ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Telegraph: 12 ελληνικά νησιά που έχουν λιγοστούς κατοίκους, αλλά άφθονη ομορφιά-

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Αγαθονήσι

Στη χώρα μας φέτος ανα­μέ­νε­ται να ταξι­δέ­ψουν ακόμη και 30 εκατ. του­ρί­στες, σύμφωνα με κάποιες εκτι­μή­σεις. Τι μπορούν να κάνουν όμως όσοι θέλουν να απο­φύ­γουν τα πλήθη.

Στην Ελλάδα υπάρ­χουν λύσεις και τους ταξι­διώ­τες του συγκε­κρι­μέ­νου είδους. Για αυτό η Telegraph επέλεξε 12 ελλη­νικά νησιά που έχουν λιγο­στούς κατοί­κους, αλλά άφθονη ομορφιά.

«Με ένα ταξίδι σε αυτά τα μικρο­σκο­πικά νησιά, ανάμεσα σε εκείνα της Μεσο­γείου με τους λιγό­τε­ρους κατοί­κους, όπου οι μετα­κι­νή­σεις μπορεί να γίνο­νται με ένα γαϊ­δούρι αντί για ταξί, θα απο­φύ­γετε τα πλήθη», σημειώ­νει η βρε­τα­νική εφη­με­ρίδα, που στέλνει τους ανα­γνώ­στες της από τη Φολέ­γαν­δρο και τη Σίκινο, μέχρι τη Δονούσα, τη Σχοι­νούσα και το Μαράθι.

Τα νησιά που επέλεξε η Telegraph (σε παρέν­θεση ο πλη­θυ­σμός σύμφωνα με στοι­χεία του 2011):

Φολέ­γαν­δρος (765)@Shutterstock

Καστε­λό­ριζο (492)@Shutterstock

Χάλκη (478)@Shutterstock

Ψαρά (448)

Κου­φο­νή­σια (399)@Shutterstock

Σίκινος (233)@Shutterstock

Ανάφη (271)@Shutterstock

Σχοι­νούσα (256)

Αγα­θο­νήσι (185)

Δονούσα (167)

Ηρα­κλειά (141)

Μαράθι (5)

iefimerida.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.