Τοπικές Ειδήσεις

“Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις”

Σ΄ αυτό το αίτημα κατέληξαν οι εκπρόσωποι των εργατικών σωματείων και το φορέων του νησιού στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Οκτώβρη στο εργατικό κέντρο Ρόδου μετά την πρωτοβουλία της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης (ΡΟΔ.Ε.ΠΕΙ.)

Στη σύσκεψη έγινε μια εισαγωγή εκ μέρους της ΡΟΔΕΠΕΙ, στην οποία επισημάνθηκε η εμβάθυνση της εμπλοκής της χώρας μας και με αυτή τη συμφωνία στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Συζητήθηκαν οι κίνδυνοι που επιφυλάσσει η ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα σχέδια για δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην Κάρπαθο, αλλά και για την επέκταση της βάσης της Σούδας και την ύπαρξη πυρηνικών στον Άραξο, που μετατρέπουν την περιοχή σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και το λαό της περιοχής σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Στις παρεμβάσεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων μετέφεραν τον προβληματισμό και τις ανησυχίες των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανθρώπων, που δεν είναι απαραίτητα ενταγμένοι στο κίνημα, για τις εξελίξεις αυτές, την ανάγκη σύνδεσης των προβλημάτων στη δουλειά, των αναγκών στην υγεία την παιδεία με τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες που δεν εξυπηρετούν την άμυνα της χώρας.

Συζητήθηκε ακόμη το πώς θα πραγματοποιηθεί ένα πλατύ άνοιγμα και ουσιαστική ενημέρωση του λαού της Ρόδου, ώστε να αναπτυχθεί η πάλη ενάντια στη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη χώρα και στην περιοχή μας. Αποφασίστηκε να συζητηθεί στα διοικητικά συμβούλια όλων των σωματείων και φορέων, που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη, η Συμφωνία και να γίνει πρόταση για τη συγκρότηση επιτροπής αγώνα ενάντια σε αυτή από εκπροσώπους όλων.

Τέλος αποφασίστηκε η συμμετοχή στην καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στην ανανέωση, ενίσχυση και επέκταση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις.

Ρόδος 4-10-2019

Η γραμματεία της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου