Ρεπορτάζ

Συζητήθηκε η αίτηση εξυγίανσης της θυγατρικής της Euromedica, «Γενική Κλινική Δωδεκανήσου»

Συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας η αίτηση εξυγίανσης και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της θυγατρικής της «Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου».
Η υπόθεση είχε εξεταστεί την 9η Ιουλίου 2020 και με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου κηρύχθηκε απαράδεκτη η συζήτηση για τυπικούς λόγους.
Κατά τη συζήτηση, πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ της εταιρείας άσκησαν η Farallon Capital Management, που αποτελεί στρατηγικό μέτοχο, η εταιρεία Healthcare Investors (Greece), η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου (δια του κ. Δημητρίου Ζιώγα) και το σωματείο εργαζομένων (δια του δικηγόρου κ. Κώστα Χαλκιά) και κύριες παρεμβάσεις για την απόρριψη της αιτήσεως ο ΕΦΚΑ (δια της κ. Εύης Αρνιθενού), ΔΕΗ (δια του κ. Γ. Μαυρομμάτη), ΑΑΔΕ (δια της κ. Μαρίας Ελευθερίου, η ΔΕΥΑΡ και μια μονοπρόσωπη ΙΚΕ (δια του κ. Ακη Δημητριάδη, 11 εργαζόμενοι (δια των κ.κ. Μ. Κόκκινου και Δ. Δασκαλάκη).
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η εταιρεία έχει πάρει «ανάσα» στο τελευταίο διάστημα, καθώς το επενδυτικό κεφάλαιο (fund) Farallon Capital Management έχει χορηγήσει ενδιάμεση τραπεζική χρηματοδότηση αρχικά έως 12 εκατ. ευρώ.
Το Farallon πρόκειται να επενδύσει ακόμη περίπου 5 εκατ. ευρώ στη θυγατρική της Euromedica, την εταιρεία Γενική Κλινική Δωδεκανήσου.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην οικονομική έκθεσή της η εισηγμένη, για την εν λόγω εταιρεία έχει επιτευχθεί, ήδη, επί της αρχής συμφωνία με τους πιστωτές της.
Η Γενική Κλινική Δωδεκανήσου, που είναι δυναμικότητας 107 κλινών και διαθέτει ως συνεργάτες περισσότερους από 200 ιατρούς, έχει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της τάξεως των 16 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες και αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 16,6 εκατ. ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου