Ρεπορτάζ

Πωλείται το Amathus στη Ρόδο

Δεσμευτική πρόταση για πώληση του ξενοδοχείου Amathus στη Ρόδο έχει στα χέρια της η εταιρεία Leisure Holdings S.A., με έδρα το Λουξεμβούργο η οποία είναι η ιδιοκτήτρια σε ποσοστό 100% της Landa AXTE (Ελλάδα), η οποία με τη σειρά της είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel Rhodes.

Μάλιστα η πρόταση αφορά το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ξενοδοχείου.

Σε σχετική ανακοίνωση στο ΧΑΚ αναφέρονται και οι μέτοχοι της εταιρείας στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο Amathus στη Ρόδο.

Μέτοχοι της Leisure Holdings S.A. είναι οι ακόλουθοι:
(i) Amathus Public Ltd με ποσοστό 31,2%
(ii) Claridge Public Ltd με ποσοστό 30,9%
(iii) Lanitis E.C. Holdings Ltd με ποσοστό 26,6%
(iv) Osiris Ltd με ποσοστό 06,1%
(v) Strawdale Ltd με ποσοστό 05,2%

«Η πρόταση τελεί υπό τον όρο ότι θα γίνει αποδεκτή από όλους τους μετόχους της Leisure Holdings S.A. και εξαρτάται από την εκπλήρωση αρκετών προϋποθέσεων και την επιτυχή διεξαγωγή της δέουσας έρευνας (due diligence) για τα συνηθισμένα θέματα σε τέτοιες συναλλαγές» αναφέρει η ανακοίνωση στο ΧΑΚ, τόσο από την Amathus όσο και από την Claridge, οι οποίες είναι εισηγμένες στο κυπριακό χρηματιστήριο.

Τα διοικητικά συμβούλιά των δύο εταιρειών θα συνέλθουν σύντομα για να μελετήσουν την εν λόγω πρόταση, τόσον όσον αφορά το ύψος της όσον επίσης και τους διάφορους όρους και προϋποθέσεις που τίθενται και θα προβούν σε σχετική και λεπτομερέστερη ανακοίνωση για ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

sigmalive.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου