ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αδικαιολόγητοι οι υπουργοί που δεν θα έρχονται στη Βουλή να απαντήσουν στις ερωτήσεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΒΟΥΛΗ

Μόνο όταν θα λείπουν στο εξω­τε­ρικό θα δικαιο­λο­γού­νται οι υπουρ­γοί να μην προ­σέρ­χο­νται στη Βουλή για να απα­ντή­σουν στους βου­λευ­τές στο πλαίσιο του κοι­νο­βου­λευ­τι­κού ελέγχου. Με τον τρόπο αυτό θα επι­χει­ρη­θεί να απο­κα­τα­στα­θεί η αρνη­τική εικόνα που υπήρξε στο παρελ­θόν καθώς πληθώρα ερω­τή­σεων που υπέ­βαλ­λαν οι βου­λευ­τές παρέ­με­ναν ανα­πά­ντη­τες με τους αρμό­διους υπουρ­γούς να μην προ­σέρ­χο­νται επι­κα­λού­με­νοι φόρτο εργα­σίας.

Πλέον αυτό δεν θα θεω­ρεί­ται δικαιο­λο­γία και προ­κει­μέ­νου να ξεπε­ρα­στούν τα όποια υπαρκτά εμπόδια λόγω των υπουρ­γι­κών υπο­χρε­ώ­σεων, θα τους δίνεται η δυνα­τό­τητα να επι­λέ­ξουν μια από τις επό­με­νες 2-3 ημέρες προ­κει­μέ­νου να προ­έλ­θουν στο Κοι­νο­βού­λιο για να απα­ντή­σουν. Όσον αφορά το πρό­βλημα της υπερ­συσ­σώ­ρευ­σης ανα­πά­ντη­των ερω­τή­σεων των βου­λευ­τών, η Βουλή θα επι­χει­ρή­σει να υπερβεί το πρό­βλημα αυτά δια­γρά­φο­ντας τις ανα­πά­ντη­τες ερω­τή­σεις τις οποίες θα καλού­νται να επα­νυ­πο­βάλ­λουν οι ερω­τώ­ντες βου­λευ­τές.

Είναι ενδει­κτικό του αδιε­ξό­δου που είχε δημιουρ­γη­θεί στην προη­γού­μενη Βουλή το γεγονός ότι από τις 330 επα­να­προσ­διο­ρι­σθεί­σες για να απα­ντη­θούν ερω­τή­σεις, τελικά συζη­τή­θη­καν μόνο 11 από αυτές. Εν τω μεταξύ, ο Πρό­ε­δρος της Βουλής Κώστας Τασού­λας, έχει ζητήσει και ανα­μέ­νει από τα κόμματα να δηλώ­σουν τους βου­λευ­τές που θα στε­λε­χώ­σουν την Επι­τροπή Ανα­θε­ώ­ρη­σης της Βουλής που προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται να πιάσει δουλειά ως τα τέλη του Σεπτεμ­βρίου.

Στόχος του κ. Τασούλα είναι οι δια­δι­κα­σίες να εξε­λι­χθούν γρήγορα και συγκε­κρι­μένα, οι συνε­δριά­σεις της Επι­τρο­πής να διαρ­κέ­σουν περί τον ένα μήνα με μια μικρή ενδε­χο­μέ­νως παρά­ταση μιας εβδο­μά­δας, ώστε κατόπιν η Ολο­μέ­λεια να έχει την ευχέ­ρεια να συζη­τή­σει και να κατα­λή­ξει ίσως και εντός Νοεμ­βρίου στην ανα­θε­ώ­ρηση των δια­τά­ξεων του Συντάγ­μα­τος που επέλεξε η προη­γού­μενη (προ­τεί­νουσα) Βουλή. Πρό­κει­ται για 49 δια­τά­ξεις εκ των οποίων οι επί­μα­χες είναι 39 καθώς οι υπό­λοι­πες 10 αφορούν κατάρ­γηση παρω­χη­μέ­νων δια­τά­ξεων. Από τις 49 αυτές δια­τά­ξεις για τις 33 απαι­τεί­ται πλειο­ψη­φία 180 ψήφων και για τις 16 (μεταξύ και οι προ­α­να­φερ­θεί­σες 10) απαι­τεί­ται πλειο­ψη­φία 151 ψήφων.

, Πηγή tovima.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.