε: «Στο νοσοκομείο Ρόδου δεν υπάρχουν αρκετοί γιατροί και υπάρχει κίνδυνος να νοσήσουν αντιμετωπίζοντας κάποιο περιστατικό μολυσμένου ασθενούς από τον ιό covid-19.» και προέτρεψε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους με «ψυχραιμία και ατομική ευθύνη».

Πράγματι από το Νοσοκομείο της Ρόδου λείπουν 220 νοσηλευτές και 70 γιατροί. Ήταν ήδη σε οριακή κατάσταση πριν από τον Κορονοϊό. Σε αντίστοιχη κατάσταση είναι το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση με τους λεγόμενους οικογενειακούς γιατρούς. Εγκληματικές δηλαδή ελλείψεις, οι οποίες δεν έπεσαν από τον ουρανό. Διαμορφώθηκαν λίγο- λίγο όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Γι αυτά όμως δεν μιλάνε Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Περιφερειάρχες. Δεν ζητάνε καν έστω και τώρα να στελεχωθούν με προσωπικό Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Η κρατική ευθύνη με άλλα λόγια μετατρέπεται σε ατομική ευθύνη και η εξέλιξη της πανδημίας αποδίδεται σε ατομικές συμπεριφορές για να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου, του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου και συνολικά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο νησί μας με υγειονομικό προσωπικό και μέσα προστασίας.

Τον επαρκή εφοδιασμό με διαγνωστικά τεστ τα οποία να γίνονται σε όσους εμφανίζουν σχετικά συμπτώματα, την άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτών γιατρών, τη στελέχωση της υπηρεσίας «Βοήθεια στο σπίτι».

Μένουμε δυνατοί! Κανένας μόνος.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μάχιμους υγειονομικούς όλης της χώρας για μέτρα ουσιαστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου