Ρεπορτάζ

Καταδίκη δύο υπαλλήλων γνωστού καταστήματος για κλοπή από κοινού

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε την Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε δύο υπαλλήλους γνωστού καταστήματος πώλησης έτοιμων ενδυμάτων, κατόπιν αποδοχής σχετικού πρακτικού ποινικής διαπραγμάτευσης με το οποίο ομολόγησαν την διάπραξη του αδικήματος της κλοπής από κοινού.

Ο εργοδότης τους, όπως έγραψε η «δημοκρατική» διατηρεί κατάστημα πώλησης ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων και υποδημάτων γνωστής εταιρείας και απασχολεί πέντε υπαλλήλους με σχέση εξαρτημένης εργασίας, έχοντας συνάψει μαζί τους συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
Στις αρχές Νοεμβρίου του έτους 2019, οι εγκαλούμενες αρχικά η δεύτερη και λίγες ημέρες μετά η πρώτη, του ανακοίνωσαν εντελώς ξαφνικά την παραίτησή τους.
Λίγο διάστημα μετά κατά την απογραφή του έτους 2019 διαπιστώθηκε από την νέα υπεύθυνη του καταστήματος, ότι υπήρχε έλλειμμα εμπορεύματος αξίας 5.676,79€ το οποίο ουδέποτε πωλήθηκε αλλά ούτε καταγράφηκε στα βιβλία.
Ξεκινώντας την αναζήτηση των απωλεσθέντων αντικειμένων εντός του καταστήματος, ανακάλυψε ένα κουτί με καρτελάκια από τα ρούχα τα οποία ήταν ακριβώς τα ίδια με αυτά, που όπως διαπιστώθηκε, έλειπαν κατά την απογραφή. Μάλιστα, το μεγαλύτερο ποσοστό των ελλειπόντων ενδυμάτων και υποδημάτων από αυτά είναι γυναικείας ένδυσης και ένα μικρό ποσοστό ανδρικής.
Υπάλληλοί του, αποκάλυψαν ότι από τα τέλη του 2018 και κυρίως κατά την διάρκεια του έτους 2019 έβλεπαν πολλές φορές κατά το κλείσιμο του καταστήματος τις εγκαλούμενες να φεύγουν με σακούλες γεμάτες με ρούχα και διαδοχικά η μία μετά την άλλη, γεγονός που δεν τους φάνηκε τότε περίεργο και ύποπτο.

Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου