Τοπικές Ειδήσεις

“Αίτημα υποστήριξης της Καλύμνου για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων covid-19”

Αίτημα υποστήριξης της Καλύμνου για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων covid-19,  του Επάρχου Καλυμνου προς τους υπουργούς Υγείας κ. Κικίλια Βασίλειο, Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, Υφυπουργό Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν.Χαρδαλιά,  Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, Πρόεδρο Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου, Διοικητή 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό, Πρόεδρο ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε στο νησί της Καλύμνου , επιβλήθηκε από σήμερα 5 Μαΐου, καθολική απαγόρευση στο σύνολο σχεδόν των δραστηριοτήτων , για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19,στο νησί. Μετά από δυόμιση μήνες στο “βαθύ κόκκινο” βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με τον πληθυσμό μας , έχουμε ήδη θρηνήσει αρκετούς νεκρούς και το Νοσοκομείο μας έχει εξαντλήσει τα όρια του και εκπέμπει σήμα κινδύνου, καθώς οι ανθρώπινοι αλλά και οι υγειονομικοί πόροι είναι πεπερασμένοι και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε περαιτέρω αύξηση των νοσηλευόμενων .

Με την παρούσα επιστολή μας και λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επικίνδυνη επιδημιολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νησί μας, (έχει αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τον μεγαλύτερο, με διαφορά, δείκτη κρουσμάτων στη χώρα ανά 100.000 πληθυσμού) ζητούμε να ληφθούν πλην των έκτακτων περιοριστικών μέτρων και τα παρακάτω έκτακτα μέτρα υποστήριξης:

1. Να δοθεί η δυνατότητα καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού ΑΜΕΣΑ με το εμβόλιο της Pfizer – BioNTech που είναι και το μοναδικό που διαθέτει οργανωμένο εμβολιαστικό κέντρο στο νησί.

2. Να ενισχυθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το Νοσοκομείο Καλύμνου, με κατ΄έξαίρεση διαδικασία, καθώς λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα η κατάσταση αναμένεται να γίνει πολύ δυσκολότερη και μη διαχειρίσιμη τις επόμενες ημέρες .

 

Βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε στην έκκληση μας , σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Ο Έπαρχος

Μουσελλής Γεωργίου Εμμανουήλ

ΚΟΙΝ.:1. Βουλευτές Νομού Δωδεκανήσου

2. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

κ. Γεώργιο Χατζημάρκο

3.Αντιπεριφερειάρχη Υγείας –Πρόνοιας- Κοιν.Μέριμνας

και Κοιν.Παντ.Δωδεκανήσου

κ. Χαρούλα Γιασιράνη

4. Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

5.Τοπικά ΜΜΕ

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου