Συνεντεύξεις

Σ. Kαραταπάνης: «Είναι ώρα να μιλήσουμε δυνατά όλοι εμείς που αγαπάμε τη Ρόδο»

Ο Σάββας Καραταπάνης, διευθυντής αναισθησιολογίας στο ΕΚΑΒ και παλαιότερα στο Γ.Ν. Ρόδου, μιλά στη “δ” για την υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη «Με δύναμη για τη Ρόδο» του Αντώνη Καμπουράκη.
Έχει υπηρετήσει τον α’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Νότιας Ρόδου, όπου είχε ιδιαίτερη παρουσία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής. Διετέλεσε επί σειράν ετών πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου. Διετέλεσε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος σε όλα τα Νοσοκομεία που υπηρέτησε.
«Όλοι μας πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας. Οι καιροί δεν περιμένουν και δεν πρέπει να αφήσουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Είναι ώρα να μιλήσουμε δυνατά, όλοι εμείς που αγαπάμε τη Ρόδο και θέλουμε να την καμαρώνουμε», δηλώνει χαρακτηριστικά και σημειώνει ότι το στοίχημα για την επόμενη δημοτική αρχή, είναι να προχωρήσει τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος και που έχουν βαλτώσει.

• Κύριε Καραταπάνη, είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Αντώνη Καμπουράκη. Ποιο είναι το κίνητρο για τη συμμετοχή σας στις δημοτικές εκλογές;
Πάντα με ενδιέφερε η ενασχόληση με τα κοινά. Υπήρξα δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Νότιας Ρόδου και θα έλεγα ότι ήταν ιδιαίτερα παραγωγική η περίοδος αυτή, ενώ ήμουν συνδικαλιστικός εκπρόσωπος σε όσα νοσοκομεία υπηρέτησα. Με ιδιαίτερο ζήλο παίρνω μέρος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με την παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη, θέλοντας κι εγώ από την πλευρά μου να συμβάλω στην προσπάθεια για την βελτίωση της Ρόδου.
Πιστεύω ότι όλοι μας πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας. Οι καιροί δεν περιμένουν και δεν πρέπει να αφήσουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Είναι ώρα να μιλήσουμε δυνατά, όλοι εμείς που αγαπάμε τη Ρόδο και θέλουμε να την καμαρώσουμε όπως πραγματικά της αξίζει.
• Γιατί συνταχθήκατε στο πλευρό του Αντώνη Καμπουράκη;
Η υποψηφιότητα του Αντώνη Καμπουράκη αποτέλεσε βασικό λόγο να κατέλθω υποψήφιος. Είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που έχει προσφέρει στη Ρόδο και η προσφορά είναι η πυξίδα της υποψηφιότητάς του. Έχει τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τις επαφές και τις σχέσεις που απαιτούν οι καιροί από έναν σύγχρονο δήμαρχο. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα δώσει λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν το νησί εδώ και χρόνια, γεγονός που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου και στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Πιστεύω ότι ο επικεφαλής της παράταξής μας, είναι αυτό που χρειάζεται η Ρόδος μας. Θα φέρει μία φρέσκια ματιά στα προβλήματα του νησιού, διαφορετική απ’ αυτή που υπήρχε μέχρι τώρα.
• Πώς αντιλαμβάνεστε την ανάπτυξη του τόπου… Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα;
Ζούμε σε ένα νησί όπου ο τουρισμός έχει καταλήξει να είναι μονοκαλλιέργεια. Εμείς δεν εστιάζουμε μόνο στον τουρισμό αλλά και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες και κυρίως στην αγροτική, την αγροτική παραγωγή και στην αλιεία που έχουν μείνει πίσω εδώ και πολλά χρόνια…
Όλοι οι παραγωγικοί και επαγγελματικοί κλάδοι μπορούν να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού και στην ευημερία της νησιωτικής μας κοινωνίας. Όλοι οι κλάδοι πρέπει να ευημερούν για να ευημερεί η οικονομία του τόπου μας. Πρέπει να υπάρχει επαγγελματική σταθερότητα, εάν θέλουμε να αποτελούμε μία κοινωνία που προοδεύει και που πηγαίνει μπροστά. Πιστεύω ότι μόνο ο Αντώνης Καμπουράκης μπορεί να το πετύχει αυτό!
• Πώς σχολιάζετε την σημερινή εικόνα της Ρόδου;
Η καθημερινότητα στη Ρόδο, τολμώ να πω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη. Έχω ζήσει πολλά χρόνια στην Αθήνα όπου τα καθημερινά προβλήματα καθιστούν δύσκολη τη διαβίωση και βλέπω πλέον πολλά κοινά με τη Ρόδο.
Θυμάμαι όμως και πώς ήταν το νησί μας παλαιότερα. Κάνοντας τις συγκρίσεις του τότε με το τώρα, διαπιστώνω ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Και προφανώς δεν είμαι ο μόνος πολίτης της Ρόδου που το αντιλαμβάνεται αυτό…
Ένα από τα βασικά προβλήματα είναι το κυκλοφοριακό, με το οποίο δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς επί της ουσίας. Είναι επείγουσα ανάγκη να δοθούν λύσεις! Ήδη με την έναρξη της τουριστικής σεζόν, πριν πυκνώσουν οι αφίξεις, υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, όχι μόνο στην πόλη αλλά και περιφερειακά.
Βέβαια, η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού απαιτεί ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το έργο της νέας εισόδου στην πόλη και της περιμετρικής οδού που μέχρι τώρα παραμένουν στα χαρτιά, είναι όμως καιρός να γίνουν πράξη. Πρέπει ο πολίτης και ο επισκέπτης να κινούνται ελεύθερα!

Στην εποχή μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο τομέας της πρόνοιας και η συμβολή του α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης. Κατά την άποψή σας, ποια θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της επόμενης δημοτικής αρχής στον τομέα αυτό;
Εάν θα έπρεπε να επιλέξω ένα τομέα, θα ήταν οι δομές για τα άτομα τρίτης ηλικίας. Μία σύγχρονη ασθένεια που εξαπλώνεται ραγδαία είναι το Αλτσχάιμερ όπως και η γεροντική άνοια. Αυτές οι ασθένειες διαλύουν όχι μόνο τον πάσχοντα αλλά και ολόκληρες οικογένειες. Ο Δήμος μπορεί να παρέμβει για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες δομές για τη φροντίδα αυτών των ασθενών. Πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να το καταφέρουμε αυτό, σήμερα που η δομή της σύγχρονης οικογένειας και ο τρόπος ζωής, δεν επιτρέπουν συνήθως τη φροντίδα των ηλικιωμένων που πάσχουν Αλτσχάιμερ και άνοια.
• Σε περίπτωση που εκλεγείτε, σε ποιον τομέα θα θέλατε να αξιοποιηθείτε;
Σε περίπτωση που εκλεγώ, εάν με τιμήσουν με την ψήφο τους οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες, και ο επικεφαλής της παράταξής μας με καλέσει να προσφέρω βοήθεια σε κάποιον τομέα, θα το κάνω με μεγάλη μου τιμή. Δεν με φοβίζει κανένας τομέας. Εάν μου γίνει η τιμητική πρόταση, θα βάλω τα δυνατά μου να αντεπεξέλθω σε ό,τι μου ανατεθεί.
• Σας ευχαριστώ. Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να προσθέσετε;
Αυτό που θέλω να πω κλείνοντας, είναι ότι η νέα δημοτική αρχή πρέπει να λύσει τα μεγάλα θέματα του τόπου, να ανασκουμπωθεί και μη μείνει στα μικροσυμφέροντα και στις μικροεξυπηρετήσεις.
Καθετί έχει τη σημασία και το δικό του ιδιαίτερο βάρος, ακόμη και το πιο απλό ζήτημα καθημερινότητας. Τι γίνεται όμως με τα μεγάλα ζητήματα αυτού του τόπου; Δεν είναι δυνατόν να περνάνε οι τετραετίες και οι δήμαρχοι χωρίς να προχωρούν τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη το νησί μας. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τη νέα δημοτική αρχή, να τελειώνουμε με θέματα που διαιωνίζονται…

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου