Τοπικές Ειδήσεις

Η πρόταση του Μάνου Κόνσολα για την αναβάθμιση της Σχολής Δυτών Καλύμνου

Το ζήτημα της σταδιακής υποβάθμισης και συρρίκνωσης της Σχολής Δυτών Καλύμνου, φέρνει στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι η Σχολή Δυτών Καλύμνου συνδέεται με την ίδια την ιστορία του νησιού και δεν μπορεί η λειτουργία της να περιορίζεται σε μια δίμηνη εκπαίδευση και στη χορήγηση ενός διπλώματος που δεν περιλαμβάνει ειδικότητες που έχουν ζήτηση από την αγορά.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών συνδέεται με την αλλαγή του εκπαιδευτικού προγράμματος αλλά και την εισαγωγή νέων ειδικοτήτων για τους δύτες στους ακόλουθους τομείς:

– Λιμενικά Έργα.

– Ιχθυοκαλλιέργειες.

– Αρχαιολογική ανεύρεση και ανέλκυση.

– Ηλεκτρόλυση, Ηλεκτροσυγκόλληση και κοπή μέσα στο νερό.

– Καταδύσεις στις Πλατφόρμες Πετρελαίου.

Όπως τονίζει ο Μάνος Κόνσολας, η ένταξη αυτών των ειδικοτήτων στη Σχολή Δυτών Καλύμνου, θα αναβαθμίσει τη λειτουργία της και κυρίως θα αποτελέσει ένα ισχυρό δεσμό της Σχολής και των αποφοίτων της με την αγορά εργασίας.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Προς

Κύριο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 

ΘΕΜΑ: «Αναβάθμιση της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η Πολιτεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζει ως αναγκαία διεκπεραίωση τη λειτουργία της Σχολής Δυτών Καλύμνου και να υποβαθμίζει τη λειτουργία της.

Η Σχολή Δυτών συνδέεται με την ίδια την ιστορία του νησιού και δεν μπορεί η λειτουργία της να περιορίζεται σε μια δίμηνη εκπαίδευση και στη χορήγηση ενός διπλώματος που δεν περιλαμβάνει ειδικότητες που έχουν ζήτηση από την αγορά.

Το τελευταίο διάστημα, υποβαθμίζονται και συρρικνώνονται οι δεξιότητες που διδάσκονται στη Σχολή, αλλά και το ήδη περιορισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών συνδέεται με την αλλαγή του εκπαιδευτικού προγράμματος, αλλά και την εισαγωγή νέων ειδικοτήτων για τους δύτες στους ακόλουθους τομείς:

– Λιμενικά Έργα.

– Ιχθυοκαλλιέργειες.

– Αρχαιολογική ανεύρεση και ανέλκυση.

– Ηλεκτρόλυση, Ηλεκτροσυγκόλληση και κοπή μέσα στο νερό.

– Καταδύσεις στις Πλατφόρμες Πετρελαίου.

Η ένταξη αυτών των ειδικοτήτων στη Σχολή Δυτών Καλύμνου, θα αναβαθμίσει τη λειτουργία της και, κυρίως, θα αποτελέσει ένα ισχυρό δεσμό της Σχολής και των αποφοίτων της με την αγορά εργασίας.

 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

 

  1. Διαθέτει σχέδιο το Υπουργείο για την αναβάθμιση της λειτουργίας της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο και ποιο είναι αυτό;
  2. Προτίθεται να συμπεριλάβει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής τις συγκεκριμένες ειδικότητες για τις οποίες υπάρχει ζήτηση στην αγορά εργασίας;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου