Συνέντευξη έδωσε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κρεμαστινός. Ο αντιπρόεδρος αφού ευχήθηκε σε όλους καλό Πάσχα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ειρήνης.

«Πρωταρχικό μέλημα είναι η ειρήνη ιδιαίτερα στην περιοχή μας που μαζί με την ανάπτυξη είναι οι θεμέλιοι λίθοι», τόνισε συνεχίζοντας λέγοντας ότι είναι ανάγκη να πέσουν οι τόνοι εκατέρωθεν και να σταματήσουν οι εμπρηστικές δηλώσεις τόσο των Ελλήνων όσο και των Τούρκων πολιτικών, καθώς πυροδοτούν εξτρεμισμό.

« Η εξωτερική πολίτική θέλει άλλη συμπεριφορά και όχι δηλώσεις» τόνισε ό κ. Κρεμαστινός με νόημα. Μάλιστα δήλωσε ότι είναι προς συμφέρον της Ελλάδος η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να υπάρξει ειρήνη. Σε ερώτηση μας επάνω στο συγκεκριμένο θέμα καθώς Τουρκία και Ελλάδα είναι ήδη σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και παρόλα αυτά συνεχώς αμφισβητεί τα ελληνικά εδαφικά και κυριαρχικά δικαίωμα, το κυπριακό συμπληρώνει δεκαετίες άλυτο, υπάρχει αίσθημα φόβου στα νησιωτικές περιοχές και ισχυρότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν δηλώσει ανοικτά την αντίθεσή τους στην ένταξη της Τουρκίας, ο αντιπρόεδρος απάντησε: «Υπάρχουν χώρες που δεν θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ γιατί δεν έχουν συμφέρον. Το συμφέρον της Ελλάδας είναι να μπει ώστε να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή μας και στην Μεσόγειο. Ίσως τότε λυθεί και το Κυπριακό».

Ο κ. Κρεμαστινός έκανε δηλώσεις και για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές. Είπε πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρομοιάζεται το περιστατικό με τους 8 Τούρκους που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην χώρα μας. Πρόκειται για δύο διαφορετικά περιστατικά και δεν μπορεί να παρέμβει κανείς ούτε ο πρωθυπουργός ούτε η βουλή για το θέμα των 8. Όταν ζητείται σε μία χώρα άσυλο πρέπει να τηρούνται οι κανονισμοί που ισχύουν παγκοσμίως. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει το μαύρο πρόβατο μη τηρώντας αυτούς τους κανονισμούς.

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων γύρω από πιθανότητα θερμού επεισοδίου στο Καστελόριζο λέγοντας ότι τίποτε δεν πρόκειται να γίνει, αν δεν υιοθετήσουν οι μεγάλες δυνάμεις τέτοιες απόψεις.

Σε ότι αφορά την συνταγματική αναθεώρηση είναι πια απαίτηση του κόσμο για να εκσυγχρονιστούν και να επιλυθούν μία σειρά από σοβαρά ζητήματα όπως το θέμα των πανεπιστημίων.

Για την πολιτική επικαιρότητα ο κ. Κρεμαστινός είπε με νόημα ότι η μοναδική δημοσκόπηση που μετράει είναι η ψήφος του κόσμου στις εκλογές , συμπληρώνοντας ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων και φυσικά κάθε κόμμα προσδοκά σε αυτές τις ψήφους.

Για το αναπτυξιακό συνέδριο ο αντιπρόεδρος δήλωσε ότι καλό θα ήταν να γίνει πριν 3 χρόνια και όχι τώρα προεκλογικά. Για την Κω και τις υποδομές ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε ότι θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα τα πράγματα καθώς υπάρχει καθυστέρηση όπως στα πάντα στην Ελλάδα. Όσο για το εάν θα συναντηθεί με τον δήμαρχο ο βουλευτής είπε ότι θα συναντηθεί εάν τον καλέσει.

Σάντυ Λαδικού

Πηγή: kosnews24.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ