Ρεπορτάζ

Δόθηκαν πάλι διαβεβαιώσεις για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Θέμα χρόνου, εκτιμά η ΔΕΗ, πως είναι η έναρξη κατασκευής του νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νότια Ρόδο.
Όπως δήλωσε χθες ο Διευθυντής Παραγωγής της ΔΕΗ κ. Γιάννης Κοπανάκης έχουν κατατεθεί για έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες οι σχετικοί φάκελοι.
«Έχουμε καταθέσει τους φακέλους στην αρχαιολογική υπηρεσία και στην αρχιτεκτονική επιτροπή. Υπάρχουν δεσμεύσεις πως θα διευθετηθεί το θέμα σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κοπανάκης.

«Μόλις οι φάκελοι εγκριθούν, θα σταλούν στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) για να εγκριθεί η παρέκκλιση ύψους. Ακολούθως θα αναλάβει η Πολεοδομία προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του εργοστασίου στη Νότια Ρόδο», δήλωσε ο Διευθυντής Παραγωγής της ΔΕΗ και εκτίμησε πως μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου θα έχουν δοθεί οι πρώτες εγκρίσεις.

«Υπολογίζουμε πως θα έχουμε μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου τις εγκρίσεις από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και την Αρχιτεκτονική Επιτροπή. Εν συνεχεία θα καταβάλουμε προσπάθεια ώστε να δοθεί το συντομότερο και η παρέκκλιση ύψους», τόνισε ο κ. Κοπανάκης.
Σε ερώτηση σχετικά με τον χρόνο ολοκλήρωσης των διαδικασιών, ο κ. Γιάννης Κοπανάκης, δήλωσε:
«Εκτιμούμε πως μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε τις απαραίτητες εγκρίσεις για να προχωρήσουμε. Πάμε καλά, η διοίκηση της ΔΕΗ επιδιώκει την έναρξη της κατασκευής του εργοστασίου το συντομότερο δυνατό. Δεν υπάρχει λόγος να καθυστερήσουμε το έργο».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΔΕΗ, η κατασκευή του εργοστασίου θα τελειώσει σε δεκαέξι με είκοσι μήνες και σταδιακά θα τίθενται σε λειτουργία οι μηχανές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Επισημαίνεται πως κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο ο κ. Γιάννης Κοπανάκης ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην έκδοση νέας οικοδομικής αδείας για την κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στο νησί μας είχε ενημερώσει και το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά για τις ενέργειες που γίνονται από τη ΔΕΗ προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του μεγάλου έργου στη Νότια Ρόδο.
Επισημαίνεται πως τα χρήματα για την κατασκευή του εργοστασίου έχουν εξασφαλιστεί ενώ αγοράστηκαν και οι μηχανές που θα τοποθετηθούν στη μονάδα.
Για να μην μπλοκάρει το μεγάλο έργο ο κ. Κοπανάκης έχει δηλώσει πως θα έρθει ξανά στη Ρόδο προκειμένου να έχει συνεργασία με τους φορείς που εμπλέκονται στο θέμα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου