ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρεις λόγοι για τους οποίους το Καστελόριζο θα παίζει χωρίς αντίπαλο το καλοκαίρι

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μέγεθος γραμμάτων

Και όχι άδικα…

Ας το πα­ρα­δε­χτού­με. Κάθε χρο­νιά όταν το ημε­ρο­λό­γιο δεί­χνει 1/3 κι έχου­με αφή­σει και τυ­πι­κά πίσω μας τον χει­μώ­να, το μυαλό μας αρ­χί­ζει ασυ­ναί­σθη­τα να κάνει skip στην άνοι­ξη και να προ­ε­τοι­μά­ζε­ται για το κα­λο­καί­ρι.

Κι όσο και αν το lockdown ρί­χνει την ψυ­χο­λο­γία μας, η σκέψη ενός κα­λο­και­ρι­νού covid-free Πα­ρα­δεί­σου, όπου θα κά­νου­με τα μπά­νια μας, μα­κριά από το άγχος των ρυθ­μών της πόλης, πάντα θα μας ηρε­μεί και θα μας δίνει ελ­πί­δα. Και φέτος ει­δι­κά ξέ­ρου­με έναν τέ­τοιο Πα­ρά­δει­σο που θα φι­γου­ρά­ρει στις πρώ­τες θέ­σεις της λί­στας με τους top ελ­λη­νι­κούς προ­ο­ρι­σμούς.

Το Κα­στε­λό­ρι­ζο τα έχει όλα και συμ­φέ­ρει…

Μπο­ρεί να είναι νωρίς για να ξε­κι­νή­σεις το ψά­ξι­μο για τον ιδα­νι­κό προ­ο­ρι­σμό, όμως των φρο­νί­μων τα παι­διά πριν πει­νά­σουν μα­γει­ρεύ­ουν. Ει­δι­κά φέτος που το Κα­στε­λό­ρι­ζο θα παί­ζει χωρίς αντί­πα­λο για τρεις ση­μα­ντι­κούς λό­γους.

Κρα­τάς ση­μειώ­σεις;

#1

Είναι και με τη βούλα το πρώτο covid-free νησί της Ελ­λά­δας. Όλοι οι κά­τοι­κοι εμ­βο­λιά­στη­καν μετά την στρα­τη­γι­κή από­φα­ση της κυ­βέρ­νη­σης να με­τα­τρέ­ψει το Κα­στε­λό­ρι­ζο σε έναν covid–free προ­ο­ρι­σμό, ελ­κυ­στι­κό για τους του­ρί­στες. Ήδη πολλά τα­ξι­διω­τι­κά γρα­φεία του εξω­τε­ρι­κού έχουν στρέ­ψει το βλέμ­μα τους στο πα­νέ­μορ­φο αυτό ελ­λη­νι­κό νησί και η εκτί­μη­ση που υπάρ­χει είναι ότι φέτος θα υπάρ­χει αύ­ξη­ση του του­ρι­σμού κατά 35%.

unsplash-3.jpg
Unsplash

Ανά­λο­γη αύ­ξη­ση ανα­μέ­νε­ται και στον εσω­τε­ρι­κό του­ρι­σμό που κινεί τη νη­σιω­τι­κή αγορά στα χρό­νια της παν­δη­μί­ας.

#2

Οι τιμές είναι οι πιο δε­λε­α­στι­κές στην Ελ­λά­δα. Όχι, για να κά­νεις ποιο­τι­κές δια­κο­πές στο Κα­στε­λό­ρι­ζο δεν χρειά­ζε­ται να ξο­δέ­ψεις μια πε­ριου­σία. Μπο­ρείς να βρεις αυτό που ψά­χνεις σε τιμές που δεν θα βρεις που­θε­νά αλλού. Οι επι­χει­ρη­μα­τί­ες του νη­σιού ξε­κί­νη­σαν από πέ­ρυ­σι τα μο­να­δι­κά πα­κέ­τα προ­σφο­ρών με εκ­πτώ­σεις που άγ­γι­ζαν ακόμα και το 50%.

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να στο Κα­στε­λό­ρι­ζο, ανά­λο­γα με το πα­κέ­το δια­κο­πών που θα διά­λε­γες (παρέα με φί­λους, οι­κο­γε­νεια­κές δια­κο­πές ή ζευ­γά­ρια) μπο­ρού­σες να έχεις και την ανά­λο­γη έκ­πτω­ση. Και δεν μι­λά­με μόνο για τα ξε­νο­δο­χεία και τα ενοι­κια­ζό­με­να δω­μά­τια, αλλά και για τα εστια­τό­ρια και τις κα­φε­τέ­ριες. Και οι προ­σφο­ρές δεν στα­μα­τού­σαν εδώ. Όσοι έκα­ναν μο­νο­ή­με­ρη εκ­δρο­μή στο Κα­στε­λό­ρι­ζο είχαν έκ­πτω­ση 50%, ενώ τρεις φορές την εβδο­μά­δα τα ακτο­πλοϊ­κά δρο­μο­λό­για από τη Ρόδο για το νησί, ήταν δω­ρε­άν.

Ανά­λο­γα πα­κέ­τα θα υπάρ­χουν και φέτος καθώς οι επι­χει­ρη­μα­τί­ες που πο­ντά­ρουν και στον εσω­τε­ρι­κό του­ρι­σμό γνω­ρί­ζουν ότι οι οι­κο­νο­μι­κές δυ­να­τό­τη­τες των επι­σκε­πτών μετά από 1,5 χρόνο παν­δη­μί­ας και οι­κο­νο­μι­κής αφαί­μα­ξης θα είναι πε­ριο­ρι­σμέ­νες.

#3

Ο τρί­τος και πιο βα­σι­κός λόγος αφορά στις ομορ­φιές του νη­σιού. Το Κα­στε­λό­ρι­ζο είναι ένας υπο­τι­μη­μέ­νος πα­ρά­δει­σος, καθώς δεν έχει κά­ποια διά­ση­μη πα­ρα­λία να απο­τε­λεί πόλο έλξης για τους του­ρί­στες όπως πολλά άλλα ελ­λη­νι­κά νησιά. Κι όμως, αν επι­σκε­φτείς και γνω­ρί­σεις το Κα­στε­λό­ρι­ζο θα κα­τα­λά­βεις ότι έχει ομορ­φιές που θα ζή­λευαν ακόμα και τα πιο κο­σμο­πο­λί­τι­κα νησιά.

Μια επί­σκε­ψη στο ερει­πω­μέ­νο με­σαιω­νι­κό κά­στρο των Ιπ­πο­τών θα σε μα­γέ­ψει. Το ίδιο και το πα­νέ­μορ­φο Γα­λά­ζιο Σπή­λαιο στο οποίο μπο­ρείς να φτά­σεις μόνο με το καΐκι. Μια βόλτα στα σο­κά­κια με τα γρα­φι­κά, πο­λύ­χρω­μα σπι­τά­κια θα αδειά­σει το μυαλό σου από άγχος και στρες και θα σε κάνει να αντι­λη­φθείς τι ση­μαί­νουν ποιο­τι­κές δια­κο­πές.

Το Κα­στε­λό­ρι­ζο μπο­ρεί να μην έχει διά­ση­μες πα­ρα­λί­ες, έχει όμως πε­ντα­κά­θα­ρα νερά που δεν θα βρεις σε άλλο νησί. Το Λι­μά­νι, ο Φάρος, ο Κάβος και οι Πλά­κες θα γί­νουν τα αγα­πη­μέ­να σου κα­λο­και­ρι­νά στέ­κια, πριν γνω­ρί­σεις τον άλλο με­γά­λο έρωτα του νη­σιού. Τα τα­βερ­νά­κια του. Ακόμα και αν είσαι λά­τρης του κρέ­α­τος θα αλ­λα­ξο­πι­στή­σεις όταν επι­σκε­φτείς τις ψα­ρο­τα­βέρ­νες του νη­σιού. Μα­γιά­τι­κο, αστα­κός, τόνος, κα­λα­μά­ρια γε­μι­στά θα είναι οι πρώ­τες επι­λο­γές που θα σε ξε­τρε­λά­νουν την ώρα που θα ‘χεις τη θά­λασ­σα και το Αι­γαίο στα πόδια σου.

Δεν είναι τυ­χαίο ότι το Κα­τε­λό­ρι­ζο σε άρθρο του NG με τους οκτώ «εναλ­λα­κτι­κούς» προ­ο­ρι­σμούς για τους του­ρί­στες, βρέ­θη­κε στην τρίτη θέση της λί­στας. Επι­λέ­χθη­κε στην τριά­δα των «άγνω­στων» προ­ο­ρι­σμών της Γη­ραιάς Ηπεί­ρου, πίσω από το Λό­πουντ της Κρο­α­τί­ας και το Πίκο στις Αζό­ρες της Πορ­το­γα­λί­ας.

unsplash.jpg
Unsplash

Το Κα­στε­λό­ρι­ζο είναι ένας υπο­τι­μη­μέ­νος Πα­ρά­δει­σος με λί­γους, αλλά πι­στούς επι­σκέ­πτες. Κι αυτό γιατί μπο­ρεί να το επι­λέ­γεις δύ­σκο­λα για τις κα­λο­και­ρι­νές δια­κο­πές σου, αν το κά­νεις όμως και το επι­σκε­φτείς μια φορά δεν το αλ­λά­ζεις ποτέ. Κάθε κα­λο­καί­ρι το νησί θα σε καλεί πίσω γιατί μια φορά δεν είναι ποτέ αρ­κε­τή.

Φέτος ανα­μέ­νε­ται να είναι η κα­λύ­τε­ρη χρο­νιά της δε­κα­ε­τί­ας για το Κα­στε­λό­ρι­ζο. Όλοι οι δρό­μοι θα οδη­γούν εκεί το κα­λο­καί­ρι. Εσύ θα λεί­ψεις;

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.