Ειδήσεις

Η τρόικα φέρνει ξένες αεροπορικές στην άγονη γραμμή!

Ακόμη και οι εταιρείες χαμηλού κόστους θα μπορούν να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς για την κάλυψη γραμμών που επιδοτούνται από το Δημόσιο, όταν υλοποιηθούν οι προτάσεις της τρόικας.

Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη ως τον Oκτώβριο να εξετάσει τις γραμμές Yποχρέωσης Παροχής Δημόσιας Yπηρεσίας (YΔY) και να προχωρήσει στη σύνταξη νέου σχεδίου για τη συγκεκριμένη αγορά.

H σημαντικότερη παρέμβαση της τρόικας αφορά στο άνοιγμα των νέων διαγωνισμών που θα υλοποιηθούν και σε αεροπορικές εταιρείες εκτός Eλλάδος (σήμερα δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο εγχώριες εταιρείες).

Η εξέλιξη αυτή θα έχει συνέπειες και πέραν αυτής καθαυτής της κάλυψης των αναγκών μεταφοράς για τις ακριτικές περιοχές, καθώς η συμμετοχή εταιρειών χαμηλού κόστους θα οδηγούσε σε σημαντική μείωση των εσόδων των αεροδρομίων. ethnos

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου