ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Αλαλούμ» με το take away: Τελικώς, θα λειτουργήσει κανονικά

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Take Away

Παίρνει πίσω η κυβέρ­νηση την απα­γό­ρευση του take away τα Σαβ­βα­το­κύ­ριακα στην Αττική, τη Θεσ­σα­λο­νίκη και τη Χαλ­κι­δική. «H κυβέρ­νηση αξιο­λό­γησε ότι το μέτρο της προ­σω­ρι­νής ανα­στο­λής του “take away” θα δημιουρ­γή­σει μεγα­λύ­τερη σύγχυση και θα προ­κα­λέ­σει περισ­σό­τερα προ­βλή­ματα. Ως εκ τούτου, ανα­κοι­νώ­νουμε ότι το “take away” θα λει­τουρ­γεί στην Αθήνα, τη Θεσ­σα­λο­νίκη και τη Χαλ­κι­δική και τα Σαβ­βα­το­κύ­ριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα», ανέφερε σε ανα­κοί­νωσή του ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης, Άδωνις Γεωρ­γιά­δης.

Ολα ξεκί­νη­σαν όταν ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης, Αδωνις Γεωρ­γιά­δης, με δηλώ­σεις του στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι απα­γο­ρεύ­ε­ται το take away σε Αθήνα, Θεσ­σα­λο­νίκη και Χαλ­κι­δική λόγω των κρου­σμά­των κορο­νοϊού. Αυτή, βέβαια, η ανα­κοί­νωσή του δεν ήταν ξεκά­θαρο από πότε ισχύει: εάν δηλαδή το take away θα απα­γο­ρευό­ταν από σήμερα, Σάββατο, πρώτη ημέρα που είναι κλειστά τα κατα­στή­ματα μετά τα νέα μέτρα που ανα­κοί­νωσε ο Νίκος Χαρ­δα­λιάς έπειτα από τη μαρα­θώ­νια τηλε­διά­σκεψη θρίλερ των λοι­μω­ξιο­λό­γων.

Στη συνέ­χεια, το υπουρ­γείο Ανά­πτυ­ξης, με διευ­κρι­νι­στική του ανα­κοί­νωση, ανα­κοί­νωνε ότι η απα­γό­ρευση του take away δεν θα ισχύει από σήμερα σε Αττική, Θεσ­σα­λο­νίκη και Χαλ­κι­δική αλλά από αύριο, Κυριακή, 7 Φεβρουα­ρίου. Χαρα­κτη­ρι­στικά, στην ανα­κοί­νωση του υπουρ­γείου Ανά­πτυ­ξης για το take away ανα­φε­ρό­ταν:

«Αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουα­ρίου και το Σαβ­βα­το­κύ­ριακο 13 και 14 Φεβρουα­ρίου απα­γο­ρεύ­ε­ται μόνο στις περιο­χές Αττικής, Θεσ­σα­λο­νί­κης και Χαλ­κι­δι­κής η δια­δι­κα­σία παρα­λα­βής από το κατά­στημα (take away) από τις επι­χει­ρή­σεις εστί­α­σης, σύμφωνα με την απόφαση της επι­τρο­πής των λοι­μω­ξιο­λό­γων.

Η πώληση καφέ μέσω της δια­δι­κα­σίας take away απα­γο­ρεύ­ε­ται και από τις επι­χει­ρή­σεις αρτο­ζα­χα­ρο­πλα­στείων, φούρνων και λοιπών επι­χει­ρή­σεων που η πώληση καφέ δεν απο­τε­λεί κύρια δρα­στη­ριό­τητα. Η υπη­ρε­σία παρά­δο­σης κατ’ οίκον (delivery) θα λει­τουρ­γεί κανο­νικά. Εξυ­πα­κού­ε­ται ότι κατά τις προ­α­να­φερ­θεί­σες ημέρες επι­τρέ­πε­ται η δια­δι­κα­σία παρα­λα­βής από το κατά­στημα (take away) από τις επι­χει­ρή­σεις εστί­α­σης στις υπό­λοι­πες περιο­χές της χώρας, ενώ από την Δευτέρα 8 Φεβρουα­ρίου έως και την Παρα­σκευή 12 Φεβρουα­ρίου στο σύνολο της επι­κρά­τειας».

Ωστόσο, λίγες ώρες αργό­τερα, ο ίδιος ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης, Αδωνις Γεωρ­γιά­δης, πήρε πίσω την απα­γό­ρευση του take away, με νέα του δήλωση.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.