Τοπικές Ειδήσεις

Kλειστά παραμένουν Γυμνάσιο Iαλυσού και Δημοτικό Σχολείο Mασάρων – Aνοίγει σήμερα το Γυμνάσιο Kαλυθιών

Το θετικό τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά το σχολείο Μασάρων, έκλεισε ακόμα δύο σχολεία στη Ρόδο καθώς ο εν λόγω καθηγητής παρέδιδε μαθήματα στα Γυμνάσια Ιαλυσού και Καλυθιών.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», λουκέτο μπήκε σε τρία σχολεία στη Ρόδο. Αρχικά στο Δημοτικό Σχολείο Μασάρων και στο Γυμνάσιο Ιαλυσού από προχθές και χθες το πρωί και στο Γυμνάσιο Καλυθιών, καθώς εκπαιδευτικοί νόσησαν από κορωνοϊό.
Ειδικότερα, το δημοτικό σχολείο Μασάρων, στο οποίο φοιτούν 90 μαθητές, παραμένει κλειστό, έπειτα από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό. Όπως δήλωσε στη «δ» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χαράλαμπος Ψαράς, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου, με βάση τα πρωτόκολλα, ενώ όπως ξεκαθάρισε μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού ανάμεσα στους μαθητές του σχολείου, ούτε άλλου σχολείου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι γονείς μαθητών του Γυμνασίου Ιαλυσού ενημερώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης μέσω e mail, ότι το σχολείο κλείνει από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, καθώς καθηγητής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ωστόσο πολλοί γονείς, μαθητές αλλά ακόμα και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το κλείσιμο του σχολείου αφού προσήλθαν στο σχολικό συγκρότημα το πρωί της Τετάρτης, καθώς το ηλεκτρονικό μήνυμα εστάλη μετά τις 22.00 της Τρίτης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως αρκετοί γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο Γυμνάσιο, επέλεξαν να μην στείλουν στο σχολείο ούτε τα παιδιά τους που φοιτούν στο Λύκειο Ιαλυσού, παρά το γεγονός ότι η ειδοποίηση αφορούσε μόνον στο Γυμνάσιο της περιοχής.
Ο καθηγητής του Γυμνασίου Ιαλυσού που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να παρέδιδε μαθήματα και στο Γυμνάσιο Καλυθιών, γι’ αυτό και ξεκίνησε ήδη η σχετική ιχνηλάτηση στο σχολείο. Οι μαθητές του Γυμνασίου Καλυθιών αλλά και οι εκπαιδευτικοί, κατά την άφιξή τους χθες το πρωί στο σχολείο, ενημερώθηκαν ότι θα παραμείνει κλειστό και επέστρεψαν στα σπίτια τους.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης που διενεργείται από τον ΕΟΔΥ, εξετάζεται αν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων Μασάρων και Ιαλυσού που νόσησαν με κορωνοϊό, ήρθαν σε επαφή τις προηγούμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη, το γυμνάσιο Ιαλυσού θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου ενώ κανονικά θα λειτουργήσει από σήμερα το γυμνάσιο Καλυθιών. Ωστόσο, με παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του γυμνασίου Καλυθιών πολλοί μαθητές επέστρεψαν στα σπίτια τους , καθώς δεν προηγήθηκαν – όπως υποστηρίζουν οι γονείς – τα απαραίτητα τεστ σε παιδιά και εκπαιδευτικούς, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν έχει γίνει διασπορά του ιού. Παρά το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το σχολείο παρέμεινε ανοιχτό και ένας μικρός αριθμό μαθητών μπήκε στις τάξεις για μάθημα.
Να σημειωθεί ότι πέρα από τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, ο οποίος παραμένει σε καραντίνα, δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός, ότι στη σχετική λίστα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τα υπό αναστολή σχολεία, μέχρι αργά χθες δεν γίνεται καμία αναφορά στα δύο κλειστά σχολεία της Ρόδου.
Όπως είναι λογικό το λουκέτο και στα τρία σχολεία της Ρόδου, θορύβησε τους γονείς, τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς καθώς πλέον καθίσταται πέρα από εμφανές ότι η διασπορά του κορωνοϊού στο νησί μας δεν είναι αμελητέα και η ατομική ευθύνη πέρα από τη συλλογική, περνά σε πρώτη προτεραιότητα.
Οι Ρόδιοι, φαίνεται να πειθαρχούν στη χρήση της μάσκας και στους δημόσιους χώρους, με βάση τα νέα αυξημένα μέτρα, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που ακόμα αρνούνται να συμμορφωθούν, και μπορεί ο αριθμός τους να είναι περιορισμένος όμως αρκούν για να επιφέρουν αρρυθμία στην τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.
Απολύμανση
των σχολικών κτηρίων
Αμεση ήταν η απολύμανση των σχολείων στις ΔΚ Μασσάρων, Ιαλυσού και Καλυθιών.
Σύμφωνα με χθεσινή ανάρτηση του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη:
Άμεσα προχωρήσαμε στην πλήρη απολύμανση του Δημοτικού Σχολείου, του Νηπιαγωγείου και του Γυμνασίου Μασάρων. Χθες το απόγευμα, ειδικά συνεργεία κατόπιν συνεννοήσεως των αντιδημάρχων Τσαμπίκας Κιαχαγιά-Μαγιόγλου, Στράτου Καρίκη και Αθανάσιου Βυρίνη, μετέβησαν στα Μάσσαρη και απολύμαναν τα Σχολεία. Επιπλέον, τα συνεργεία με την καθοδήγηση της αντιδημάρχου Επιχειρησιακής Ετοιμότητας και Καθημερινότητας του Πολίτη, απολύμαναν και όλους του κοινόχρηστους χώρους και δημοτικά κτήρια, για την προστασία της υγείας των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας. Σήμερα, το ίδιο πράξαμε στην Ιαλυσό και στις Καλυθιές. Η δημοτική αρχή παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Nikos    06.11.2020 07:33

    Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το άρθρο σας, η απορία μου είναι ΓΙΑΤΙ ανοίξανε το Γυμνάσιο Καλυθιών τόσο γρήγορα ενώ της Ιαλυσού το έχουν κλειστό ακόμα ;;;;;;;;;;;
    Έχουν κάνει τέστ όλοι οι συνάδελφοι του καθηγητη που νόσησε στο Γυμνάσιο Καλυθιών ; Έχουν κάνει τέστ όλοι οι μαιθητές του Γυμνασίου Καλυθιών ;

Σχολιασμός άρθρου