ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης: Δεν στοχοποιούμε ποτέ κανέναν κλάδο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
83η ΔΕΘ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης", Θεσσαλονίκη, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
Μέγεθος γραμμάτων

“Αυτή τη μάχη τη δί­νου­με όλοι μαζί στην πρώτη γραμ­μή. Δεν υπάρ­χει καμία αμ­φι­βο­λία ότι κα­λού­μα­στε να αντι­με­τω­πί­σου­με ταυ­τό­χρο­να πρω­τό­γνω­ρες κα­τα­στά­σεις. Όμως, το μέτρο σύ­γκρι­σης και επι­τυ­χί­ας της πο­λι­τι­κής μας, δεν μπο­ρεί να είναι τα έργα και οι ημέ­ρες της προη­γού­με­νης Κυ­βέρ­νη­σης. Δεν ανα­με­τριό­μα­στε με την απο­τυ­χία του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ σε μια σειρά από κυ­βερ­νη­τι­κά πεδία. Ανα­με­τριό­μα­στε με τις προσ­δο­κί­ες των πο­λι­τών και την εμπι­στο­σύ­νη με την οποία μας πε­ρι­βάλ­λουν” τό­νι­σε ο Κυ­ριά­κος Μη­τσο­τά­κης κλεί­νο­ντας τη συ­νε­δρί­α­ση της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας, η οποία πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε μέσω τη­λε­διά­σκε­ψης.

“Θέλω να ξέ­ρε­τε ότι έχου­με, ακόμα, ένα δύ­σκο­λο διά­στη­μα μπρο­στά μας. Τα μέτρα τα οποία έχου­με πάρει και τα οποία τα πή­ρα­με πάλι νω­ρί­τε­ρα σε σχέση με άλλες ευ­ρω­παϊ­κές χώρες -με μι­κρό­τε­ρο, δη­λα­δή, αριθ­μό κρου­σμά­των ανά 100.000 πο­λί­τες- θα χρεια­στούν 10 με 15 ημέ­ρες για να απο­δώ­σουν. Θα έχου­με μια πίεση στο Εθνι­κό Σύ­στη­μα Υγεί­ας, την οποία θεωρώ ότι είναι δια­χει­ρί­σι­μη και απο­λύ­τως αντι­με­τω­πί­σι­μη. Και πι­στεύω ότι, εφό­σον, τα μέτρα εφαρ­μο­στούν θα έχουν απο­τέ­λε­σμα”, επε­σή­μα­νε ο Πρω­θυ­πουρ­γός.

“Υπάρ­χουν πε­ριο­χές στις οποί­ες πή­ρα­με μέτρα πιο νωρίς. Πα­ρα­δείγ­μα­τος χάριν η πε­ριο­χή της Κο­ζά­νης που ήταν η πρώτη η οποία μπήκε σε ζώνη αυ­στη­ρής επι­δη­μιο­λο­γι­κής επι­τή­ρη­σης με πολύ αυ­στη­ρά μέτρα, βλέ­που­με τα κρού­σμα­τα εκεί να μειώ­νο­νται. Το ίδιο έχει γίνει και στην Κα­στο­ριά. Άρα, ξέ­ρου­με ότι τα μέτρα δου­λεύ­ουν, θα δου­λέ­ψουν και τώρα και ελ­πί­ζω ότι μετά από έναν μήνα θα μπο­ρού­με να επα­νέλ­θου­με σε έναν πιο κα­νο­νι­κό Δε­κέμ­βριο -το­νί­ζω το πιο κα­νο­νι­κό Δε­κέμ­βριο- όχι κα­νο­νι­κό, πιο κα­νο­νι­κό Δε­κέμ­βριο. Αλλά είναι βέ­βαιον ότι η επι­στρο­φή στην κα­νο­νι­κό­τη­τα θα αρ­γή­σει ακόμα”, ση­μεί­ω­σε ο κ. Μη­τσο­τά­κης.

Ει­δι­κή ανα­φο­ρά έκανε ο Πρω­θυ­πουρ­γός στους κλά­δους της εστί­α­σης, του πο­λι­τι­σμού και της δια­σκέ­δα­σης που πλήτ­το­νται ιδιαί­τε­ρα από τα πε­ριο­ρι­στι­κά μέτρα. “Άκου­σα με εν­δια­φέ­ρον και προ­βλη­μα­τι­σμό τις επι­ση­μάν­σεις πολ­λών συ­να­δέλ­φων ει­δι­κά για τον κλάδο της εστί­α­σης. Και θα πρέ­πει να ξέ­ρε­τε ότι όταν παίρ­νου­με μέτρα δη­μό­σιας πο­λι­τι­κής δεν στο­χο­ποιού­με ποτέ κα­νέ­ναν κλάδο. Ο λόγος για τον οποίο ανα­γκα­στή­κα­με να κά­νου­με πα­ρεμ­βά­σεις στην εστί­α­ση, στην δια­σκέ­δα­ση, στον πο­λι­τι­σμό, έχει να κάνει με το γε­γο­νός ότι αυτό μας συμ­βού­λευ­σαν οι ει­δι­κοί να κά­νου­με. Γνω­ρί­ζουν, όμως, και οι επι­χει­ρη­μα­τί­ες της εστί­α­σης αλλά και ερ­γα­ζό­με­νοι ότι όπως στα­θή­κα­με κοντά τους τις δύ­σκο­λες επο­χές της άνοι­ξης, το ίδιο θα κά­νου­με και τώρα”, δή­λω­σε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά.

“Επει­δή η κοι­νω­νία μας εμπι­στεύ­ε­ται, εμπι­στεύ­ε­ται την Κυ­βέρ­νη­σή μας, υπάρ­χει μια ρε­α­λι­στι­κή ελ­πί­δα η οποία είναι εύ­λο­γη και την οποία πρέ­πει να καλ­λιερ­γού­με, ότι παρά τις δυ­σκο­λί­ες σχε­τι­κά σύ­ντο­μα θα τε­λειώ­σου­με με αυτή την πε­ρι­πέ­τεια και μετά μας πε­ρι­μέ­νουν κα­λύ­τε­ρες ημέ­ρες”, ση­μεί­ω­σε ο Πρω­θυ­πουρ­γός κλεί­νο­ντας την το­πο­θέ­τη­σή του.

Στη διάρ­κεια της συ­ζή­τη­σης, την οποία συ­ντό­νι­σε ο Γραμ­μα­τέ­ας της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας της ΝΔ, Σταύ­ρος Κα­λα­φά­της, έλα­βαν το λόγο 30 βου­λευ­τές.

Πηγή: euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.