Ειδήσεις

Προς εξαφάνιση οι διακοπές όπως τις γνωρίζουμε το 2040, λόγω κλιματικής αλλαγής – Η Ελλάδα θα είναι ανυπόφορος προορισμός

Προς εξαφάνιση τείνουν τα ταξίδια από τα γνωρίζουμε εξαιτίας της κλιματικής κρίσης.

Αυτό αποκαλύπτει η νέα έκθεση της Intrepid Travel με τίτλο «Ένα Αειφόρο Μέλλον για τα Ταξίδια», η οποία σκιαγραφεί μια εικόνα ενός δυστοπικού μέλλοντος όπου θα υπάρχουν μόνο εικονικές διακοπές και όπου τα μεμονωμένα ταξίδια θα περιορίζονται από διαβατήρια εκπομπών ρύπων.

Η έκθεση συντάχθηκε σε συνεργασία με την The Future Laboratory και  προβλέπει πώς θα είναι ο κόσμος των ταξιδιών το 2040 εάν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Προορισμοί όπως το Βέλγιο, η Σλοβενία και η Πολωνία μπορεί να αντικαταστήσουν δημοφιλείς προορισμούς διακοπών όπως η Μαγιόρκα και Ελλάδα, καθώς στις τελευταίες θα επικρατούν υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες.

Παράλληλα, προορισμοί όπως η Λαπωνία θα δυσκολεύονται να διατηρήσουν την ελκυστικότητά τους που οφείλεται στη χιονόπτωση, με την κλιματική κρίση να βάζει ταφόπλακα στα ταξίδια για τον Άγιο Βασίλη.

Η έκθεση εστιάζει σε λύσεις στην τρέχουσα κλιματική αλλαγή όπως τα ταξίδια με θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους και οι εφήμερες αποδράσεις.

Στα ταξίδια με θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους, οι ταξιδιωτικές εταιρίες θα συνυπολογίζουν τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο, ενώ παράλληλα θα ενισχύουν τις βαθύτερες ανθρώπινες συνδέσεις.

Κλειδί θα αποτελεί και η συμπερίληψη, με τις ταξιδιωτικές εταιρίες όπως η Intrepid να εστιάζονται στην κοινωνική αλλαγή μέσα από τη σύνδεση, την επένδυση στην πρόσληψη περισσότερων γυναικών σε ηγετικές θέσεις προορισμών όπως το Μαρόκο και η Ινδία, στον διπλασιασμό του αριθμού των γυναικών ηγετών και στην εισαγωγή 100 νέων ταξιδιών με έμφαση στον τοπικό χαρακτήρα τους.

Οι εφήμερες αποδράσεις αφορούν τα pop up ξενοδοχεία που συνδυάζουν την αειφορία και την τοπική χειροτεχνία.

Άλλες τάσεις στις οποίες δίνει έμφαση η έκθεση είναι η αναβαθμισμένη οικολογική κινητικότητα, με εργαλεία προγραμματισμού ταξιδιών που προωθούν πιο αειφόρες επιλογές.

Τα ταξίδια με τρένο θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της αναγεννητικής προσέγγισης με κλίνες ύπνου τύπου διαστημόπλοιου που θα παρέχουν άνεση σε υπερβολικά γρήγορα ταξίδια με τρένο που επίσης θα βοηθούν στην αποφυγή των πτήσεων.

Τέλος, η καταγραφή των εκπομπών άνθρακα θα γίνει πιο εξατομικευμένη χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και την ένδειξη άνθρακα η οποία θα είναι κανόνας στις ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

Πηγή tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου