Τοπικές Ειδήσεις

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας από τη Pόδο εξέφρασε την «συμπάθειά» του προς τους επιχειρηματίες

Στη Ρόδο βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συζητήσει με εργαζόμενους και επιχειρηματίες για τα προβλήματα που αφήνει πίσω της η πανδημία του covid-19. Το νησί της Ρόδου ήταν ο πρώτος σταθμός σε μία περιοδεία που ξεκινά ο πρώην πρωθυπουργός ανά την Ελλάδα, για να επικοινωνήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι».
Ο κ. Τσίπρας έφθασε νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» με πτήση της Aegean. Συνοδευόμενος από τη βουλευτή & τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και τον βουλευτή Δωδεκανήσου & τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, επισκέφθηκε τη Μεσαιωνική Πόλη, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ελάχιστους καταστηματάρχες που βρέθηκαν να έχουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους. Του εξέφρασαν την αγωνία τους για την επιβίωσή τους. Επεσήμαναν ότι δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τον Οκτώβριο του 2019, ενώ έχουν να πληρώνουν ακριβά ενοίκια και να καλύψουν αυξημένα λειτουργικά κόστη.
Ζήτησαν τη στήριξη των εργαζόμενων που απασχολούν, τονίζοντας την ανάγκη ουσιαστικής επιδότησης της επιχειρηματικότητας και της εργασίας. Σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών και Εμπόρων της Μ. Πόλης, κ. Βασίλη Δοντά, την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κα Μαρία Αγγέλου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι που δραστηριοποιούνται εντός των τειχών…
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε ρευστότητα στα δημόσια ταμεία (37 δισ. ευρώ), σημειώνοντας ότι η ρευστότητα αυτή σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες της ΕΕ για στήριξη στα επόμενα χρόνια, δεν αφήνει περιθώρια για δικαιολογίες περί αβεβαιότητας για το μέλλον.
«Προτείνουμε να δοθούν στοχευμένα τα χρήματα αυτά για να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και άρα να στηρίξουμε και την εργασία για να μην κλείσουν αυτές οι επιχειρήσεις. Βλέποντας αυτή την εικόνα, φοβάμαι ότι θα βρεθούμε ξανά σε έναν φαύλο κύκλο, ίσως πιο οδυνηρό και πιο μεγάλο σε ένταση – ελπίζω όχι σε διάρκεια – σαν αυτό που ζήσαμε τα μνημονιακά χρόνια. Όταν κλείνει μια επιχείρηση χάνονται θέσεις εργασίας, όταν χάνονται θέσεις εργασίας μειώνεται το εισόδημα, άρα και η ζήτηση, η καταναλωτική δύναμη, και ξανά, αυτές οι επιχειρήσεις που αντέχουν χάνουν από τον τζίρο τους. Αυτός είναι ο φαύλος κύκλος».
Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμπεριλάβει στις προτάσεις του ένα γενναίο ποσό ύψους 3 δις ως μη επιστρεπτέα προκαταβολή, καθώς η μεσαία επιχείρηση πρέπει να πάρει επιδότηση. Αναφέρθηκε επίσης στην δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε φτηνό δανεισμό με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Τέλος ζήτησε να μειωθεί κατά 50% η προκαταβολή φόρου σε μόνιμη βάση, να μειωθεί στο 6% ο ΦΠΑ σε όλη την εστίαση, καθώς και να καταργηθεί ο φόρος διαμονής για το διάστημα που θα βρισκόμαστε σε κρίση.
Σχετικά με την στήριξη της εργασίας και την ελάφρυνση του μισθολογικού κόστους, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε στην κυβέρνηση να δώσει μια γενναία επιδότηση μη επιστρεπτέα, με κριτήριο τους εργαζόμενους που απασχολεί η κάθε επιχείριση ήτοι 2000 ευρώ στον επιχειρηματία για κάθε εργαζόμενο, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Τόνισε ότι θα πρέπει να πληρώνει το κράτος ένα μεγάλο μέρος του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, όσο διαρκεί η κρίση. Επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιχορηγηθούν στο 100% οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε 40% οι μισθοί των εργαζομένων.
Μετά την Μεσαιωνική Πόλη, ο κ. Τσίπρας με τη συνοδεία του περπάτησε στο Μαντράκι και κατευθύνθηκε στη συνέχεια στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου συνάντησε τον περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο. Ο τέως πρωθυπουργός τόνισε ότι ο τουρισμός στήριξε την Εθνική Οικονομία όλα τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, αναφερόμενος χαρακτηριστικά στις σημαντικές και μεγάλες πρωτιές και επιτυχίες που σημειώνει το Νότιο Αιγαίο στους επιμέρους τουριστικούς δείκτες τα τελευταία χρόνια. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, είναι σειρά και του κλάδου του τουρισμού να τύχει της αναγκαίας υποστήριξης.

…Τσάι και συμπάθεια
στις Πηγές Καλλιθέας
Το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τους προέδρους των τοπικών φορέων στις Πηγές Καλλιθέας. Συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ-ΔΟΠΑΡ, Αλέξανδρος Κολιάδης, ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, Παναγιώτης Τοκούζης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργος Ματσίγκος, ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων, Κώστας Κατσίβας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Επόρων Δωδεκανήσου, Νίκος Τσούλλος, ο πρόεδρος του ΟΕΕ Δωδεκανήσου Κώστας Ζωγραφίδης, ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Θανάσης Σταμούλης, ο πρόεδρος του ΕΚΡ, Παναγιώτης Εγγλέζος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, Θεοδόσης Καστανίδης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων «Η Πρωτοπορία», Γιάννης Κλούβας, ο πρόεδρος της ΠΟΞΕΝ, Νίκος Ξυλουράς, και ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Σπανός.
Όλοι οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων τόνισαν την ανάγκη επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, κεκτημένο δικαίωμα της Δωδεκανήσου, που χάθηκε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισαν ότι απαιτούνται μέτρα στήριξης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας και φοροελαφρύνσεις.
«Όσο θα χειμωνιάζει, η τσέπη θα αδειάζει», δήλωσε με…εύσχημο τρόπο ο κ. Κώστας Σπανός, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι θα πρέπει να εξεταστεί η ισχύς ειδικών φορολογικών καθεστώτων στα νησιά, όπως π.χ. ήταν και το δασμολόγιο που συνετέλεσε στην μεγάλη τουριστική ανάπτυξη της Ρόδου.  Ο κ. Γιώργος Ματσίγκος ανέφερε ότι από την πρώτη Ιουλίου η Ρόδος θα δέχεται πτήσεις από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τους τουρ οπερέιτορς. Τόνισε όμως ότι είναι αβέβαιο το τι μέλλει γενέσθαι με την αγορά της Μ. Βρετανίας που είναι η βασικότερη αγορά της Ρόδου, «τροφοδοτώντας» τον προορισμό με 470.000 επισκέπτες τη σεζόν.
Στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε ο κ. Θανάσης Σταμούλης. Είπε δε ότι η τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη στη Ρόδο εν μέσω κρίσης με σημαντικά οφέλη για τους εργαζόμενους, αποτέλεσε υπόδειγμα για όλη την Ελλάδα με την πρώην υπουργό Έφη Αχτσιόγλου να αποφασίζει για την επέκτασή της σε όλη την επικράτεια. Τώρα δεν εκφράζεται αντίστοιχη πρόθεση από την παρούσα κυβέρνηση, όπως είπε ο πρόεδρος των ξενοδοχϋπαλλήλων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εστιατόρων, Γιάννης Κλούβας δήλωσε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι μαθητικές εκδρομές. Είπε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να μην επιτρέπονται οι μαθητικές εκδρομές στο εξωτερικό, αλλά μόνο εντός των συνόρων ώστε να ενισχύονται οι τοπικές οικονομίες. Αναφέρθηκε στην αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τσίπρα να απαντά ότι επρόκειτο για αναγκαστικό (μνημονιακό) μέτρο και ότι αμέσως μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια η προηγούμενη κυβέρνηση μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι τα προβλήματα είναι πολλά, δεσμευόμενος ότι θα προσπαθήσει να τα αναδείξει το επόμενο διάστημα. Δήλωσε μάλιστα ότι η εικόνα που αντίκρισε στη Ρόδο του «έσφιξε το στομάχι»!
«Η εντύπωσή μου από τη Ρόδο σφίγγει το στομάχι. Άλλες χρονιές θα έσφυζε από ζωή, τα μαγαζιά θα ήταν ανοιχτά… Η σημερινή εικόνα ήταν αποκρουστική… Μου μετέφεραν οι καταστηματάρχες μία ιδιαίτερα δραματική εικόνα και την αγωνία τους για την επόμενη μέρα, εάν θα μπορέσουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές, αφού οι υποχρεώσεις τρέχουν. Ήθελα να συνομιλήσω μαζί σας, να ακούσω τα προβλήματα…», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας όλα τα μέτρα στήριξης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε δε να μάθει εάν θα ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία στη Ρόδο με τον κ. Μαρκόπουλο να απαντά ότι όλοι οι ξενοδόχοι προτίθενται να ανοίξουν, θα εξαρτηθεί όμως από τις κρατήσεις και από τις χώρες από τις οποίες θα δεχθεί τουρισμό το νησί. Συνεπώς κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει τη δεδομένη στιγμή πόσα και ποια ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν.
Άφησε αιχμές κατά του υπουργού τουρισμού, Χ. Θεοχάρη και τις «αλλοπρόσαλλες παρεμβάσεις» του όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα, συντονισμός και συνεννόηση με τους ανθρώπους του τουρισμού», είπε ο κ. Τσίπρας.
Η συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των φορέων της Ρόδου θύμιζε κάτι από…τσάι και συμπάθεια με τους επαγγελματίες να εκφράζουν την μεγάλη τους αγωνία για την επιβίωση των κλάδων τους την επόμενη μέρα και τον κ. Τσίπρα να δηλώνει (εκ του ασφαλούς) ότι συμμερίζεται τα άγχη τους και ότι η αγορά χρειάζεται ουσιαστικά, εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης εδώ και τώρα… Τόνισε ότι η ανοσία της αγέλης δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην οικονομία και ότι δεν επιτρέπεται να αντέξουν μόνο οι ισχυροί και να αφανιστούν οι αδύναμοι. (Για την χθεσινοβραδινή συνάντηση του κ. Τσίπρα στο Δημαρχείο Ρόδου, θα γράψε αύριο η «δ»).

Στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο,
ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Τον τέως πρωθυπουργό της χώρας και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, υποδέχθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Τον κ. Τσίπρα, συνόδευαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και τέως αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο τέως βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης, ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Αναστασιάδης και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου, Αντώνης Αποστολίδης. Στη συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα, παρών ήταν και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου.
Ο περιφερειάρχης, υποδεχόμενος τον τέως πρωθυπουργό, αναφέρθηκε στο μήνυμα της εθνικής προσπάθειας που στέλνει η παρουσία του στη Ρόδο, σε μια περίοδο δύσκολη, λόγω της πανδημίας, αλλά και λόγω των εθνικών ζητημάτων που βρίσκονται σε ένα σημείο που χρήζει προσοχής. Παράλληλα, αναφέρθηκε την προσπάθεια της Περιφέρειας για την συνεχή υγειονομική θωράκιση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, από την πρώτη μέρα που ξέσπασε η κρίση, ώστε να καταστεί δυνατή η κεφαλαιοποίηση της προσπάθειας αυτής στον τουρισμό, μόλις η τουριστική αγορά τεθεί σε επανεκκίνηση.
Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης δήλωσε:
“Η παρουσία σας σήμερα εδώ, δίνει ένα ακόμα μήνυμα εθνικής προσπάθειας απέναντι σε ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που μας ξεπερνά όλους. Χαίρομαι γιατί έρχεστε σε μια συγκυρία πολύ δύσκολη, όχι μόνο λόγω της πανδημίας που έχει πλήξει ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά και για τα εθνικά μας ζητήματα που βρίσκονται σε μια περίοδο όπου απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή”.
Η συζήτηση περιστράφηκε κατά κύριο λόγο γύρω από την πανδημία, τις υποδομές υγείας των νησιών, τις επιπτώσεις της στον τουρισμό και τις εκτιμήσεις για την δυνατότητα ανάκαμψης του τουρισμού των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, σε συνάρτηση με το θετικό επιδημιολογικό προφίλ τους. Επισημάνθηκε η ανάγκη για την προστασία της απασχόλησης και για την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας κάθε επιχείρησης στα νησιά.
Τόσο ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός, όσο και οι συνεργάτες του εξήραν την σημασία των επιδόσεων του Νοτίου Αιγαίου στον ελληνικό τουρισμό και επεσήμαναν το πόσο ανάγκη έχει όλη η χώρα, την επιστροφή στις επιδόσεις αυτές.
Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την υγειονομική θωράκιση των νησιών, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας, με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των νησιωτών και των επισκεπτών τους, τονίζοντας ότι το Νότιο Αιγαίο αποτελεί μια “λευκή Περιφέρεια”, με ελάχιστα κρούσματα κορωνοϊού στα νησιά του και χωρίς απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Παράλληλα τόνισε ότι η Περιφέρεια διέθεσε μεγάλο μέρος των διαθέσιμων πόρων της για να εξοπλίσει τις μονάδες υγείας όλων των νησιών με υλικό απαραίτητο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
“Για πολλά συνεχή χρόνια το Νότιο Αιγαίο έφερε εντυπωσιακές πρωτιές στον τουρισμό. Πολλές από αυτές, τις φέραμε συνεργαζόμενοι και αυτό είναι ένα ακόμα υπέροχο μήνυμα: ότι η συνεργασία μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Όλους αυτούς τους μήνες δώσαμε τις μάχες μας και είμαστε εδώ για να τα επαναλάβουμε”, τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.
Ο τέως πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την υποδοχή. Προερχόμενος από την περιοδεία του στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και τις συζητήσεις του με τους επιχειρηματίες, ο κ. Τσίπρας έδωσε έμφαση στην ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και τους εργαζομένους τους, σημειώνοντας ότι η τουριστική βιομηχανία ήταν αυτή που κράτησε όρθια τη χώρα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, συνεπώς, στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει εκ νέου η πανδημία, θα πρέπει να υπάρξει ανταπόδοση.
Απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη, ο κ. Τσίπρας δήλωσε:
“Σας ευχαριστώ για την υποδοχή, σε μια όντως δύσκολη στιγμή. Έρχομαι από την Παλιά Πόλη, όπου ο κόσμος εξέφρασε την αγωνία του. Πρέπει να σκύψουμε όλοι με ενδιαφέρον πάνω στα προβλήματα των χιλιάδων εποχιακών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τουρισμό και των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων τους, που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει, κυρίως επειδή έχουμε την κακή εμπειρία του παρελθόντος της αυτοτροφοδοτούμενης ύφεσης, όπου η ύφεση φέρνει ύφεση.
Θα προσπαθήσω το επόμενο διάστημα να αναδείξω αυτά τα προβλήματα, για να διεκδικήσουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη για την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα και τους εργαζόμενους στα νησιά σας, που είναι η ατμομηχανή της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας Ήταν αυτή που μας κράτησε στα χρόνια της κρίσης, άρα, πρέπει τώρα να το ανταποδώσουμε”.

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας επιβάρυνε τους καταστηματάρχες της Ρόδου με 18 νέους φόρους
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Ρόδο και τα όσα είπε για τους καταστηματάρχες και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
18 νέους φόρους
σε 4,5 χρόνια
Σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου της ΝΔ επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι επιβάρυνε τους καταστηματάρχες με τους οποίους συναντήθηκε, με 18 νέους φόρους κατά τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του.
Καταλήγοντας η ΝΔ τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας «αντί να υπόσχεται ξανά, θα έπρεπε να απολογείται. Και όσο θα λέει ψέματα για εμάς, θα λέμε την αλήθεια για εκείνον».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:
Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου με καταστηματάρχες τους οποίους επιβάρυνε στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του με 18 νέους φόρους. Συγκεκριμένα κατήργησε το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ για τη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, αυξάνοντας παράλληλα τους συντελεστές σε όλα τα είδη από 23% σε 24% και μετατάσσοντας πολλά είδη ευρείας κατανάλωσης απο το 13% στο 24%. Παράλληλα αύξησε τον φόρο εισοδήματος σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον φόρο στα μερίσματα, τριπλασίασε την εισφορά αλληλεγγύης για την πιο χαμηλή κλίμακα (12.000-20.000) και την υπερτετραπλασίασε από εκεί και πάνω, διπλασίασε την προκαταβολή φόρου εισοδήματος, μείωσε φοροαπαλλαγές, αύξησε εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές, επέβαλε φόρο στην σταθερή τηλεφωνία, το internet, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα tablets που αποτελούν βασικά εργαλεία για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση.
Ειδικά για τα Δωδεκάνησα, κατήργησε και τον μειωμένο ΕΦΚ στα οινοπνευματώδη ποτά.
Τέλος όσοι απο τους καταστηματάρχες που συνάντησε στεγάζουν την επιχείρησή τους σε ιδιόκτητο ακίνητο επιβαρύνθηκαν και από την αύξηση του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, ενώ όσοι δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και την εστίαση επιβαρύνθηκαν από το τέλος διαμονής και τον φόρο στον καφέ.
Ο κ. Τσίπρας σήμερα επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως μένει ίδιος. Ίδιος και απαράλλακτος. Αντί να υπόσχεται ξανά, θα έπρεπε να απολογείται. Και όσο θα λέει ψέματα για εμάς, θα λέμε την αλήθεια για εκείνον.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου