Ειδήσεις

Ρωσία : Προβληματισμός για Τουρισμό 365 ημερών στην Ελλάδα -Τι γίνεται με τη Ρόδο

Τον προβληματισμό τους για την δυνατότητα της Ρόδου και κατ’ επέκταση της Ελλάδας, να έχει Τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, όπως προσπαθεί με σχετική πρωτοβουλία το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας, εκφράζουν τουριστικοί παράγοντες της Ρωσίας.

Σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι το «…το Υπουργείο Τουρισμού της χώρας «επιλέγει» προορισμούς στους οποίους οι τουρίστες μπορούν να πάνε στη χαμηλή περίοδο, απολαμβάνοντας εκδρομές και γαστρονομία. Θυμηθείτε ότι ο πρωτοπόρος σε αυτό το «μονοπάτι» ήταν η Σαντορίνη, η οποία για δεύτερη συνεχή χρονιά παίρνει τουρίστες και το χειμώνα.Στο ίδιο ‘μονοπάτι» επιδιώκεται να κινηθεί  και η Ρόδος: το νησί υπόσχεται μια «φιλόδοξη διαφημιστική καμπάνια». Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της Ρόδου είναι η πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά και η ποικιλομορφία της ξενοδοχειακής βάσης. Επιπλέον, στο Υπουργείο Τουρισμού η Ελλάδα βασίζεται στην προσέλκυση τουριστών «του γάμου», των τουριστών γιόγκα και άλλων δραστήριων ταξιδιωτών».

Ωστόσο, οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες που εργάζονται με τη Ρόδο, για θερινές διακοπές, αμφιβάλλουν ότι το νησί θα ενδιαφέρει τους Ρώσους στη χαμηλή περίοδο. Και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό. Ένας από αυτούς είναι η νοοτροπία των Ρώσων, που το χειμώνα προσπαθούν να ταξιδέψουν στις πιο ζεστές χώρες, για διακοπές στην παραλία.

 «Παρά το γεγονός ότι το κλίμα στη Ρόδο είναι ζεστό σχεδόν καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, δεν περιμένουμε αύξηση των πωλήσεων της Ρόδου κατά τη χειμερινή περίοδο. Οι Ρώσοι προτιμούν για χειμερινές διακοπές ζεστές χώρες, όπου μπορούν να χαλαρώσετε από το σκληρό χειμώνα. Προτεραιότητα έχουν οι χώρες της Ασίας, Ταϊλάνδης, Βιετνάμ, Ινδία, ΗΑΕ, για εκείνους τους κατοίκους της κεντρικής Ρωσίας που προτιμούν σύντομες πτήσεις, » σημείωσε η υπηρεσία Τύπου του ταξιδιωτικού πράκτορα ANEX Tour.

Ο Γεώργιος Μασμανίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Mouzenidis Travel Greece , αναγνωρίζοντας την ανάπτυξη της τουριστικής υποδομής της Ρόδου, λέει ότι για να γίνει το νησί όλο το χρόνο, είναι απαραίτητο να παρέχονται απευθείας πτήσεις όλο το χρόνο. «Με πτήσεις μέσω της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, το νησί δεν θα μπορέσει να τοποθετηθεί ως προορισμός για όλο το χρόνο», τονίζει. Το δεύτερο σημείο, το οποίο ο κ. Μασμανίδης δίνει προσοχή, είναι η προσφορά ανταγωνιστικών τιμών από τα τοπικά ξενοδοχεία. «Τα περισσότερα ξενοδοχεία στη Ρόδο μπορούν να λειτουργούν όλο το χρόνο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την πόλη της Ρόδου και τις γύρω περιοχές. Ωστόσο, για να προσελκύσουν τουρίστες από τη Ρωσία, απαιτούνται από τα ξενοδοχεία πολύ ανταγωνιστικές τιμές», προσθέτει ο κ. Μασμανίδης

Η υπηρεσία Τύπου του ταξιδιωτικού πράκτορα «Biblio-Globus» λέει ότι δεν είναι όλα τα ξενοδοχεία στη Ρόδο έτοιμα για λειτουργία κατά τη χαμηλή περίοδο. «Κατ ‘αρχάς, κατά τη χειμερινή περίοδο, ο αριθμός των λειτουργούντων 4-5 * ξενοδοχείων με θερμαινόμενες πισίνες και κέντρα spa είναι περιορισμένος. Δεύτερον, πολλά ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου στη χαμηλή περίοδο δεν είναι έτοιμα να μειώσουν τις τιμές στο ελάχιστο, καθώς η συντήρηση ενός ξενοδοχείου υψηλού επιπέδου απαιτεί την απασχόληση ενός μεγάλου μέρους του προσωπικού «, σημειώνει η εταιρεία.Ο Γεώργιος Μασμανίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Mouzenidis Travel Greece , αναγνωρίζοντας την ανάπτυξη της τουριστικής υποδομής της Ρόδου, λέει ότι για να γίνει το νησί όλο το χρόνο, είναι απαραίτητο να παρέχονται απευθείας πτήσεις όλο το χρόνο. «Με πτήσεις μέσω της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, το νησί δεν θα μπορέσει να τοποθετηθεί ως προορισμός για όλο το χρόνο», τονίζει. Το δεύτερο σημείο, το οποίο ο κ. Μασμανίδης δίνει προσοχή, είναι η προσφορά ανταγωνιστικών τιμών από τα τοπικά ξενοδοχεία. «Τα περισσότερα ξενοδοχεία στη Ρόδο μπορούν να λειτουργούν όλο το χρόνο.Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την πόλη της Ρόδου και τις γύρω περιοχές. Ωστόσο, για να προσελκύσουν τουρίστες από τη Ρωσία, απαιτούνται από τα ξενοδοχεία πολύ ανταγωνιστικές τιμές», προσθέτει ο κ. Μασμανίδης.

Η TUI Ρωσίας δίνει προσοχή στον παράγοντα καιρό: «Το χειμώνα οι καιρικές συνθήκες στη Ρόδο είναι λιγότερο άνετες από ότι, για παράδειγμα, στην Κύπρο. Συνήθως για τη χειμερινή περίοδο πολλά καταστήματα και τουριστικές εγκαταστάσεις δεν λειτουργούν στη Ρόδο», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας.

Πώς να κάνετε κράτηση για την Ρόδο για την καλοκαιρινή περίοδο 2018

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των tour operator, η Ρόδος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα κατά τη θερινή περίοδο. Τον Φεβρουάριο, η ζήτηση για ένα νησιωτικό θέρετρο στο στάδιο των πρώιμων κρατήσεων κινείται γενικά στους όγκους του προηγούμενου έτους. Στο «Biblio-Globus» από αυτή την άποψη, μιλούν για τη διατήρηση των «σταθερών δεικτών του παρελθόντος έτους». Αντίστοιχη εικόνα δίνει και το ANEX Tour. Η TUI Ρωσίας σημείωσε ότι παρατηρείται αύξηση της ζήτησης κατά 15% για τα ξενοδοχεία που καλύπτονται από guarantee, όπως τα Aldemar Amilia Mare 5 *, Aldemar Paradise Village 5 * και Dodeca Sea 5 *.

.Διαβάστε περισσότερα στο money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου