Τοπικές Ειδήσεις

Πωλήθηκαν κόκκινα δάνεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου

Η PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε. (“PQH”), Ειδικός Εκκαθαριστής για τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου πώλησε το χαρτοφυλάκιο Aeolus στην Intrum Hellas DAC.
Το χαρτοφυλάκιο Aeolus, συνολικής απαίτησης €2,4 δισ. αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια λιανικής και μικρά επιχειρηματικά δάνεια χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.
Η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε τον Ιούλιο 2019 προσελκύοντας ισχυρό διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.
Η Morgan Stanley & Co. International plc ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος για την PQH και το δικηγορικό γραφείο Ποταμίτης – Βεκρής ως νομικός σύμβουλος.
Υπενθυμίζεται ότι η PQH διαχειρίζεται από το 2016 το σύνολο των χαρτοφυλακίων των υπό εκκαθάριση τραπεζών που προέκυψαν από τον τελευταίο γύρο συγκέντρωσης του κλάδου, μετά από ανάθεση που έγινε από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Πρόκειται για το κακό τμήμα των πρώην Αγροτικής Τράπεζας, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Proton Bank, Probank, First Business Bank (FBB), Πανελλήνιας Τράπεζας, Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου, Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσων, Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας, Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας και Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου.
Η αγορά του πακέτου Aeolus έγινε από την εταιρεία ειδικού σκοπού του ομίλου της Intrum, Intrum Hellas Designated Activity Company (DAC).
Η διαχείρισή τους από εδώ και στο εξής θα γίνει από την Intrum Hellas, την εταιρεία που έχει ήδη αναλάβει κατ΄ αποκλειστικά την ανάκτηση όλου του κόκκινου χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου