Ειδήσεις

«Επίτιμος Διδάκτορας ο κ. Αναστάσιος Γιαννίτσης»

Ο κ. Αναστάσιος Γιαννίτσης, Καθηγητής Οικονομικής Ανάπτυξης και Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακηρύχθηκε σήμερα Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η απόδοση του συγκεκριμένου τίτλου αποτελεί μια δίκαιη τιμή στον Ακαδημαϊκό, Αναστάσιο Γιαννίτση, για το επιστημονικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο του καθώς επίσης για τις πολύτιμες υπηρεσίες, που προσέφερε στο Έθνος, ως υπουργός Εξωτερικών, Υπουργός Εσωτερικών, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

Η καθολική αποδοχή της επιλογής της Συνέλευσης του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ανακήρυξη του διαπρεπούς καθηγητή σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος του, αποτελεί αναμφιβόλως και για την πόλη μας μια ξεχωριστή τιμή.
Είναι γνωστό το έργο του κ. Αναστασίου Γιαννίτση για θέματα της ελληνικής οικονομίας, της ανάπτυξης, των διεθνών επενδύσεων, της παγκοσμιοποίησης, του τραπεζικού συστήματος, της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και πολλών συμμετοχών του. Κατά την πανεπιστημιακή διαδρομή του μετέδωσε σε πλήθος φοιτητών: γνώση, μεθοδικότητα και ερευνητικές δυνατότητες σε πολλά γνωστικά πεδία και παρέδωσε ένα βαρυσήμαντο εκδοτικό έργο, ιδιαίτερα πολύπτυχο, που αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές.
Ο κ. Αναστάσιος Γιαννίτσης αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα πνευματικής αφοσίωσης, υπευθυνότητας, και παιδευτικής συνείδησης για την Επιστημονική Κοινότητα, αλλά ιδιαίτερα και για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου καθώς υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Ιδρύματος Μεσογειακών Σπουδών, το οποίο παρουσίασε πρωτοποριακό έργο για τον ρόλο των Ευρωπαϊκών και των Τρίτων Μεσογειακών Χωρών.
Είναι γνωστό, ότι στα πολλά και δύσκολα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ελλάδα άφησε το προσωπικό του αποτύπωμα από τις δημόσιες θέσεις, τις οποίες κατείχε, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα ( 1989-90), ως μέλος της Επιτροπής Αγγελόπουλου για τη σύνταξη “Εκθεσης για τη σταθεροποίηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας” (1990), ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΟΣΑ ( 1993- 2000), ως Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού (1994 μέχρι άνοιξη 2000).
Σήμερα η αναγόρευση του κ. Αναστάσιου Γιαννίτση, Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί μια δημόσια τιμή και αναγνώριση της προσφοράς και της αξιοσύνης εκείνων των προσώπων και των φορέων, που έδωσαν ουσιαστικά και διαχρονικά έργα στους πολίτες και στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση κατέχει ο τιμώμενος.
Με βαθύτατη εκτίμηση και σεβασμό
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου