Ειδήσεις

Γιάννης Πάππου: Να αναγνωριστεί επιτέλους η διαρκής προσφορά των νησιωτών στην Πατρίδα μας!

Στη διαβούλευση που αφορά στην εφαρμογή του μέτρου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στην  ελληνική νησιωτική επικράτεια,  η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 6 Μαρτίου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κος Γιάννης Πάππου.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου επεξεργάστηκε τόσο το θεσμικό πλαίσιο της εφαρμογής όσο και το μηχανισμό εναρμόνισης του κόστους θαλάσσιας με τη χερσαία μεταφορά κατοίκων και προϊόντων στα νησιά, και παρουσίασε το υπό επεξεργασία μέτρο στους προέδρους των νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας.

Η εφαρμογή οποιουδήποτε Μεταφορικού Ισοδύναμου, το οποίο και αποτελεί πάγια απαίτηση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και όλων των νησιωτών μας, θα πρέπει να  εντάσσεται και να ενσωματώνεται πλήρως στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού ακτοπλοϊκών μεταφορών.  Πρέπει να ακολουθείται συγκεκριμένη μεθοδολογία καθορισμού των συνδέσεων/ διαδρομών και του επιπέδου εξυπηρέτησης. Και κάθε νησιωτική κοινότητα θα πρέπει να απολαμβάνει ίση μεταχείριση στη βάση των καταγεγραμμένων επιμέρους αναγκών της.

Οι κύριες αυτές ανάγκες μετακίνησης για κάθε νησί είναι αυτές που θα καθορίσουν την πολιτική μιας ισορροπημένης παροχής υπηρεσιών, υπαγορεύοντας από μόνες τους τη μη επιτυχημένη εφαρμογή οριζόντιων μέτρων.

Ο κος Πάππου δήλωσε: χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες για την εφαρμογή , επιτέλους του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Κρίνεται επιβεβλημένη η συστηματική αντιμετώπιση του θέματος, με στόχο τη μείωση της δαπάνης των μετακινήσεων των νησιωτών μας, των αγαθών και των εμπορευμάτων.  Ζητούμε και από τη σημερινή κυβέρνηση να καταβάλει τις απαιτούμενες προσπάθειες για  να αναγνωριστεί επιτέλους η διαρκής προσφορά των νησιωτών στην Πατρίδα μας και να μας αντιμετωπίσει ως ισότιμους πολίτες της χώρας. Ζητούμε να επιδοτηθούν πέραν των ναύλων, τα καύσιμα και η μεταφορά των προϊόντων. Σε αυτή την κατεύθυνση, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου θα είναι αρωγός και συνεργάτης.

Μετά το πέρας της διαβούλευσης ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρόεδρου, κου Πάππου με τον  Υφυπουργό κο Νεκτάριο Σαντορινιό, παρουσία του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κου Ηλία Καματερού για θέματα νησιωτικής επιχειρηματικότητας αλλά και άμεσης προτεραιότητας όπως η 24μηνη δυνατότητα αποπληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων της Κω που επλήγησαν από τον σεισμό, η αποπεράτωση των εργασιών αποκατάστασης  του εμπορικού λιμένα της Κω μετά το σεισμό κά

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου