Αύξηση παρουσίασε φέτος ο τζίρος των επιχειρήσεων που τελούν υπό τη διαχείριση της εταιρείας «ΔΕΡΜ ΑΕ».
Όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της εταιρείας κ.Γιάννης Κούρτης ο τζίρος της «ΔΕΡΜ ΑΕ» για το έτος 2015 διαμορφώθηκε στα 2.175.391 ευρώ έναντι 1.537.931 το 2014.
Να σημειωθεί πως στον τζίρο του 2014 δεν περιλαμβάνονται τα έσοδα που είχε πέρσι η εταιρεία από τη διαχείριση των παραλιών. Υπενθυμίζεται ότι φέτος την ευθύνη για τις παραλίες έχει η Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Ρόδου.
Σε ό,τι αφορά το Μνημείο της Καλλιθέας το έτος 2015 πωλήθηκαν 335.340 εισιτήρια εισόδου σε ισάριθμούς επισκέπτες. Με τη χρήση των ειδικών καρτών επισκέφθηκαν το μνημείο 50.000 άτομα. Το 2014 είχαν επισκεφθεί το μνημείο 228.563 άτομα.
Ο κ. Γιάννης Κούρτης αναφέρθηκε χθες και στη δημοσιοποίηση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του «Ακταίον».
«Εισήλθαμε πλέον στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού με στόχο την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του “Ακταίον”. Αυτό είναι ευχάριστο για εμάς. Κάναμε αγώνα δρόμου εδώ και αρκετούς μήνες προκειμένου να προλάβουμε τις προθεσμίες και να είμαστε έτοιμοι στο σωστό χρόνο», τόνισε ο κ. Γιάννης Κούρτης.
Σε ό,τι αφορά τους ενδιαφερόμενους επενδυτές ο κ. Γιάννης Κούρτης δήλωσε πως θα έχουν προθεσμία ενός μηνός προκειμένου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.
«Πιστεύω ότι έπρεπε να παραχωρηθεί η εκμετάλλευση του ακινήτου σε ιδιώτες. Εδώ και αρκετό καιρό το « Ακταίον» δεν είχε τις αναμενόμενες εισπράξεις. Συνεχώς διαπιστώναμε ζημίες. Παρουσιάστηκαν και δυσκολίες που μας εμπόδισαν να το λειτουργήσουμε με τον τρόπο που θέλαμε παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλαμε», εξήγησε ο κ. Κούρτης.
Το “Ακταίον”, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της “ΔΕΡΜ ΑΕ”, δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος γιατί η λειτουργία του ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με το δημόσιο λογιστικό σύστημα. Ακόμη και οι προμήθειες των αναγκαίων υλικών, τροφίμων, καφέδων αναψυκτικών, γίνονταν με βάση τους κανόνες του δημοσίου λογιστικού συστήματος γεγονός που προκαλούσε καθυστερήσεις.
«Από αύριο θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για το συγκεκριμένο ακίνητο σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε ήδη δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα από αρκετούς υποψήφιους επενδυτές οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και στη Ρόδο και ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για να υποβάλουν τις προτάσεις τους», είπε ο κ. Κούρτης.
Σε ερώτηση σχετικά με την λειτουργία των υπολοίπων δομών που τελούν υπό την διαχείριση της “ΔΕΡΜ ΑΕ” ο κ. Γιάννης Κούρτης δήλωσε:
«Η τουριστική σεζόν ολοκληρώθηκε και όλες οι δομές για τις οποίες έχει την ευθύνη η “ΔΕΡΜ ΑΕ” έχουν κλείσει με εξαίρεση το μνημείο της Καλλιθέας που θα συνεχίσει να είναι επισκέψιμο. Διαπιστώσαμε ότι ο τζίρος αυξήθηκε σε ποσοστό 42%. Αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα γιατί δεν πήγαν χαμένες οι προσπάθειές μας. Για το επόμενο έτος έχουμε βάλει πολύ υψηλούς στόχους».
Ο κ. Κούρτης τόνισε πως έχει προγραμματιστεί ήδη η υλοποίηση έργων στο μνημείο της Καλλιθέας.
«Σχεδιάζουμε να κάνουμε παρεμβάσεις στους εξωτερικούς χώρους και σε ένα παλαιό κτήριο που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του μνημείου. Θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ την κατασκευή ενός θεάτρου και την υλοποίηση του έργου ευπρεπισμού των εξωτερικών χώρων που είχαν ξεκινήσει ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας κ.Γιάννης Ιατρίδης και ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Ηλιάδης. Θα είναι τιμή μου να το ολοκληρώσω», δήλωσε ο κ. Κούρτης.
Σε ερώτηση σχετικά με την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Καλλιθέας, ο κ. Γιάννης Κούρτης δήλωσε:
«Υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες που θα μας δώσουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τις ιαματικές πηγές. Μπορούμε να συνδυάσουμε τον τουρισμό με την υγεία. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, θα αξιοποιήσουμε και ευρωπαϊκά προγράμματα για να λειτουργήσει η δομή όπως πρέπει».
Ο κ. Γιάννης Κούρτης ανακοίνωσε πως και το επόμενο καλοκαίρι θα πραγματοποιούνται πολιστικές εκδηλώσεις στο μνημείο της Καλλιθέας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ