Τοπικές Ειδήσεις

Πολύ δύσκολα τα θέματα Βιολογίας και Μαθηματικών

Συνεχίστηκαν χθες οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), στα Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στη Βιολογία (ΟΠ Σπουδών Υγείας).
Η διαδικασία των εξετάσεων κύλησε ομαλά και απρόσκοπτα. Τα θέματα έφτασαν έγκαιρα και διανεμήθηκαν στους μαθητές. Βατά και αναμενόμενα χαρακτηρίστηκαν τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών και απαιτητικά αυτά της Βιολογίας και των Μαθηματικών από τους υποψήφιους οι οποίοι μίλησαν στη «δ».

Άννα Τριανταφύλλου
Αρχαία Ελληνικά
Το γνωστό κείμενο ήταν πολύ εύκολο. Το άγνωστο ήταν βατό, αλλά προσωπικά δυσκολεύτηκα.

Γιώργος Πεταυράκης
Μαθηματικά
Η θεωρία ήταν εύκολη και αναμενόμενη. Μέχρι το ερώτημα Δ3 ο βαθμός δυσκολίας ήταν εντάξει. Το ερώτημα Δ4 θεωρώ προσωπικά ότι ήταν πολύ δύσκολο και ίσως η μεγάλη εκφώνηση του Γ4 να άγχωσε τους μαθητές, Γενικά, χρειαζόταν καλή προετοιμασία.

Χρυσάνθη Σταυρή
Αρχαία Ελληνικά
Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας. Το άγνωστο κείμενο ήθελε προσοχή και το γνωστό ήταν βατό σχετικά. Στο άγνωστο οι παρατηρήσεις δεν ήταν και τόσο απαιτητικές. Σε γενικές γραμμές ήταν μέτριας δυσκολίας τα θέματα.

Ελεονώρα Καρποδίνη
Το γνωστό κείμενο μου φάνηκε εύκολο. Πανικοβλήθηκα με το άγνωστο στην αρχή. Νομίζω ότι ήταν βατά τα θέματα για ένα μαθητή που είχε προετοιμαστεί κατάλληλα.

Γιωργος Αριστείδου
Μαθηματικά
Οι ορισμοί και η θεωρία είχαν υψηλό βαθμό δυσκολίας. Οι ασκήσεις Γ και Δ ήταν δύσκολες. Θεωρώ γενικά ότι ήταν πολύ πιο δύσκολα τα θέματα από ό,τι χρειαζόταν.

Τόνια Κρητικού
Βιολογία
Δίνουμε φέτος για δεύτερη χρονιά και τα θέματα μας φάνηκαν πιο βατά σε σύγκριση με πέρυσι, ενδεχομένως λόγω της προηγούμενης μας εμπειρίας. Γενικότερα πάντως δεν πιστεύω ότι ο βαθμός δυσκολίας ήταν υψηλός. Όποιος μαθητής είχε προετοιμαστεί καλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα ήταν έτοιμος να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της εξέτασης.

Κώστας Μιχαήλου
Βιολογία
Ήταν πιο βατά τα θέματα της Βιολογίας σε σύγκριση με τα περσινά. Πιστεύω ότι όποιος μαθητής είχε κάνει μία καλή προετοιμασία, θα μπορούσε να γράψει πολύ καλά.

Βασίλης Κοέντας
Μαθηματικά
Βατά ήταν τα θέματα. Δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύθηκα ιδιαίτερα. Το τέταρτο θέμα ήταν πιο απαιτητικό από τα υπόλοιπα. Γενικώς όποιος μαθητής είχε προετοιμαστεί καλά, δεν πιστεύω ότι δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα.
Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου