ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοφιλής προορισμός η Ρόδος για τους Πολωνούς

news room 1 λεπτό ανάγνωση
GRECKA PANORAMA

Εντυ­πω­σί­α­σε το έντυ­πο της Ρόδου στην πο­λω­νι­κή γλώσ­σα που πα­ρου­σί­α­σε η Διεύ­θυν­ση Του­ρι­σμού Δήμου Ρόδου.

 Δη­μο­φι­λή και αγα­πη­μέ­νο προ­ο­ρι­σμό εξα­κο­λου­θεί να απο­τε­λεί η Ρόδος για τους Πο­λω­νούς, όπως δια­πι­στώ­θη­κε για τρίτη συ­νε­χό­με­νη χρο­νιά από το εν­δια­φέ­ρον και την προ­σέ­λευ­ση εκα­το­ντά­δων επι­σκε­πτών στο πε­ρί­πτε­ρο της Ρόδου, στον χώρο που διέ­θε­σε για τα νησιά της Δω­δε­κα­νή­σου και των Κυ­κλά­δων η Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου στη Διε­θνή Έκ­θε­ση Του­ρι­σμού «3η Grecka Panorama – Greek Food Show 2017», η οποία πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το διά­στη­μα 2-3 Δε­κεμ­βρί­ου 2017, στο με­γά­λο Εθνι­κό Στά­διο της Βαρ­σο­βί­ας PGE Narodowy, στην Πο­λω­νία.

Πρό­κει­ται για μία διε­θνή του­ρι­στι­κή έκ­θε­ση αφιε­ρω­μέ­νη απο­κλει­στι­κά στην Ελ­λά­δα, τον του­ρι­σμό, τον πο­λι­τι­σμό και την γα­στρο­νο­μία της που διορ­γα­νώ­θη­κε από την North Events,  υπό την αι­γί­δα του ΕΟΤ.

Οι επι­σκέ­πτες της έκ­θε­σης για την Ελ­λά­δα στη Βαρ­σο­βία έφθα­σαν φέτος τους 8.350,  κατά 19% πε­ρισ­σό­τε­ροι  από πέ­ρυ­σι, ενώ τα ελ­λη­νι­κά προ­ϊ­ό­ντα, λάδι ελιά και άλλα το­πι­κά προ­ϊ­ό­ντα, «έκλε­ψαν την πα­ρά­στα­ση» στο PGE Narodowy, καθώς η έκ­θε­ση ανέ­δει­ξε και την γα­στρο­νο­μι­κή πα­ρά­δο­ση της χώρας μας, προ­βάλ­λο­ντας με­ρι­κά από τα δη­μο­φι­λέ­στε­ρα και πιο αγα­πη­μέ­να ελ­λη­νι­κά προ­ϊ­ό­ντα.

Η Ελ­λά­δα πα­ρα­μέ­νει ο πρώ­τος προ­ο­ρι­σμός που επι­λέ­γουν οι Πο­λω­νοί για τις δια­κο­πές τους, καθώς πε­ρισ­σό­τε­ροι από 850.000 Πο­λω­νοί επι­σκέ­πτες επέ­λε­ξαν την Ελ­λά­δα το 2016. Το με­γά­λο εν­δια­φέ­ρον για την αγορά της Πο­λω­νί­ας επι­κυ­ρώ­νει την ση­μα­ντι­κή αύ­ξη­ση σχε­δόν 20% σε Πο­λω­νούς την φε­τι­νή σαι­ζόν – στους 1.000.000 επι­σκέ­πτες- η οποία ανα­μέ­νε­ται να συ­νε­χι­στεί και το 2018.

 

Ο Δήμος Ρόδου με εκ­πρό­σω­πο την αντι­δή­μαρ­χο Του­ρι­σμού, Διε­θνούς Προ­βο­λής και Απο­δή­μων Ρο­δί­ων κα Μα­ρί­ζα Χα­τζη­λα­ζά­ρου είχε μία ιδιαί­τε­ρα δυ­να­μι­κή πα­ρου­σία, ενώ εντυ­πω­σί­α­σε όλους ανε­ξαι­ρέ­τως, επι­σκέ­πτες και εμπλε­κο­μέ­νους με τον του­ρι­σμό φο­ρείς, το έντυ­πο της Ρόδου στην πο­λω­νι­κή γλώσ­σα, που εκ­πό­νη­σε και  πα­ρου­σί­α­σε η Διεύ­θυν­ση Του­ρι­σμού Δήμου Ρόδου.

 

Οι επι­σκέ­πτες της έκ­θε­σης ενη­με­ρώ­θη­καν για τη Ρόδο από τη διευ­θύ­ντρια της Διεύ­θυν­σης Του­ρι­σμού κα Βε­α­τρί­κη Σέρ­βου και το στέ­λε­χος κα Ανα­στα­σία Σαβ­βιού, ενώ  είχαν την ευ­και­ρία να απο­λαύ­σουν το­πι­κά προ­ϊ­ό­ντα του νη­σιού, όπως το πα­ρα­δο­σια­κό με­λε­κού­νι και πα­ρα­δο­σια­κά γλυ­κί­σμα­τα, προ­σφο­ρά της εται­ρί­ας  «Πο­ντι­κά­κης Γε­ώρ­γιος και Σία Ο.Ε. – Pane Di Capo».

 

Η αντι­δή­μαρ­χος κα Χα­τζη­λα­ζά­ρου είχε κατά τη διάρ­κεια της έκ­θε­σης b2b επαγ­γελ­μα­τι­κές συ­να­ντή­σεις με τα­ξι­διω­τι­κούς πρά­κτο­ρες και δη­μο­σιο­γρά­φους.

Στο πλαί­σιο δε της ελ­λη­νι­κής διορ­γά­νω­σης στην Βαρ­σο­βία, για την έκ­θε­ση GRECKA PANORAMA, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε επί­ση­μη εκ­δή­λω­ση στο Ballroom Hall του πε­ρί­φη­μου  ξε­νο­δο­χεί­ου Hotel Bellotto, με την  διά­ση­μη Ελ­λη­νί­δα mezzo soprano Αλε­ξάν­δρα Γκρά­βας να δίνει  μία μο­να­δι­κή πα­ρά­στα­ση στις 2 Δε­κεμ­βρί­ου, την οποία πα­ρα­κο­λού­θη­σαν εξέ­χου­σες προ­σω­πι­κό­τη­τες και εκ­πρό­σω­ποι της του­ρι­στι­κής βιο­μη­χα­νί­ας της Πο­λω­νί­ας και της Ελ­λά­δας, καθώς και εκ­θέ­τες της διορ­γά­νω­σης, φο­ρείς, ορ­γα­νι­σμοί και πο­λι­τι­κοί εκ­πρό­σω­ποι.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.