ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάνει βόλτες στο Αιγαίο το «Τσεσμέ»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσεσμέ
Μέγεθος γραμμάτων

Το υδρο­γρα­φι­κό σκά­φος πλέει ανά­με­σα στη Λέσβο και στη Χίο.

Λίγες μολις ημέ­ρες μετά τις τουρ­κι­κές υπερ­πτή­σεις στο Αι­γαίο, που ακο­λού­θη­σαν τα tweets Τσί­πρα σε Ντα­βού­το­γλου για τους «νευ­ρι­κούς τούρ­κους πι­λό­τους», η Αγκυ­ρα έβγα­λε στο Αι­γαίο το υδρο­γρα­φι­κό σκά­φος «Τσε­σμέ».

Το σκά­φος πλέει ανά­με­σα στην Λέσβο και στην Χίο, συ­νο­δευό­με­νο από το τουρ­κι­κό πο­λε­μι­κό πλοίο «Μπο­ντρούμ». Παρά το γε­γο­νός ότι το τουρ­κι­κό ερευ­νη­τι­κό πλέει σε διε­θνή ύδατα, βρί­σκε­ται σε πε­ριο­χή πάνω από ελ­λη­νι­κή υφα­λο­κρη­πί­δα. Σύμ­φω­να με το διε­θνές δί­καιο, προ­κει­μέ­νου να ξε­κι­νή­σει σει­σμο­γρα­φι­κές ή άλλες ερ­γα­σί­ες στο βυθό, το τουρ­κι­κό ερευ­νη­τι­κό πλοίο θα έπρε­πε να έχει λάβει την άδεια της ελ­λη­νι­κής πλευ­ράς. Τέ­τοια άδεια δεν έχει ζη­τη­θεί.

Τις κι­νή­σεις των δύο τουρ­κι­κών πλοί­ων πα­ρα­κο­λου­θεί δια­κρι­τι­κά η κα­νο­νιο­φό­ρος «Αήτ­τη­τος».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.