Την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Παγοδρομίας που διεξάγεται στο Κάλγκαρι του Καναδά κατέλαβε η Έλενα Ρήγα, κόρη του Καλύμνιου Μικέ Ρήγα που ζει στη Δανία.

Η νίκη αυτή την κατατάσσει 5η στην παγκόσμια κατάταξη και της δίνει το πολυπόθητο εισιτήριο για τη συμμετοχή της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2018 στη Νότια Κορέα!

Η Έλενα πέτυχε τον τελικό στόχο, βελτίωσε την θέση της στην παγκόσμια κατάταξη και είναι έτοιμη πλέον να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018.

Το 2016 η Έλενα είχε καταλάβει την 8η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αγωνιζόμενη μάλιστα στο ίδιο παγοδρόμιο που θα γίνουν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί .

Θα πρέπει να αναφέρουμε και κάτι που επισημαίνουν και τα ΜΜΕ της Δανίας ,ότι παρότι η χώρα δεν διαθέτει παγοδρόμιο για να προπονηθεί η Έλενα, αυτή δεν χάνει την ευκαιρία και μεταβαίνει σε γειτονικές χώρες  σε Ολλανδία, Γερμανία προκειμένου να κάνει την κατάλληλη προετοιμασία. Μάλιστα επειδή δεν υπάρχει ανταγωνισμός από πλευράς γυναικών, αναγκάζεται να ανταγωνίζεται άνδρες!

Η Έλενα Ρήγα διαμένει με τους γονείς της στη Δανία και είναι πρωταθλήτρια κατέχοντας όλα τα ρεκόρ Δανίας σε όλες τις αποστάσεις σε πάγο και δρόμο. Είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης Νεανίδων στις αποστάσεις 3,5 και 10 κμ  στον δρόμο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ