Τοπικές Ειδήσεις

Νέα παρέμβαση του Μ. Κόνσολα για την ανακατασκευή του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ στη Ρόδο

Επαναφέρει το ζήτημα της ανακατασκευής του κτιρίου του ΙΚΑ στην Πλατεία Φώκιαλη στη Ρόδο, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με νέα παρέμβασή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι το Υπουργείο σε έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση του Βουλευτή στις 30-9-2021, είχε γνωστοποιήσει ότι μέσα στο Νοέμβριο του 2021 επρόκειτο να υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα για την ενίσχυση της στατικότητας και του φέροντος οργανισμού του κτιρίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έγγραφη αυτή απάντηση του Υπουργείου, έγινε γνωστό ότι τον Ιανουάριο του 2023 θα παραδοθεί η μελέτη για την αποπεράτωση του κτιρίου που περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική του διαμόρφωση και την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού ενώ θα ακολουθούσε διαγωνισμός και η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο θα υπογραφεί το Δεκέμβριο του 2023 για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση των έργων.

Όπως τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, βρισκόμαστε ήδη στον Αύγουστο του 2022 και είναι σαφές ότι το πρώτο βήμα, που προέβλεπε την υπογραφή σύμβασης με εργολάβο για να ξεκινήσουν τα έργα για την ενίσχυση της στατικότητας του κτιρίου, δεν έγινε.

Το γεγονός αυτό θέτει σε κίνδυνο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων ανακατασκευής του κτιρίου.

Ο Μάνος Κόνσολας θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως:

– Για ποιο λόγο δεν προχώρησε η σύμβαση για να ξεκινήσουν τα έργα για την ενίσχυση της στατικότητας και του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, με προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης το Νοέμβριο του 2022, όπως ανέφερε και η έγγραφη απάντηση του Υπουργείου Εργασίας με αρ.πρ.69899/20-9-2021;

– Ισχύει το χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί, σύμφωνα με το οποίο τον Ιανουάριο του 2023 θα έπρεπε να παραδοθεί η μελέτη για την αποπεράτωση του κτιρίου που περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική του διαμόρφωση και την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, προκειμένου να ακολουθήσει ο διαγωνισμός για την ανακατασκευή του κτιρίου και η υπογραφή σχετικής σύμβασης με ανάδοχο ,μέσα στο 2023;

Ζητά επίσημη ενημέρωση για τα νέα δεδομένα, αλλά και τους σχεδιασμούς του Υπουργείου επισημαίνοντας για μία ακόμα φορά ότι το κόστος ανακατασκευής του κτιρίου του ΙΚΑ στην Πλατεία Φώκιαλη θα ήταν μικρότερο, συγκριτικά με το κόστος που καταβάλλει επί σειρά ετών, το ΙΚΑ και μετέπειτα ο ΕΦΚΑ, για να στεγάζεται σε κτίρια στα οποία καταβάλλει ενοίκιο.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

ΘΕΜΑ: «Αξιοποίηση του ακινήτου του ΕΦΚΑ στην Πλατεία Φώκιαλη στη Ρόδο»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Όπως γνωρίζετε, το 2017, ακίνητα του κλάδου «Κύριας Σύνταξης» του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ περιήλθαν στον ΕΦΚΑ.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και το κτίριο του ΙΚΑ στην Πλατεία Φώκιαλη στη Ρόδο.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με αρ.πρ.5542/31-3-2021 στην οποία είχα επισημάνει ότι κόστος ανακατασκευής του κτιρίου του ΙΚΑ στην Πλατεία Φώκιαλη θα ήταν μικρότερο, συγκριτικά με το κόστος που καταβάλλει επί σειρά ετών, το ΙΚΑ και μετέπειτα ο ΕΦΚΑ, για να στεγάζεται σε κτίρια στα οποία καταβάλλει ενοίκιο.

 

 

Σε απάντηση του Υπουργείου στις 30-9-2021 στη συγκεκριμένη ερώτηση, αναφερόταν ότι μέσα στο Νοέμβριο του 2021 θα υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα για την ενίσχυση της στατικότητας και του φέροντος οργανισμού του κτιρίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έγγραφη αυτή απάντηση του Υπουργείου, έγινε γνωστό ότι τον Ιανουάριο του 2023 θα παραδοθεί η μελέτη για την αποπεράτωση του κτιρίου που περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική του διαμόρφωση και την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ θα ακολουθούσε διαγωνισμός και η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο θα υπογραφεί το Δεκέμβριο του 2023 για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση των έργων.

Βρισκόμαστε ήδη στον Αύγουστο του 2022 και είναι σαφές ότι το πρώτο βήμα, που προέβλεπε την υπογραφή σύμβασης με εργολάβο για να ξεκινήσουν τα έργα για την ενίσχυση της στατικότητας του κτιρίου, δεν έγινε.

Γεγονός που θέτει σε κίνδυνο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων ανακατασκευής του κτιρίου.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

 

1. Για ποιο λόγο δεν προχώρησε η σύμβαση για να ξεκινήσουν τα έργα για την ενίσχυση της στατικότητας και του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, με προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης το Νοέμβριο του 2022, όπως ανέφερε και η έγγραφη απάντηση του Υπουργείου Εργασίας με αρ.πρ.69899/20-9-2021;

 

 

2. Ισχύει το χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί, σύμφωνα με το οποίο τον Ιανουάριο του 2023 θα έπρεπε να παραδοθεί η μελέτη για την αποπεράτωση του κτιρίου που περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική του διαμόρφωση και την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, προκειμένου να ακολουθήσει ο διαγωνισμός για την ανακατασκευή του κτιρίου και η υπογραφή σχετικής σύμβασης με ανάδοχο ,μέσα στο 2023;

3. Ποια είναι τα νέα δεδομένα και ο σχεδιασμός του Υπουργείου;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου