Τοπικές Ειδήσεις

Υπεγράφη νέα Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις του Σωματείου μας και του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (ΕΚΡ) με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου αλλά και την σημαντική συμβολή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου και του Δημάρχου Ρόδου κ. Καμπουράκη, ο οποίος παρευρέθη και στην υπογραφή της νέας μας Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΤΚΣΣΕ), καταφέραμε για ακόμα μια φορά να υπογράψουμε μια μοναδική σύμβαση, πρότυπο, σε όλη την Ελλάδα.

Ο λευκός καπνός βγήκε σήμερα στις 05:30 το ξημέρωμα δίνοντας στους εργαζόμενους συνολική αύξηση 13% στην τριετή διάρκεια της και άμεση αύξηση των βασικών μισθών από 1η Σεπτέμβριου 2022 σε ποσοστό 9%.

Μετά την ειδικότητα του ναυαγοσώστη που εντάχθηκε, αποκλειστικά και για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο, στις ειδικότητες των ξενοδοχοϋπαλλήλων με την ΤΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου 2020-2022, στην νέα μας ΤΚΣΣΕ 2022-2025 προστέθηκαν επιπλέον οι ειδικότητες, Hostess A’ & B’ και οι Νοσηλευτές ξενοδοχείων.

Στο ανθυγιεινό επίδομα συν των άλλων προστέθηκαν και οι Λαντζιέρηδες ενώ για πρώτη φορά αναφέρονται αναλυτικά τα επιδόματα, Οικογενειακών Βαρών-Γάμου και Τουριστικής Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά, ολόκληρο το περιεχόμενο της νέας ΤΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου 2022-2025 θα δημοσιεύει, αφού την επόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Σταμούλης Αθανάσιος, μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΚΡ, Εγγλέζο Παναγιώτη, την καταθέσουν στο Υπουργείο.

Το Σωματείο μας για ακόμα μία φορά αποδεικνύει εμπράκτως ότι είναι δίπλα στους συνάδελφους και αγωνίζεται για τα δικαιώματα του κλάδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου