ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσωρινά κρατούμενοι δύο ακόμα «δουλέμποροι»

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
μετανάστες

Προ­σω­ρινά κρα­τού­με­νοι κρί­θη­καν χθες, μετά την απο­λο­γία τους, με ομόφωνη απόφαση του Ανα­κριτή Υπη­ρε­σίας και της Εισαγ­γε­λέως Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου δύο Πακι­στα­νοί δια­κι­νη­τές μετα­να­στών, ηλικίας 28 και 23 ετών, που συνε­λή­φθη­σαν από λιμε­νι­κούς την 1η Δεκεμ­βρίου 2015 στη θαλάσ­σια περιοχή του Αγίου Στε­φά­νου Μεγί­στης.

Οι λιμε­νι­κοί εντό­πι­σαν συγκε­κρι­μένα κατά τη διάρ­κεια περι­πο­λίας σκάφος με τους δύο Πακι­στα­νούς οι οποίοι είχαν απο­βι­βά­σει 10 Σύρους μετα­νά­στες σε βραχώδη περιοχή του Αγίου Στε­φά­νου και τους συνέ­λα­βαν.

Οι δύο Πακι­στα­νοί επι­χεί­ρη­σαν να δια­φύ­γουν αλλά  συνε­λή­φθη­σαν κατόπιν κατα­δί­ω­ξης.

-Στον εντο­πι­σμό και τη διάσωση  43 προ­σφύ­γων και στη σύλληψη των δύο δια­κι­νη­τών τους, προ­έ­βη­σαν πρωινές ώρες της Τετάρ­της, στελέχη του Λιμε­νι­κού Σώματος- Ελλη­νι­κής Ακτο­φυ­λα­κής.

Συγκε­κρι­μένα, περι­πο­λικό σκάφος εντό­πισε στη θαλάσ­σια περιοχή της νήσου Στρογ­γύ­λης σκάφος από το οποίο είχαν απο­βι­βα­στεί οι μετα­νά­στες το οποίο και ακι­νη­το­ποί­η­σαν συλ­λαμ­βά­νο­ντας τους δύο δια­κι­νη­τές.

-Στον εντο­πι­σμό και τη διάσωση 56 προ­σφύ­γων προ­έ­βη­σαν, πρωινές ώρες της Τετάρ­της, στελέχη του Λιμε­νι­κού Σώματος.

Συγκε­κρι­μένα, περι­πο­λικό σκάφος εντό­πισε στη θαλάσ­σια περιοχή «Χρυσό Σπήλαιο» Καλύ­μνου, ακυ­βέρ­νητο πολυ­ε­στε­ρικό σκάφος στο οποίο επέ­βαι­ναν οι μετα­νά­στες, οι οποίοι μετα­φέρ­θη­καν στο λιμένα Καλύ­μνου.

-Στον εντο­πι­σμό προ­σφύ­γων και μιας σορού 3χρονου παιδιού προ­έ­βη­σαν, πρωινές της Τρίτης, στελέχη του Λιμε­νι­κού Σώματος.

Συγκε­κρι­μένα, ενη­με­ρώ­θηκε, η Λιμε­νική Αρχή Μεγί­στης από το Κέντρο Επι­χει­ρή­σεων του Αρχη­γείου Λιμε­νι­κού Σώματος, για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλο­δα­πών προ­σφύ­γων και μιας σορού ανή­λι­κου παιδιού σε βραχώδη περιοχή της νήσου Ρω.

Άμεσα περι­πο­λικό σκάφος μετέβη στην περιοχή και εντό­πισε τους πρό­σφυ­γες εγκλω­βι­σμέ­νους, τους οποίους  περι­συ­νέ­λεξε και μετέ­φερε στο λιμένα Μεγί­στης, ενώ η σορός του ανή­λι­κου παιδιού μετα­φέρ­θηκε στην Ιατρο­δι­κα­στική Υπη­ρε­σία Δωδε­κα­νή­σου  για διε­νέρ­γεια νεκρο­ψίας – νεκρο­το­μής.

-Την 2α Δεκεμ­βρίου 2015 συνε­λή­φθη­σαν στην πόλη της Ρόδου από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Ρόδου 11 Σύροι (6 άνδρες και 5 γυναί­κες που συνό­δευαν 2 παιδία),  στον Αρχάγ­γελο από αστυ­νο­μι­κούς του Αστυ­νο­μι­κού Τμή­μα­τος Αρχαγ­γέ­λου 10 Σύροι (5 άνδρες και 5 γυναί­κες που συνό­δευαν 1 παιδί) και στην Ιαλυσό από αστυ­νο­μι­κούς του Αστυ­νο­μι­κού Τμή­μα­τος Ιαλυσού 7 Αφγανοί (2 άνδρες και 5 γυναί­κες που συνό­δευαν 7 παιδιά) και 7 Σύροι (2 άνδρες και 2 γυναί­κες που συνό­δευαν 3 παιδιά).

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.