Ειδήσεις

Υποκλοπή στοιχείων από πιστωτικές κάρτες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αλλοδαπού που ενέχεται σε υποκλοπή στοιχείων από πιστωτικές κάρτες.
Μεταξύ των θυμάτων του αλλοδαπού είναι και ένας πολιτικός μηχανικός, που απασχολείται στο δημόσιο.

Ο πολιτικός μηχανικός είναι κάτοχος μιας κάρτας Bonus Visa της Alpha Bank την οποία και χρησιμοποιεί συχνά στις συναλλαγές του.
Την 7η Αυγούστου 2013 διαπίστωσε ότι άγνωστο άτομο είχε προφανώς υποκλέψει τον κωδικό ασφαλείας και τον αριθμό της κάρτας του και πραγματοποίησε συναλλαγές στο όνομά του.
Συγκεκριμένα η κάρτα του είχε χρησιμοποιηθεί την 2α Αυγούστου 2013 στην ηλεκτρονική σελίδα www.sevenspot.gr η οποία αντιστοιχεί σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και πραγματοποιήθηκε αγορά κινητού τηλεφώνου αξίας 497,90 ευρώ.

Ο Ροδίτης ενημέρωσε την τράπεζα ότι η συναλλαγή αυτή δεν είχε γίνει από τον ίδιο και ακύρωσε την κάρτα.
Με τη χρήση του υπολογιστή του παρακολούθησε τις κινήσεις του λογαριασμού του και διαπίστωσε πως η κάρτα του είχε χρησιμοποιηθεί στην σελίδα kosmima24.gr και είχε γίνει παραγγελία κοσμημάτων με ημερομηνία χρέωσης 7 Αυγούστου 2013.
Είχε χρησιμοποιηθεί και σε γερμανικό ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης εργαλείων multipick direct, στο οποίο πωλούνται μεταξύ άλλων και είδη που μπορούν να ανοίξουν κλειδαριές από πόρτες οχημάτων και κατοικιών.
Από έρευνα που πραγματοποίησε, επικοινωνώντας με τα καταστήματα με τα οποία είχαν πραγματοποιηθεί οι συναλλαγές, διαπίστωσε πως ο δράστης δήλωνε δύο τηλέφωνα επικοινωνίας.

Πληκτρολογώντας τα τηλέφωνα στην μηχανή αναζήτησης αριθμών τηλεφώνου διαπίστωσε ότι το δεύτερο τηλέφωνο αντιστοιχούσε σε έναν αλλοδαπό, πιθανότατα Αραβικής καταγωγής.
Συνεχίζοντας την αναζήτηση με τα ανωτέρω στοιχεία διαπίστωσε πως για το συγκεκριμένο άτομο αντιστοιχούσαν εκατό και πλέον τηλεφωνικές συνδέσεις!! Ο Ροδίτης διαπίστωσε επίσης ότι πραγματοποιήθηκε συναλλαγή στην σελίδα rologia.com στο Ναύπλιο για αγορά ρολογιού αξίας 176.00 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου