Τοπικές Ειδήσεις

Συνεργασία δήμου Ρόδου και ΑΝΚΟ για την εκπαίδευση του πληθυσμού και χορήγηση υποτροφιών

Στο πλαίσιο των ενεργειών και των δράσεων που διενεργεί ο Δήμος Ρόδου προκειμένου να δημιουργήσει διάδρομο ευκαιριών εκπαίδευσης για τους πολίτες, υπέγραψε σήμερα (Τετάρτη 5 Αυγούστου), Συμφωνητικό Συνεργασίας με τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΑΝΚΟ.

Ειδικότερα, ο Εκπαιδευτικός Φορέας θα προσφέρει δράσεις εκπαίδευσης, εντελώς δωρεάν σε συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 55 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με προγράμματα εκπαίδευσης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Επιπλέον θα παρέχει δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Ζαχαροπλαστική-Αρτοποιία για άτομα με ειδικές ανάγκες ώστε στη συνέχεια να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους επαγγελματικά.

Εκτός αυτού άνεργοι θα συμμετάσχουν σε επιδοτούμενα Κοινωφελή Προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας (voucher), ενώ θα υπάρξει και χορήγηση υποτροφιών.

Τα μαθήματα θα παραδίδονται στις εγκαταστάσεις της ΑΝΚΟ από τον Σεπτέμβριο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης, παρουσία του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Θανάση Βυρίνη, ευχαρίστησε τον εκπαιδευτικό οργανισμό δια της εκπροσώπου του Στεργίας Έψιμου, για τις ανταποδοτικές του δράσεις υπέρ της τοπικής κοινωνίας και επανέλαβε την πεποίθηση του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να επιδιώκει συνεργασίες που τον καθιστούν αρωγό και συμπαραστάτη των δημοτών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου