Τοπικές Ειδήσεις

«Λουκέτο» σε τρία σχολεία της Ρόδου λόγω εμφάνισης κορωνοϊού! Eξαπλώνεται στο νησί η πανδημία

Αισθητή κάνει πλέον την παρουσία του στη Ρόδο ο κορωνοϊός, προκαλώντας εύλογη ανησυχία για την ταχύτητα της εξάπλωσής του και για το εύρος της διασποράς.
Λουκέτο μπήκε σε τρία σχολεία στη Ρόδο, στο Δημοτικό Σχολείο Μασάρων και στο Γυμνάσιο Ιαλυσού από χθες και σήμερα το πρωί και στο Γυμνάσιο Καλυθιών καθώς εκπαιδευτικοί νόσησαν από κορωνοϊό.

Ειδικότερα, στο δημοτικό σχολείο Μασάρων, στο οποίο φοιτούν 90 μαθητές, λόγω εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», πέντε εκπαιδευτικοί μετακινούνται από και προς το σχολείο Μασάρων με το ίδιο αυτοκίνητο, εκ των οποίων οι δύο παρουσίασαν πυρετό.
Επειτα από τη διενέργεια τεστ, η μία από τους δύο εκπαιδευτικούς βρέθηκε θετική στον ιό, τα αποτελέσματα για τον δεύτερο εκπαιδευτικό ήταν αρνητικά του συνεστήθη όμως επανάληψη του τεστ σε λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, οι πέντε εκπαιδευτικοί έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα, όπως και οι υπόλοιποι οι οποίοι υπηρετούν στο σχολείο, ενώ ειδοποιήθηκαν οι γονείς των μαθητών πως το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας. Ηδη ο Δήμος Ρόδου από χθες προχώρησε σε απολύμανση του δημοτικού σχολείου, όπως επίσης και στους χώρους του γυμνασίου και του νηπιαγωγείου Μασάρων. Η είδηση για το κλείσιμο του σχολείου των Μασάρων, χθες κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έκανε τον γύρο της Ρόδου μέσα σε λίγα λεπτά από την ειδοποίηση των γονέων, προκαλώντας εύλογη ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς και άλλων σχολείων, καθώς η εξάπλωση του covid-19 αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς στο νησί μας.
Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί εάν θα γίνουν δειγματοληπτικά τεστ σε μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, κανείς από τους οποίους δεν παρουσιάζει συμπτώματα σύμφωνα με τις πληροφορίες.

«Σε όλα τα σχολεία μας τηρείται το μέτρο της χρήσης της μάσκας από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Σε όλα τα σχολεία υπάρχουν καθαρίστριες και γενικώς τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται κρούσμα σε σχολείο μας και θα το αντιμετωπίσουμε με τον κατάλληλο τρόπο, σύμφωνα με οδηγίες ΕΟΔΥ. Ανεστάλη η λειτουργία του σχολείου προκειμένου να γίνει η ιχνηλάτηση των επαφών της εκπαιδευτικού και θα κλείσει το σχολείο για ένα δεκαήμερο, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις», δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Ψαράς. Οπως είπε ο κ. Ψαράς, θα εφαρμοστεί άμεσα η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το ίδιο ωρολόγιο πρόγραμμα του δημοτικού σχολείου Μασάρων, θα εφαρμόζεται ηλεκτρονικά.

Οι γονείς του Γυμνασίου Ιαλυσού ενημερώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης μέσω e mail, ότι το σχολείο κλείνει από σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, καθώς καθηγητής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Το email με το οποίο ενημερώθηκαν οι γονείς των μαθητών αργά χθες το βράδυ οτι κλείνει το Γυμνάσιο Ιαλυσού

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός, ότι στη σχετική λιστα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τα υπό αναστολή σχολεία, δεν γίνεται καμία αναφορά στα δύο κλειστά σχολεία της Ρόδου.

Εκλεισε και το Γυμνάσιο Καλυθιών!

Ο καθηγητής του Γυμνασίου Ιαλυσού που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με πληροφοριες φέρεται να παρέδιδε μαθήματα και στο Γυμνάσιο Καλυθιών, γι αυτό και ξεκίνησε ήδη η σχετική ιχνηλάτηση. Τα παιδιά του Γυμνασίου Καλυθιών, κατά την άφιξή τους στο σχολείο, ενημερώθηκαν σήμερα το πρωί ότι το σχολείο κλείνει και επέστρεψαν στα σπίτια τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης που διενεργείται από τον ΕΟΔΥ, εξετάζεται αν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων Μασάρων και Ιαλυσού που νόσησαν με κορωνοϊό, ήρθαν σε επαφή τις προηγούμενες ημέρες.

Σε καραντίνα
εκπαιδευτικοί και μαθητές
Φαίνεται πάντως να μην πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δύο εκπαιδευτικοί της Καπνοβιομηχανίας και του Βενετοκλείου, σύζυγοι, βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό καθότι είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό τεστ τα αποτελέσματα του οποίου ήταν αρνητικά, ωστόσο για προληπτικούς λόγους παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Στην απομόνωση βρίσκονται επίσης τρεις μαθητές γυμνασίων/λυκείων της πόλης της Ρόδου και των Αφάντου, οι γονείς των οποίων διεγνώσθησαν θετικοί στον κορωνοϊό. Το διαγνωστικό τεστ για τους μαθητές ήταν αρνητικό. Παραμένουν όμως προληπτικά σε καραντίνα 14 ημερών. Επιπλέον στο 4ο Γυμνάσιο Ρόδου (Καζούλειο) μαθητής τέθηκε σε καραντίνα καθώς ο πατέρας του βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.
«Μπορεί η χρήση της μάσκας να περιορίζει μαθητές και εκπαιδευτικούς. Όλοι όμως τηρούν το μέτρο από την πρώτη στιγμή χωρίς να υπάρχουν παρατράγουδα, άλλωστε δεν γίνεται αλλιώς. Τα παιδιά των δημοτικών σχολείων προσαρμόστηκαν άμεσα και γενικώς δεν υπάρχουν αντιδράσεις από γονείς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο σε ό,τι έχει να κάνει με την τήρηση των μέτρων προστασίας στα σχολεία μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γ. Ντέντας.

Σε καραντίνα υπάλληλος του
Κέντρου Προστασίας Παιδιού
Σε καραντίνα τέθηκε υπάλληλος του Κέντρου Προστασίας Παιδιού (πρώην Ορφανοτροφείου Θηλέων Ρόδου) καθώς ο σύζυγός της υποβλήθηκε σε τεστ και βρίσκεται σε καραντίνα, λόγω συρροής κορωνοϊού στο ξενοδοχείο όπου εργαζόταν. Η ίδια ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή την υπηρεσία της και έχει τεθεί σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους, παρότι το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό. Σήμερα αναμένεται στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να πραγματοποιήσει διαγνωστικά τεστ στο προσωπικό και στα παιδιά ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε διασπορά του ιού.

Στρ. Καρίκης: Διερευνώνται
και άλλες περιπτώσεις
Με αφορμή το κρούσμα στο δημοτικό σχολείο Μασάρων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σ. Καρίκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να καλέσω όλους τους συμπολίτες μας να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας καθώς θα πρέπει να διατηρηθεί η Ρόδος μας στο χαμηλότερο επίπεδο επιτήρησης στο οποίο βρίσκεται. Μπορεί στη Ρόδο και στα νησιά μας να μην υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ανά πάσα στιγμή όμως ενδέχεται να διαφοροποιηθούν τα πράγματα. Γι’ αυτό θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και να χρησιμοποιούμε τη μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Δεν έχουμε ειδική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ. Διερευνώνται πιθανώς και άλλες περιπτώσεις, τις οποίες δεν γνωρίζουμε και ενδεχομένως να έχουμε τις επόμενες μέρες περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή μας. Σε κάθε περίπτωση όμως κανένας δημόσιος οργανισμός δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών και προφανώς των γονέων. Αυτό που ισχύει, είναι ότι σε περίπτωση που υπάρχει κρούσμα στο οικογενειακό περιβάλλον ενός μαθητή, το παιδί τίθεται σε καραντίνα και ταυτόχρονα γίνονται στα σχολικά τμήματα τα απαραίτητα τεστ από τον ΕΟΔΥ. Τις επόμενες μέρες, θα εκτιμούμε τα δεδομένα και θα πράττουμε αναλόγως. Προσωπικά πιστεύω ότι τα σχολεία δεν θα πρέπει να κλείσουν ή έστω να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν εάν χρειαστεί. Δεν μπορεί να συγκριθεί η τηλεκπαίδευση με τη δια ζώσης διδασκαλία».
Ο αντιδήμαρχος Σ. Καρίκης δήλωσε επίσης ότι από χθες έπιασαν δουλειά στα σχολεία 108 καθαρίστριες στο πλαίσιο σύμβασης του δήμου με ιδιώτη, οι οποίες θα ασχολούνται κυρίως με απολυμάνσεις.

Τέσσερις ασθενείς με covid στο νοσοκομείο της Ρόδου 
Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύονται σε ειδικό θάλαμο covid τέσσερα άτομα, η κατάσταση της υγείας των οποίων δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ δύο άτομα που νόσησαν με κορωνοϊό πήραν χθες εξιτήριο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

 • Χαρούλα    05.11.2020 00:48

  Μια απλή ερώτηση κύριοι, ελέξατε κανένας τα παιδιά αν τυχόν – μη κακό – τα κόλλησε Covid ο καθηγητής ;;;;;;;;;;;
  Πως τα αφήσατε έτσι να γυρίσουν σπίτια τους ;;;;; Αν γίνει τίποτα μετά ποιός θα ευθύνεται ;;;;;;;;;;;;;

 • ΒΑΛΑΣΙΑ    04.11.2020 21:28

  ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΚΩΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΥΘΙΩΝ ?
  ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΟΤΙ Ο ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ-Α ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ?
  ΜΗ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΤΕΣΤ ?????

 • Χρήστος Κ.    04.11.2020 21:16

  Ω θεοί τη Σατανική σύμπτωση μόλις έφυγαν οι τουρίστες, παρεμπιπτόντως βρήκα και το φάρμακο για τον κορόιδοιο “φέρτε τους τουρίστες πίσω λέγεται”

 • Skraaa    04.11.2020 19:19

  λεσ και ξέρουν ελληνικά χαχαχαχα

 • Skraaa    04.11.2020 19:18

  λεσ και ξέρουν ελληνικά χαχαχα

 • ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΚΟΛΑΣ    04.11.2020 15:08

  Έχουμε ακόμη μερικούς τουρίστες.Μην τα λέτε αυτά και φύγουν.

Σχολιασμός άρθρου