Ρεπορτάζ

Υψηλούς στόχους θέτει η δημοτική επιχείρηση ΔΕΡΜ Α.Ε.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το 12μελές διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΡΜ.Α.Ε. Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, ενώ οκτώ μέλη προέρχονται από την πλειοψηφία και τέσσερα από τη μειοψηφία. Τρία μέλη ανήκουν στην παράταξη Χατζηδιάκου και ένα στην παράταξη Κρητικού.
Ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ.Α.Ε., Γιάννης Ιατρίδης δήλωσε ότι βασική προτεραιότητα είναι η βιωσιμότητα της δημοτικής ανώνυμης εταιρείας και η καλύτερη λειτουργία όλων των μνημείων και δομών, των οποίων έχει την ευθύνη. Συγκεκριμένα, είπε ότι η ΔΕΡΜ.Α.Ε. θα διεκδικήσει την εξ’ ολοκλήρου τη λειτουργία και εκμετάλλευση της Κοιλάδας των Πεταλούδων, όπου εμπλέκονται και άλλες υπηρεσίες και τμήματα του Δήμου Ρόδου: «Ενημέρωσα το Δ.Σ. για τους στόχους που θα πρέπει να θέσουμε έτσι ώστε να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η επιχείρηση. Το κυριότερο ζήτημα είναι η βιωσιμότητα της επιχείρησης. Όπως ορίζεται και από τον σχετικό νόμο, μετά από τρεις ζημιογόνες χρονιές, κλείνει αυτόματα… Έθεσα λοιπόν κάποιες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να ενισχυθεί η εταιρεία.
Αυτό που ήδη έθεσα στην παράταξη, είναι ότι δεν γίνεται στην Κοιλάδα του Πεταλούδων να εμπλέκονται τρεις υπηρεσίες του δήμου… Ο χωρικός αντιδήμαρχος της περιοχής, έχει την ευθύνη για την προστασία και τη συντήρηση, ο αντιδήμαρχος οικονομικών έχει την ευθύνη των εισιτηρίων και η ΔΕΡΜ.Α.Ε. είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των καταστημάτων, των τριών τουριστικών και των τριών καντινών. Θα πρέπει ένας φορέας να μεριμνά για τη λειτουργία της Κοιλάδας γενικώς και όχι πολλές υπηρεσίες.
Έχω ετοιμάσει εισήγηση και την έχω στείλει στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας να παραχωρηθεί εξ’ ολοκλήρου η Κοιλάδα των Πεταλούδων στη ΔΕΡΜ ΑΕ, ώστε ένα είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και τη συντήρησή της».
Οι Πηγές Καλλιθέας
Όπως ανέφερε ο κ. Ιατρίδης, βασικός του στόχος είναι η κατασκευή υπαίθριου θεάτρου στις Πηγές Καλλιθέας, έργο το οποίο είναι στα… σκαριά από το 2007 και για το οποίο υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη. «Είχα χρόνια να επισκεφθώ τις Πηγές Καλλιθέας και στενοχωρήθηκα με αυτό που αντίκρισα. Είναι ελλιπής η συντήρηση και υπάρχουν προβλήματα που δεν τα διαχειρίστηκαν σωστά. Ήδη για του χρόνου έχουν προγραμματιστεί 200 γάμοι! Πρέπει να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται αλλά και να διαφυλάξουμε το μνημείο. Έχουμε την κυριότητα του χώρου, δεν υπάρχει από πάνω μας κανένας ελεγκτικός μηχανισμός.
Είχα ξεκινήσει πριν το 2007, μία μελέτη για την κατασκευή υπαίθριου θεάτρου τύπου Επιδαύρου. Η μελέτη είναι ολοκληρωμένη. Λείπουν μόνο τα τεύχη δημοπράτησης… Ήταν ένα όραμά μου μαζί με το Παλαί Ντε Σπορ Φαληρακίου. Έχουμε ήδη την άδεια της αρχαιολογίας πράγμα που σημαίνει ότι είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί το έργο… Είναι ένα όραμά μου, είναι το προσωπικό μου στοίχημα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην το υλοποιήσω», είπε ο κ. Ιατρίδης.
Για να αξιοποιήσουμε το ακίνητο του Ροδινιού και να δώσουμε μία προστιθέμενη αξία, θα πρέπει να προσελκύσουμε τον ροδίτη και την ροδίτισσα. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να κάνουμε μία σειρά ήπιων παρεμβάσεων, τις οποίες δεν θα αποκαλύψω αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς, το Ροδίνι έγινε ένας ξένος τόπος στην πόλη…
Τέλος, όπως είπε ο κ. Ιατρίδης, στόχος είναι να λειτουργήσουν ξανά οι κατασκηνώσεις στον Προφήτη Ηλία, και το “Όασις”, το οποίο θα καθαριστεί στο επόμενο διάστημα. Το πάρκο του “Θέρμαι”, θα αποτελέσει ξανά ένα ζωντανό κύτταρο στην πόλη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρχει σε αυτό εμπορική-επιχειρηματική δραστηριότητα. Θα υπάρχει μία ήπιας μορφής δραστηριότητα με στόχο τη συντήρηση του πάρκου. Επίσης, στις βασικές προτεραιότητες είναι η σύμβαση παραχώρησης των ξενοδοχείων Έλαφος και Ελαφίνα. Τέλος, οι καντίνες στην κεντρική παραλία της Ρόδου απασχολούν τη ΔΕΡΜ.Α.Ε. καθώς από τις οκτώ που διαθέτει η ανώνυμη εταιρεία λειτουργούν μόνο οι δύο και αυτές χωρίς τις απαιτούμενες άδειες (ο κ. Ιατρίδης ζήτησε από τις τεχνικές υπηρεσίες να προχωρήσουν στην έκδοση των σχετικών αδειών).
Τα ενοίκια από τα ακίνητα που μισθώνει η ΔΕΡΜ.Α.Ε. εισπράττονται κανονικά, όπως δήλωσε ο κ. Ιατρίδης, πέρα από το περίπτερο απέναντι από το Νεώριο που λειτουργεί ως σουβλατζίδικο. Ήδη έχει προβεί σε έξωση η ΔΕΡΜ.Α.Ε. μέσω του νομικού της συμβούλου, που θα εκδικαστεί τον Ιανουάριο, ενώ έχει παρακρατηθεί η εγγυητική επιστολή των 60.000 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου