Τοπικές Ειδήσεις

Τεράστια προσφορά στη Ρόδο του Συλλόγου Καρκινοπαθών

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και είναι ξεχωριστή από τις υπόλοιπες Παγκόσμιες Ημέρες, οι οποίες είναι αφιερωμένες σε συγκεκριμένα είδη καρκίνου. Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου θεσπίστηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση του κοινού για την σοβαρότητα, τον επιπολασμό, την πρόληψη, την διατροφή, τις απαραίτητες εξετάσεις και τις μεθόδους θεραπείας σχετικά με τον καρκίνο. Υπάρχει εν εξελίξει μια καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Βασικό της μήνυμα είναι το “I am and I will” (Είμαι και θα είμαι).
Στη Ρόδο, στα τελευταία δύο χρόνια με τη λειτουργία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «Μαζί με Δύναμη για τη Ζωή» που έθεσε ως βασικό στόχο τη λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου, οι συνθήκες για τις θεραπείες των ογκολογικών ασθενών έχουν βελτιωθεί σημαντικά, παρ΄ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, δύσκολο και επίπονος.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, η οποία επανεξελέγη παμψηφεί προ ημερών, κ. Μαρία Κρητικού στα δύο χρόνια λειτουργίας του, μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. και τους εθελοντές έχουν συνδράμει υλικά, οικονομικά και ψυχολογικά δεκάδες ασθενείς, ευαισθητοποιώντας την τοπική κοινωνία και δίνοντας δύναμη στους πάσχοντες.
Από τον Ιούνιο του 2018 μέχρι σήμερα που λειτουργεί το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.100 συνεδρίες χημειοθεραπείας και έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 470 τακτικά πάνω από 520 έκτακτα περιστατικά. Το σύνολο των ασθενών που είτε ολοκλήρωσαν το σχήμα των θεραπειών τους είτε βρίσκονταν σε θεραπεία μέχρι τις 31.12.2018 ανέρχονταν σε 1.132 εκ των οποίων οι 357 εξυπηρετήθηκαν στις εγκαταστάσεις του τμήματος που δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2018 ενώ 116 από αυτούς ξεκίνησαν για πρώτη φορά τη θεραπεία τους στο νέο αυτό τμήμα.
Επιπλέον, αξιοποιήθηκαν διεθνείς επιστημονικές σχέσεις και συνεργασίες και το τμήμα εντάχθηκε σε 3 προγράμματα πρώιμης πρόσβασης σε καινοτόμα φάρμακα, που δεν κυκλοφόρησαν ακόμα στη χώρα μας, με μηδενικό κόστος για το νοσοκομείο και τον ασθενή. Το καταστατικό του Συλλόγου που αποτελείται από 30 άρθρα, έχει σκοπό τη βοήθεια και στήριξη των καρκινοπαθών Ρόδου, τη συγκέντρωση χρημάτων για την οικονομική και κάθε είδους ενίσχυση των μελών του σωματείου που χρήζουν βοήθειας, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εορτών και τη διοργάνωση σεμιναρίων για θέματα που ενδιαφέρουν τα μέλη του σωματείου.
Η επίσημη παρουσίαση του Συλλόγου Στήριξη Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου έγινε στις 12 Μαρτίου 2017 και το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου λειτούργησε τον Ιούνιο του 2018.
Φέτος, ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, αφιέρωσε την χθεσινή ημέρα στις εθελόντριες Μαρία Παρδαλού, Ελένη Μαρίνου και Ρένα Λεβέντη. «Τρεις Γυναίκες μαχήτριες που η απουσία τους είναι αισθητή», δήλωσε η κ. Μαρία Κρητικού.
Να σημειωθεί ότι στα χρώματα του μπλε και του πορτοκαλί φωταγωγήθηκε το κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου μέχρι και χθες Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, στο πλαίσιο της καμπάνιας της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου.
Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Το ΔΣ του συλλόγου και οι εθελοντές του Συλλόγου στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους αύριο Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 18 00 μ.μ ,στο Hotel Mediterranean όπου θα πραγματοποιηθεί η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου