Σε εξέλιξη είναι η προσπάθεια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου για την προσέλκυση εκδρομέων μαθητών στη Ρόδο.
Υπενθυμίζεται πως πέρσι το Δεκέμβριο, δεκάδες μαθητές από σχολεία της κεντρικής Ελλάδας και όχι μόνο, είχαν επισκεφθεί τη Ρόδο.
Όπως πέρσι έτσι και φέτος εστάλησαν σε δεκάδες σχολεία που λειτουργούν στη Βόρεια Ελλάδα, στην Αθήνα, στον Πειραιά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού έντυπα με πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρόδου και χάρτες .
Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης είναι δύσκολο πάντως να αναβιώσει ο μαθητικός τουρισμός.
Την οικονομική κρίση και την ανεργία που έχει κτυπήσει δεκάδες οικογένειες επικαλέστηκαν μάλιστα αρκετοί διευθυντές σχολείων, για να δηλώσουν στα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου που επικοινώνησαν μαζί τους ότι είναι δύσκολο να έρθουν οι μαθητές τους στη Ρόδο.
Κάποιοι μαθητές που διαθέτουν όμως χρήματα προγραμμάτισαν ήδη τις εκδρομές τους και θα επισκεφθούν άλλους προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, και όχι τη Ρόδο.  «Αγκάθι» για τις μαθητικές εκδρομές είναι οι υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων.
Όπως επισημάνθηκε και σε συνεδρίαση της επιτροπής Τουρισμού του Δήμου που πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην αύξηση της διάρκειας των μαθητικών εκδρομών.
Προτάθηκε μάλιστα να γίνει παρέμβαση στο υπουργείο Παιδείας ώστε να αυξηθεί η διάρκεια των μαθητικών εκδρομών και σε ελληνικούς προορισμούς.
Στην επιστολή που έχει σταλεί σε σχολεία στην κεντρική, Βόρεια Ελλάδα και σε νησιά του Αργοσαρωνικού, από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Όπως γνωρίζετε, στο πλαίσιο της με αριθμό πρωτοκόλλου 129287/Γ2 υπουργικής απόφασης σχετικά με τις εκδρομές και τις μετακινήσεις των μαθητών των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας, υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μια πολυήμερη εκδρομή από τους μαθητές Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και Επαγγελματικών Σχολών στο εσωτερικό της χώρας ή σε χώρες του εξωτερικού κατά το χρονικό διάστημα από 1 Φεβρουαρίου έως και δεκαπέντε ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων, η οποία έχει διάρκεια συνολικά μέχρι πέντε εργάσιμες ημέρες, η οποία μπορεί να επιμηκυνθεί κατά δύο επιπλέον ημέρες, ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση από τον τόπο προορισμού και τον τρόπο μετακίνησης των μαθητών.
Η Ρόδος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη , ο πέμπτος στον κόσμο σε μια δημοσκόπηση που διενέργησε η δικτυακή υπηρεσία ταξιδιωτικών συμβούλων TripAdvisor και ο πρώτος σε υπηρεσίες διασκέδασης. Είναι ένας προορισμός που διαθέτει τα πάντα: πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, Μεσαιωνική Πόλη, που αποτελεί προστατευόμενο μνημείο της UNESCO, ιστορικό πλούτο, πολυάριθμα και καλά διατηρημένα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα, σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, θαυμάσια έργα αρχιτεκτονικής , μεσαιωνικά κάστρα, γραφικά παραδοσιακά χωριά, εξαιρετικό πλούτο, σημαντικά θρησκευτικά μνημεία και παραδοσιακή γαστρονομία.  Σας προτείνουμε να την επισκεφθείτε και να την εξερευνήσετε».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ