Ειδήσεις

Κραυγή αγωνίας από εργαζόμενους στον τουρισμό: «Καλούμαστε να ζήσουμε με 9 ευρώ την ημέρα»

«Καλούμαστε να ζήσουμε με 9 ευρώ την ημέρα» δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος συνδικάτου εργαζομένων επισιτισμού τουρισμού ξενοδόχων Αττικής, Γιώργος Στεφανάκης.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων, ήδη έχουν ξεκινήσει οι απολύσεις από γνωστό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, 18 άτομα απολύθηκαν από την πρώτη ημέρα που τελείωσε η αναστολή και ο κ. Βρούτσης συνεχίζει και λέει ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και δεν συναντιέται με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ενώ στην προηγούμενη κινητοποίηση έριξαν και χημικά.

«Μία επιχείρηση που λειτουργεί εποχικά, ένα ξενοδοχείο με 200 εργαζόμενους θα μπορούσε να πληρώσει μέχρι 933.000 ευρώ μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές. Σήμερα με τα μέτρα της κυβέρνησης θα πληρώσει 49% λιγότερα. Ένας εργαζόμενος που είχε μικτό μισθό 900 ευρώ εποχικός αντί για 4.200 ευρώ δηλαδή 4 μήνες δουλειάς και ταμείο ανεργίας τώρα θα πάρει 1.500, 1.200 δηλαδή στα 9 ευρώ την ημέρα», επισήμανε.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης δηλώνοντας το σεβασμό του στην αγωνία των εργαζομένων. Όταν ο πρόεδρος του συνδικάτου αντέτεινε ότι με 500 ευρώ καλούνται να πληρώσουν τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ. εκείνος χρησιμοποίησε το γνωστό επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν λεφτά.

«Τίποτα δεν συζητάει με τους εργαζόμενους ο κ. Βρούτσης. Στις 10 Ιουνίου στις 12 στο Υπουργείο Εργασίας οργανώνουμε πανελλαδική κινητοποίηση. Ελπίζουμε να προβάλλουμε τα αιτήματα των εργαζομένων και να μην φύγει από την πίσω πόρτα» είπε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον τουρισμό καλώντας στην κινητοποίηση της Τετάρτης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου