Ειδήσεις

Η διαδικτυακή τουριστική πλατφόρμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου παρουσιάστηκε χθες η διαδικτυακή τουριστική πλατφόρμα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, www.aegeanislands.gr, από την Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου, κα Ελευθερία Φτακλάκη, και τον Ειδικό Σύμβουλο του Περιφερειάρχη, κ. Κωστή Τσαμπανάκη.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας, η κα Φτακλάκη παρουσίασε την σκοποθεσία του έργου και τον ρόλο του στην περισσότερο άμεση και αποτελεσματική τουριστική προβολή των νησιών μας. Επίσης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την πορεία του προγραμματισμού της Διεύθυνσης Τουρισμού για το 2014 και για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσαμπανάκης ανέλυσε τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά της διαδικτυακής πλατφόρμας, τα οποία την καθιστούν εύχρηστη, πολυεπίπεδη και ανταγωνιστική σε σχέση με αντίστοιχους ιστοχώρους τουριστικής προβολής άλλων χωρών. Τέλος, η κα Φτακλάκη αναφέρθηκε στις ερχόμενες τουριστικές εκθέσεις του Βερολίνου, της Μόσχας και του Παρισιού, καθώς και στο Road Show που διοργανώνει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο Ντουμπάι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • efalkenburg    05.03.2014 14:23

    “Ανταγωνιστική διαδυκτιακή πλατφόρμα” Ωραία δεν ακούγεται; Τι κρίμα που είναι ένα (κακόγουστο) περιτύλιγμα άνευ περιεχομένου και σκοπού. Κόψε μια βόλτα στο ίντερνετ και στα social media και θα βρεις δεκάδες sites με πολύ καλύτερο στήσιμο και περιεχόμενο.

    Θέλετε να κάνετε κάτι ουσιαστικό;
    Δημιουργείστε υποδομές ώστε όλα αυτά τα site να μπορούν να παίρνουν έγκυρη πληροφόρηση και να την προβάλλουν. Μετεωρολογία, ακτοπολοϊκά/αεροπορικά δρομολόγια και κόστη, αρχαιολογικοί χώροι, αξιοθέατα, ωράρια, τοπικές γιορτές, τοπική κουζίνα, προϊόντα κτλ. Δώστε στον τουρίστα πληροφόρηση, πολύ πληροφόρηση, όχι στρογγυλεμένα κλισεδιάρικα πράγματα. Στον τοίχο μιλάω το ξέρω.

Σχολιασμός άρθρου